Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Значи по твојата логика ти подржуваш и инцест и негледаш ништо лошо во тоа , така ? Не би ти сметало утре доколку законски се дозволи брат и сестра да склопуваат бракови, татко и ќерка, мајка и син, вујко и внука. Исто така не би ти сметало ни полигамија, бидејќи нели секој има право да спие со кого сака, да живее со кого сака и логично е да му биде овозможено да биде во брак, безразлика дали е тоа маж,жена или животно.
До кога ќе го тупите со ставање на хомосексуалност и инцест (и сличните идиотизми) во иста категорија? Од кај ви е логикава? Од Torquemada ја собравте?

Абе ај,што сторивте бре бре МАЖИШТААААА.
У даденава ситуација, се праашувам кој е педерот?
Со другари се шетаме у парк - Аналогно најмалку сте 3ца па може бројката да достигнува до 15/20 души,
Е сега ти и другарите се чуствувате ептен СТРЕЈТ шо сте истепале ДВЕ педерчиња шо се лапале дрско.
Абе МУЛЕ, па вие поголеми педери и од Боки13 сте испаднале,кај има попедерско нешто од тоа двајца на еден или 5 на еден ?
АУУУУУУУУУУ МАЖИШТААААААААААА четворни пеливани, горостаси,планина се тресе одвас.Ама педерски се тепате бе синко :)
Буљашишта:pos:
Добро познат, поштовање (y) Патем, причава на дечково е типична рибарска/ловачка прича. Сакал малиот да се истакне..

До кога ќе го тупите со ставање на хомосексуалност и инцест (и сличните идиотизми) во иста категорија? Од кај ви е логикава? Од Torquemada ја собравте?
НЕ ОД мене му е таа болештина :pos:
Само за разлика од малиот мене ми се сите исти и мислам дека сите треба подеднакво да се третираат,пошто ептен педерски е да се бориш против дискриминација а истовремено да дискриминираш :)
Права ДА
Ама или за сите или за никого,не можеш да го ограничиш некого само затоа што е различен од тебе нити имаш право да му кажеш што треба да го исполнува и што да го прави среќен.Не можеш да наметнеш општо прифатена дефиниција за прифатливо и не прифатливо.

Добро познат, поштовање (y) Патем, причава на дечково е типична рибарска/ловачка прича. Сакал малиот да се истакне..
Класика ти е тоа , не дека навистина немало такви случки и дека ќе нема,ама тоа е друга приказна.
Истакнување нешто слично како националистине шо ломотат по форумов,како тепале шкљонци,како кршеле, итн итн.

Јас мислам дека под итно треба да се провериш до каде си со логиката. :свиркам:

Кој што сака нека си прај во својот дом,никој не го запира.Исто така мислам дека нема потреба од стапување во брак на двајца хомосексуалци.
Epa, OCHIGLEDNO e od temava deka IMA potreba.
Pod itno logikava...

Права ДА
Ама или за сите или за никого,не можеш да го ограничиш некого само затоа што е различен од тебе нити имаш право да му кажеш што треба да го исполнува и што да го прави среќен.Не можеш да наметнеш општо прифатена дефиниција за прифатливо и не прифатливо.
Mozes. Na individualno nivo, toa se vika dadena soglasnost od vozrasen i svesen chovek.
Primeni go kriteriumot na site filii I vednash kje znaesh dali e prifatliva ili ne.

Добро,пријателе.

Ме знае некој дали сум клецал плавуша или црнокоса? Сум се пофалил на форум? :icon_lol:
Сум се фалел да сум ебел 2 одеднаш?
Не!

Normalno deka ne si se pofalil. da si ebel, ke se pofalese :):)

Добро,пријателе.

Ме знае некој дали сум клецал плавуша или црнокоса? Сум се пофалил на форум? :icon_lol:
Сум се фалел да сум ебел 2 одеднаш?
Не!
Kakva vrska ima postov so OCHIGLEDNO postoeckata potreba na nekoi homoseksualci da stapat vo brak?!?

Kakva vrska ima postov so OCHIGLEDNO postoeckata potreba na nekoi homoseksualci da stapat vo brak?!?

Сум помешал брзини,мислев дека сум во темата Хомосексуалност. :pos:

Не гледам причина од која хомосексуалците имаат потреба од брак.Нека си се пердашат тајно никој нема да им смета.Вака ќе бидат на мета на оние што се без мозок "зомби" луѓе кои што не ги сакаат хомосексуалците и истотака ќе бидат малтретирани секојдневно без разлика дали психички или физички.
И јасно се изјаснија политичките партии дека нема да поддржуваат геј бракови.
--- надополнето: 3 декември 2012 во 19:18 ---
Normalno deka ne si se pofalil. da si ebel, ke se pofalese :):)

Не ми е на прва точка форумот да се фалам. ;)

Dvajcata pederi imaat potreba.

Neli, sho kur te bole tebe ako oni se u brak? Kakva potreba ti imash oni da ne se u brak?

Da ne se povtaram: ke baraat deca poslem.

Ke gi poremetat i decata.

Posle, krsh opstestvo.

Konecno, Bog ne saka, sledstveno, jas ne sakam.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Mozes. Na individualno nivo, toa se vika dadena soglasnost od vozrasen i svesen chovek.
Primeni go kriteriumot na site filii I vednash kje znaesh dali e prifatliva ili ne.
Зашто да се ограничуваме на нешто толку застарено и демоде како што е согласност.
Сакаш да кажеш дека една коза кога ќе ја носат на мркање треба да даде согласност или доволно е газдата да реши дека тој и тој прч и одговара на неа и да ја однесе таму, па и тогаш козата не дава согласност. Јеби га.
Брцањето на рака во вагина на крава до рамо не е филија а сексот е филија.
ма дај молимте не биди толку заостанат и ограничен, па да ми кажуваш општо прифатени критериуми за што е во ред а што не е во ред, затоа што по тие општо прифатени критериуми ниту хомосексуалноста не е прифатлива,гледаш баш според тие критериуми само маж и жена можат да стапат во брак, не им чуе стојко дали се “ СВЕСНИ ИЛИ НЕ-СВЕСНИ“ Познавам и личности кој што се далеку од свесни,разумни, психички развој на дете од 6/7 годишна возраст, ментално ретардирани ( во права смисла на зборот не фигуративно ) не можат да се грижат самите за себе не се способни дури ни да испазарат во продавница основни потребштини,не разликуваат исправно од неисправно , воспитани со класична дресура како животни ако направиш тоа следува казна, ако направиш тоа што се смета за добро следува награда, но сепак се во брак.Според твојте критериуми тие двајца веднаш треба да бидат разведени и оделени.
Имаш некој друг аргумент освен наметнати критериуми или немаш ?

Da ne se povtaram: ke baraat deca poslem.

Ke gi poremetat i decata.

Posle, krsh opstestvo.

Konecno, Bog ne saka, sledstveno, jas ne sakam.
Bog ne saka ni tekstil da meshash so sitetika, ama ti vo kupakji se chatalish pred devojki I se sladish so morski plodovi, a Bog vika nemoj. Ne e ubavo da se prebira po religijata svoja.

Kako ovoj pogore, taka I ostanatite argumenti ne ti se argumenti.

Do denes, NEMA deca poremeteni od istopolovi roditeli - za drugite ima kataljon primeri.

Do denes, NEMA opstestva koi se sjebani od homo-brakovi - za drugite, znaes od kakvi brakovi bile sjebani.

Sve shto ti u stvari de facto imash e licen strav od pederi. Tolku. Argumenti - jok.

Абе ај,што сторивте бре бре МАЖИШТААААА.
У даденава ситуација, се праашувам кој е педерот?
Со другари се шетаме у парк - Аналогно најмалку сте 3ца па може бројката да достигнува до 15/20 души,
Е сега ти и другарите се чуствувате ептен СТРЕЈТ шо сте истепале ДВЕ педерчиња шо се лапале дрско.
Абе МУЛЕ, па вие поголеми педери и од Боки13 сте испаднале,кај има попедерско нешто од тоа двајца на еден или 5 на еден ?
АУУУУУУУУУУ МАЖИШТААААААААААА четворни пеливани, горостаси,планина се тресе одвас.Ама педерски се тепате бе синко :)
Буљашишта:pos:

Абе остај имаше и едно дете во другата тема сабајле вели нека остават список со име и презиме ќе ги убивам. Да им отидеш по два три шамари на сите и правец кај мајка им у скут да ги погали.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom