Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ауу ова бил светски заговор, масони и ватикан... добрро бе како не ви е срам! “Не е проблем 10.00 потписи али знаеме дека власта не не сака па зато не бериме“ аман бе колку сте параноични, па во Македонија не е забранета хомосексуалноста, во Македонија постои ЛГТБ здружение со свој директор, си парадира секоја година сам пред владата, кој ви е крив шо нема повеќе од 2 члена? Владата?? СДСМ? ВМРО? и сите иста песна “нас не има многу али не се кажваме кој сме“ Во Македонија сите кои се произнесле како гејој слободно рает си живеат ситуирани, вработени дотерани. Единствен проблем кај геј популацијата е таа што практички и ја нема, и тие малкумина се срамат од то шо се гејој и ни дома не кажуваат. Тука никој не ви е крив. Али е подло што тој свој срам од то што сте сакате да мѕу го препишите како страв од нормалната популација.
Само се вртиме во круг. А тоа дека власта не сака да оствари било каков контакт со некоја невладина организација за човекови права е факт. Ете ги гледаш како политичарите излегуваат на емисии, и изјавуваат што е нормално а што не е. Од тоа што цело време се прикажува на ТВ, исто така може да се разбери како власта ја замислува Македонија. Они со петни жили се трудат, се мачат, градат цркви, прават кич споменици, фрлаат пари за снимање на некои без везе реклами, сакаат цел македонски народ да биде религиозен, сите да бидат хетеросексуалци, сите да имаат минимум 3 деца, сите да веруваат дека доаѓаат директно од антиката и сите да им бидат потчинети. Очигледно е тоа што го праат, само прашање на време е кога ќе сфатат дека невладините организации за човекови права од ден на ден имаат се повеќе членови, во МК има се повеќе и повеќе атеисти, има многу самохрани родители, доста чести се и разводите, се повеќе семејства зимаат бг пасош и идат на запад, кога ќе сфатат дека не е се толку едноставно колку што тие мислат.

Гледам дека и ти не сакаш да прифатиш, или не сакаш да веруваш дека во МК има многу повеќе од 5 ЛГБТ лица, така што најдобро е да посетиш било која организација, па да се увериш колку хомосексуалци, би, транс и лезбејки постојат кои што не се анонимни, и колку хетеросексуални поддржувачи на ЛГБТ заедницата во МК има.

Само се вртиме во круг. А тоа дека власта не сака да оствари било каков контакт со некоја невладина организација за човекови права е факт. Ете ги гледаш како политичарите излегуваат на емисии, и изјавуваат што е нормално а што не е. Од тоа што цело време се прикажува на ТВ, исто така може да се разбери како власта ја замислува Македонија. Они со петни жили се трудат, се мачат, градат цркви, прават кич споменици, фрлаат пари за снимање на некои без везе реклами, сакаат цел македонски народ да биде религиозен, сите да бидат хетеросексуалци, сите да имаат минимум 3 деца, сите да веруваат дека доаѓаат директно од антиката и сите да им бидат потчинети. Очигледно е тоа што го праат, само прашање на време е кога ќе сфатат дека невладините организации за човекови права од ден на ден имаат се повеќе членови, во МК има се повеќе и повеќе атеисти, има многу самохрани родители, доста чести се и разводите, се повеќе семејства зимаат бг пасош и идат на запад, кога ќе сфатат дека не е се толку едноставно колку што тие мислат.

Гледам дека и ти не сакаш да прифатиш, или не сакаш да веруваш дека во МК има многу повеќе од 5 ЛГБТ лица, така што најдобро е да посетиш било која организација, па да се увериш колку хомосексуалци, би, транс и лезбејки постојат кои што не се анонимни, и колку хетеросексуални поддржувачи на ЛГБТ заедницата во МК има.
Доколку владата која е легитимно избрана од народот, од тој според ЛГБТ заедницата глупав народ. И тој глупав народ одлучи да каже дека е против хомосексуален брак, тогаш џабе ви е и иницијатива и све. Ако некоја партија го доведе тој закон според иницијатива на хомосексуалците, тогаш тие што се против тоа ќе поднесат иницијатива да се укине. Никој не може да иде против вољата на мнозинството. Освен ако не ни се наметне поради некои услови за влез во ЕУ и НАТО. А тоа ќе значи силување на правата и слободите на мнозинството. Што е тоа ако не е дискриминација?

Не сакам цело време да се повторвуам, али еве и во овој момент сите хомоскесуалци од цел свет да се запалат, да се убијаат, воошто да ги нема, повторно ќе има педофилија. Тоа е пореметување, исто како што некој може да заболи од шизофренија, на пр.

А грешка си, и навредуваш со тоа што велиш дека секој хомосексуалец бил злоставуван во детството, и затоа станал хомосексуалец. Пак ќе ти повторам дека хомосексуалноста е вродена, како ти што си се родил како хетеро и се палиш на жени, така еден хомосексуалец се родил и се пали на мажи.

Не сакам цело време да се повторвуам, али еве и во овој момент сите хомоскесуалци од цел свет да се запалат, да се убијаат, воошто да ги нема, повторно ќе има педофилија. Тоа е пореметување, исто како што некој може да заболи од шизофренија, на пр.

А грешка си, и навредуваш со тоа што велиш дека секој хомосексуалец бил злоставуван во детството, и затоа станал хомосексуалец. Пак ќе ти повторам дека хомосексуалноста е вродена, како ти што си се родил како хетеро и се палиш на жени, така еден хомосексуалец се родил и се пали на мажи.
Не реков дека секој хомосексуалец бил злоставуван во детството за да станал хомосексуалец. Реков дека хомосексуалноста не е по раѓање, туку е наметнато, Паштунското општество го докажува тоа.

Ти се повторуваш себеси од причина што или не читаш или не разбираш.
Еве точно што реков:
Токму така, Паштунското општество може да се нарече педофилно општество, тоа ти е точна забелешка и драго ми е што ја воочи. Е сега, случајот сака тоа единствено педофилско општество, каде што педофилијата е влезена во традиција истовремено да е и машко хомосексуално општество каде што 80% мажите имаат сексуални односи со мажи и тоа значи дека 80% од машки деца на 7 години па нагоре се силувани, ганг-бангувани и така натака и подоцна во животот стануваат хомосексуалци. Што е тоа ако не е наметнување на сексуална ориентација. Тоа докажува дека хомосексуалец не можеш да ги по раѓање, постои нешто, некоја случка која довела до тоа хомосексуалец да се постане. Паштунското општество е жив доказ за тоа.

Токму дека не сакам на Македонија да и биде пример Паштунското општество ги кажувам овие податоци. Јас не викам тука да излеземе и да ги убиеме хомосексуалците, ниту пак хомосексуалците се загрозени кај нас. Меѓутоа доколку тоа однесување не е здраво за општеството (како што е случај со Паштуните), тогаш нема што да експонираме хомосексуалци. Ја спомна Холандија, јас и таа држава не би ја земал за пример, зошто еве, 200 години одкако ги прифатиле хомосексуалците им се појави партија на педофилите. Овие 2 примери и те како покажуваат дека хомосексуализмот и педофилијата не саамо што се надоврзуваат и одат рака под рака, туку здрава логика кажува дека хомосексуализмот е иницијатор на масовното практикување на педофилијата.

Но, еве ја кампањата на хомосексуалците.

Слика и прилика на ароганцијата на хомосексуалците.

Ти си слушал бајки за Холандија изгледа.

http://en.wikipedia.org/wiki/Geert_Wilders
http://web.inter.nl.net/users/Paul.Treanor/immigration-nl.html
http://www.skor.nl/_files/Files/OPEN20_P50-59.pdf
http://www.wsws.org/en/articles/2004/11/gogh-n23.html

Прочитај малце што се дешава. Ксенофобијата неповратно расте. Разликите повеќе не се толерираат. Ова се случува низ цела Европа. Холанѓанецот Герт Вилдерс го сметаат за новиот Хитлер во Европа. Ми се чини дека неговата партија има највеќе гласови во Холандскиот парламент и дека премиерот е од неговата партија.

----------------------------
Како што педерите имаат право да бараат брак, така имам и јас право да бидам за или против хомосексуални бракови. Јас сум влегол во брак, знаејќи дека брак е заедница помеѓу машко и женско, ако некој ја смени дефиницијата за брак, тогаш јас сум измамен.

Понатаму, не сум за да се дозволи да се погани името брак од причина што под поимот брак автоматски ќе значи да може да се посвои дете. А сметам дека тоа не смее да се случи од причина што така ќе ја доживееме судбината на Паштунското општество, т.е. ќе се наметнува хомосексуално однесување. И башка тоа, на едно дете треба да му се обезбедат природни услови за развој, а тоа е мајка и татко. Пошто детето е створено од татко и родено од мајка, зошто би го хендикепирале со тоа што ќе го дадеме на хомосексуален пар.

Следно, сметам дека хомосексуален пар не би требало да има никакви привилегии и субвенции во решавање на станбено прашање од причините што горе ги наведов, а тоа се дека не се пригодни за одгледување на потомство.

Што се однесува до тоа дека пак ќе има педофилија и сите хомосексуалци да не постојат. ТОА е точно. И појавата ќе биде исклучително ретка. За разлика од едно хомосексуално општество на Паштуните каде што Педофилијата е масовна појава, практикувана исклучиво од Хомосексуалци и од сите Хомосексуалци, кои го сочинуваат 80% од машкото населените.

кој бе ќе остварува контакти со организација од 1 член бе? Ај организација на ванземљани во Македонија и да излезе нејзин претседник и каже дека збора во име на милион вонземљани во Македонија, ај здружение на борци за полигамен брак, за инцестен брак за брак со малолетници... и сите со по неколку члена и сите контакти и барања до влада и за простории и за пари и за закони..... Друго е ко ќе излезат 100.000 геја на протест пред собрание а друго е сам коче да се прошуња еднаш годишно на парада сам.

kolku ne e vrodena.......kolku go pravat toa za da bidat hipsteri i sledat trend....posebno lezebejki so glumat...

Доколку владата која е легитимно избрана од народот, од тој според ЛГБТ заедницата глупав народ. И тој глупав народ одлучи да каже дека е против хомосексуален брак, тогаш џабе ви е и иницијатива и све. Ако некоја партија го доведе тој закон според иницијатива на хомосексуалците, тогаш тие што се против тоа ќе поднесат иницијатива да се укине. Никој не може да иде против вољата на мнозинството. Освен ако не ни се наметне поради некои услови за влез во ЕУ и НАТО. А тоа ќе значи силување на правата и слободите на мнозинството. Што е тоа ако не е дискриминација?
А што ти мењава тебе како на хетеро, ако во МК се овозможат истополови бракови? Дали ќе те повреди тоа на некој начин, и зошто ќе се чувстуваш повредено?
Јас разбирам дека денес има многу хомосексуалци кои уше пред 30 год се ожениле ради околина и што ти знам што, па денес коа ќе слушнат за било какви права на хомосексуалците често се возбудуваат, можеби се чувствуваат неизживеани, али тоа не е причина за да им се укинат правата на денешните и идните хомосексуалци.

Освен тоа, демократијата ги заштитува и малцинствата како што на пр. кај нас се ЛГБТ луѓето. А башка, МК е демократска и секуларна држава само на хартија, во реалноста тоа нема везе.

kolku ne e vrodena.......kolku go pravat toa za da bidat hipsteri i sledat trend....posebno lezebejki so glumat...
И мене не ми е јасно зошто некои хетеросексуалци, хомосексуалноста ја сфаќаат како мода, особено во Скопје, и во секој кафиќ неизбежно е да видиш како две девојки се муваат.

А што ти мењава тебе како на хетеро, ако во МК се овозможат истополови бракови? Дали ќе те повреди тоа на некој начин, и зошто ќе се чувстуваш повредено?
Јас разбирам дека денес има многу хомосексуалци кои уше пред 30 год се ожениле ради околина и што ти знам што, па денес коа ќе слушнат за било какви права на хомосексуалците често се возбудуваат, можеби се чувствуваат неизживеани, али тоа не е причина за да им се укинат правата на денешните и идните хомосексуалци.

Освен тоа, демократијата ги заштитува и малцинствата како што на пр. кај нас се ЛГБТ луѓето. А башка, МК е демократска и секуларна држава само на хартија, во реалноста тоа нема везе.
Ми менува, многу. Јас сум човек кој влегол во брак, знаејќи дека е брак исклучиво заедница меѓу маж и жена. И сега доколку го сменат тоа мене ќе ми смени све. Поимот за брак што сум го имал нема веќе да постои, и јас ќе се осеќам измамен од заедницата.

Друга работа, зошто Коче не излегол со информациите за Паштунското општество да каже збор два на телевизија. Гарант знаел за тоа, пошто нели како прецедник на гејојте следи светски случувања. Дали тоа значи дека го криел тој факт до сега?

Трета работа, јас сум националист и патриот, мене ми е стало дали мојата нација иде во здрава насока и како што гледам од Паштунското хомосексуално општество излегоа доста бомбаши самоубијци, зошто да сакам нашето општество да се движи во тој правец. Или пак во Холандија ја дозволија партијата на Педофилите. Значи тоа мене многу ми значи и јас ете додека не ми се докаже дека е тоа здраво за една нација, ќе се борам против тоа.

Јас прво нешто што прочитав на форумов од тој деклариранот педер беше „Македончето“. Каква реакција сакаш од еден патриот и националист?

И каква држава е Македонија ако не е секуларна? Православно-Исламистичка?

Дај те молам не биди смешен, тоа што има верници повеќе него во некои други држави, не ја прави религиозна држава. Влегуваш од една патетика во друга. Плукаш по влада легитимно избрана од народот. Го правиш глуп народот. И сакаш после поддршка. Далеку је сунце, детееееее. Кај таа влада по која што плукаат педерите треба да се иде на бацирака и да се бара изим уште долго време, пошто другите се до гуша во лајна и тие сигурно нема да ви подадат рака во моментов.

кој бе ќе остварува контакти со организација од 1 член бе? Ај организација на ванземљани во Македонија и да излезе нејзин претседник и каже дека збора во име на милион вонземљани во Македонија, ај здружение на борци за полигамен брак, за инцестен брак за брак со малолетници... и сите со по неколку члена и сите контакти и барања до влада и за простории и за пари и за закони..... Друго е ко ќе излезат 100.000 геја на протест пред собрание а друго е сам коче да се прошуња еднаш годишно на парада сам.
Ти изглеа не сфаќаш дека власта негира дека има ЛГБТ заедница во МК, и воошто не се споменуваат по медиумите невладините организации и хомосексуалците кога некој ќе ги нападне. И повторно ќе ти кажам, посети ја LGBT United Macedonia, или било која др. организација, и ќе ти стане јасно колку има хомосексуалци, и колку има поддржувачи. Исто ќе ти стане јасно дека не е проблем во тие 10.000 потписи, него проблемот е во друго.

Ти изглеа не сфаќаш дека власта негира дека има ЛГБТ заедница во МК, и воошто не се споменуваат по медиумите невладините организации и хомосексуалците кога некој ќе ги нападне. И повторно ќе ти кажам, посети ја LGBT United Macedonia, или било која др. организација, и ќе ти стане јасно колку има хомосексуалци, и колку има поддржувачи. Исто ќе ти стане јасно дека не е проблем во тие 10.000 потписи, него проблемот е во друго.
Човек како можеш бе да ја кривиш владата, владата е составена од некоја политичка структура, која не си става трн у здрава нога. Во таа политичка структура има платени политиколози, социолози и разни експерти по јавно мислење и доколку вие јавното мислење самите не го подобрите, политичките структури на власта ќе водат кампања против вас, се додека имаат политичка корист од тоа, а тие што се во опозиција ќе ве с'скаат, како што впрочем се случува, а кога ќе дојде времето да се застане цврство позади ставовите ќе ги нема нигде дека „времето уште не е дојдено“, поради што народот е глуп.

Знаеш ли што значат 10000 потписи а? Некој да биде потпишан со име и презиме и матичен број за барање за хомосексуални бракови. Кој тоа ќе го направи во Македонија, после патетичните испади на Кочо, кој плукаше по традицијата на овој народ, плукаше по верата на овој народ и така натаму. Тие настапи на телевизија на све личеа, освен на барање на толеранција.

Ми менува, многу. Јас сум човек кој влегол во брак, знаејќи дека е брак исклучиво заедница меѓу маж и жена. И сега доколку го сменат тоа мене ќе ми смени све. Поимот за брак што сум го имал нема веќе да постои, и јас ќе се осеќам измамен од заедницата.

Во ред е да се разведиш, ако тоа го сакаш.

Друга работа, зошто Коче не излегол со информациите за Паштунското општество да каже збор два на телевизија. Гарант знаел за тоа, пошто нели како прецедник на гејојте следи светски случувања. Дали тоа значи дека го криел тој факт до сега?
Зошто некој од власта не излезе и да каже збор два на телевизија за тоа што се дешава со осумгодишните девојки во Индија?

Трета работа, јас сум националист и патриот, мене ми е стало дали мојата нација иде во здрава насока и како што гледам од Паштунското хомосексуално општество излегоа доста бомбаши самоубијци, зошто да сакам нашето општество да се движи во тој правец. Или пак во Холандија ја дозволија партијата на Педофилите. Значи тоа мене многу ми значи и јас ете додека не ми се докаже дека е тоа здраво за една нација, ќе се борам против тоа.
Секој нормален и здрав човек е против тоа педофилијата да стане легална било каде. Едно 8 годишно дете не е способно да сносува одлуки, не е ниту физички ниту психички созреано, и тоа не е исто со двајца возрасни, созреани, хомосексуалци или лезбејки кои своеволно сакаат да формираат заедница, сакаат да живеат заедно, и притоа се среќни. А, во МК има често случаи каде деца се злоупотребувани од женети мажи, така да тоа што ти збориш дека педофилијата произлегува директно од хомосексуалноста, е грешно.
Тоа со паштуните не е хомосексуална заедница. Хомосексуалната заедница е нешто слично на хетеросексуална заедница, само со истополови партнери.
Тоа што ти си националист и патриот, нема да помогне хомосексуалците воошто да ги нема. И немаш право, еве пр, на мене како припадник на твојата нација да ми кажуваш како да живеам, што е здраво а што не. Тоа е моја работа.

а ич не ви текна дека ако соберете 10.000 потписи депонирани во суд со имиња и презимиња и број на лични карти ќе мора власта барем да стави во процедура некој закон за кој мислите дека ви треба, и дека после можте и на европа и на америка да им кажете “Ете владата игнорира 10.000 граѓани“ сега за сега сте 1. И сосем слободно може било кој да каже дека за 1 чоек не се менува устав закон традиција обичаи ......... Како бе пиле на било која власт или било кој фактор во земја и надвор ќе им докажете дека ве има појќе? “Чесен збор не има многу“?!? ако само еден излегва секаде сам, нас не има мнооогу...

Во ред е да се разведиш, ако тоа го сакаш.
Значи тоа ми го предлагаш како алтернатива? Ако не се согласувам со Хомосексуални бракови заради терминологија, да се разведам. Епа ете бе човек, уште една причина повеќе да не го подржувам хомосексуалниот брак и со сите мои сили и цел мој интелект да се борам против тоа :)

Јас незнам како можеш и да ме прашаш што ми смета. Па самите давата причина повеќе да им смета на луѓето :).

Зошто некој од власта не излезе и да каже збор два на телевизија за тоа што се дешава со осумгодишните девојки во Индија?
Вака пак неможам да те сватам, тебе борбата за признавање на хомосексуалните бракови ти е борба против власта? И очекуваш таа истата власт утре да те подржи во тоа за што се бориш :pos:.
Кој ве излажа бе златен така? Алал да му е. Манипупатор до даска.

А иначе има една серија која се бави баш со тој проблем мислам дека е доста гледана и е на една од владините телевизии.

Јас сум против тоа педофилијата да стане легална било каде. Едно 8 годишно дете не е способно да сносува одлуки, не е ниту физички ниту психички созреано, и тоа не е исто со двајца возрасни, созреани, хомосексуалци или лезбејки кои своеволно сакаат да формираат заедница, сакаат да живеат заедно, и притоа се среќни. А, во МК има често случаи каде деца се злоупотребувани од женети мажи, така да тоа што ти збориш дека педофилијата произлегува директно од хомосексуалноста, е грешно.
Тоа со паштуните не е хомосексуална заедница. Хомосексуалната заедница е нешто слично на хетеросексуална заедница, само со истополови партнери.
Тоа што ти си националист и патриот, нема да помогне хомосексуалците воошто да ги нема. И немаш право, еве пр, на мене како припадник на твојата нација да ми кажуваш како да живеам, што е здраво а што не. Тоа е моја работа.
Јас знам дека нема да ги снема хомосескуалците што сум јас националист. Не ни пробувам да ги уништам, ниту се борам против тоа. Јас сум сватил дека тие се реалност и дека мораме некако да се носиме со тоа. И нигде не реков дека треба да се убиваат. Јас зборам дека не сум да се дозволи брак меѓу хомосексуалци, и неќум да се дозволи хомосексуалци да присвојуваат деца. И според логиката сметам дека хомосексуалец не се раѓа туку дека се станува, понесен од искуството на Паштунското општество кое тоа го докажува и никој нема да излезе тука со појак доказ од тоа.

Тоа е моето демократско право на мислење и став и јас тој став ќе го бранам се додека, некој не ми докаже дека не сум во право. Како што до сега не слушнав ни приближно толкав доказ колку што нуди хомосексуалното Паштунско општество, кое е BTW и педофилско, кое ја смета жената како суштество за приплод и за роб по куќа, кое има висока рата на самоубиства, кое одгледува 70% од светскиот хероин и кое во светот е познато по тоа што од таму излегуваат највеќе бомбаши самоубијци.

а ич не ви текна дека ако соберете 10.000 потписи депонирани во суд со имиња и презимиња и број на лични карти ќе мора власта барем да стави во процедура некој закон за кој мислите дека ви треба, и дека после можте и на европа и на америка да им кажете “Ете владата игнорира 10.000 граѓани“ сега за сега сте 1. И сосем слободно може било кој да каже дека за 1 чоек не се менува устав закон традиција обичаи ......... Како бе пиле на било која власт или било кој фактор во земја и надвор ќе им докажете дека ве има појќе? “Чесен збор не има многу“?!? ако само еден излегва секаде сам, нас не има мнооогу...
Ние имаме близок контакт со активистите за човекови права низ Европа. Ние им кажуваме дека нешто не е во ред со владата во МК. Им кажуваме дека јавно излегуваат политичари од власта и кажуваат дека се што не е хетеросексуално и религиозно, го сметаат за изопачено, болно и недраво. Им кажуваме дека сме напаѓани додека мирно укажуваме дека во МК има ЛГБТ заедница и дека има хетеро луѓе кои го поддржуваат тоа, исто и им кажуваме дека коа пријавуваме во полиција напад, полицијата не гледа со потсмев и презир, без причина. Од каде мислиш дека се финансиите за формирање на невладини организации, за шетање по градовите, за плакати...? Јас како член на организација за човекови права сум доста задоволен во последните неколку месеци. Многу хомосексуалци доаѓаат и зборат со психолозите од организацијата, секојдневно се повеќе и повеќе се зголемува бројот на членови, на некој начин сме заштитени од активистите за човекови права од Европа. Во неколку наврати и те поканив, да дојдиш и да се увериш дека во МК има далеку повеќе од 5 хомосексуалци.

според логиката сметам дека хомосексуалец не се раѓа туку дека се станува

Науката и медицината кажуваат нешто друго. Земи прочитај некоја книга.

Значи тоа ми го предлагаш како алтернатива? Ако не се согласувам со Хомосексуални бракови заради терминологија, да се разведам. Епа ете бе човек, уште една причина повеќе да не го подржувам хомосексуалниот брак и со сите мои сили и цел мој интелект да се борам против тоа :)
Сам кажа дека ако се дозволат истополови бракови ќе се чувствуваш измамен од заедницата. Па, тука ти е разводот, и ќе имаш можност да склучиш повторно брак, каков што ти сакаш се со цел да не се чувствуваш измамено.

Ние имаме близок контакт со активистите за човекови права низ Европа. Ние им кажуваме дека нешто не е во ред со владата во МК. Им кажуваме дека јавно излегуваат политичари од власта и кажуваат дека се што не е хетеросексуално и религиозно, го сметаат за изопачено, болно и недраво. Им кажуваме дека сме напаѓани додека мирно укажуваме дека во МК има ЛГБТ заедница и дека има хетеро луѓе кои го поддржуваат тоа, исто и им кажуваме дека коа пријавуваме во полиција напад, полицијата не гледа со потсмев и презир, без причина. Од каде мислиш дека се финансиите за формирање на невладини организации, за шетање по градовите, за плакати...? Јас како член на организација за човекови права сум доста задоволен во последните неколку месеци. Многу хомосексуалци доаѓаат и зборат со психолозите од организацијата, секојдневно се повеќе и повеќе се зголемува бројот на членови, на некој начин сме заштитени од активистите за човекови права од Европа. Во неколку наврати и те поканив, да дојдиш и да се увериш дека во МК има даалеку повеќе од 5 хомосексуалци.
Е добро де, значи се жалите надвор дека не ве прифаќа народот, плукате по нашата држава и кога ќе се вратите очекувате да ве пречекуваат со овации после?

Значи ете добро е што кажа дека педерите се подржувани од надвор, да се тука многу, они ќе створат организација, ќе донираат пари доколку сакаат да постигнат нешто. Но очигледно е дека доколку тоа го направат, тогаш ќе нема потреба од донации од надвор и ќе нема лесен живот. Значи све ти е братче лицемерие. Нема искреност. Додека лаете ќе има пари, кога нема потреба од лаење ќе нема пари. Затоа е и ароганцијата затоа е и вреѓањето затоа се и провокациите. Вие немате цел, само лаете за без потреба :)

Науката и медицината кажуваат нешто друго. Земи прочитај некоја книга.
Медицината не е егзактна наука, тоа што се случува во Паштунското општество а што подетално проучено пред 3 години многу лесно го побива досегашното медицинско становиште на западните земји. Башка на тоа има држави во светот кои бројат повеќе од 2/3 од светското население, чија медиција смета дека хомосексуализмот е болест. Така да немој многу многу да се кладиш на факт, нема многу да помогне, пошто логични заклучоци повеќе се стекнуваат од очигледни работи како што е Хомосексуалното Паштунско општество во кое 100% од машките педери биле силувани како деца и така станале педери.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom