Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
Се е во ред со правата на гејојте во Македонија, хомосексуалноста не е забранета сои постои нивно здружение а хомосексуалците се вработени добро ситуирани и слободни. Македонија е демократска земја со устав и закони и јасни процедури како се менуваат или донесуваат одредени работи. За измена или носење на некој закон потребни се или:Ние имаме близок контакт со активистите за човекови права низ Европа. Ние им кажуваме дека нешто не е во ред со владата во МК. Им кажуваме дека јавно излегуваат политичари од власта и кажуваат дека се што не е хетеросексуално и религиозно, го сметаат за изопачено, болно и недраво. Им кажуваме дека сме напаѓани додека мирно укажуваме дека во МК има ЛГБТ заедница и дека има хетеро луѓе кои го поддржуваат тоа, исто и им кажуваме дека коа пријавуваме во полиција напад, полицијата не гледа со потсмев и презир, без причина. Од каде мислиш дека се финансиите за формирање на невладини организации, за шетање по градовите, за плакати...? Јас како член на организација за човекови права сум доста задоволен во последните неколку месеци. Многу хомосексуалци доаѓаат и зборат со психолозите од организацијата, секојдневно се повеќе и повеќе се зголемува бројот на членови, на некој начин сме заштитени од активистите за човекови права од Европа. Во неколку наврати и те поканив, да дојдиш и да се увериш дека во МК има далеку повеќе од 5 хомосексуалци.
Иницијатива на владата, значи гејојте во владата да поднесат иницијатива за променување или донесување закон
или
Иницијатива од пратеници значи доволен број геј пратеници да поднесат до влада таква иницијатива
или
Потписи од 10.000 граѓани депонирани во суд.
Секако дека сте вие организација која се залага за ред и почитување на законите и ќе искористите една од можните опции за донесување и измена на закон. Владата може да оцени дали тие неколку геја и нивните сексуални желби се над интересите и сфаќањата на народот кој живее во Македонија, пратениците исто така слободно ќе оценат дали е од интерес на граѓаните кои ги избраа да се донесува таков закон а и граѓаните сами можат да размислат дали би сакале да има такви измени во законите. Јас сум исто така за демократија.