Хип хоп културата во Македонија

ЈЕЕЕЕЕЕ БУДАЛООООООО
mCmY8bE.jpg

смилен за претседател! :ojeaa:

смилен гоце пикисипи троен пакт!

прааа двеилјади и двааааа
( еден од момците починува од рак на 17 години, мал период после снимање на нивната прва и единствена песна :/ штета снимана 2002 )

екипа од пехчево!:cuc::cuc:

Дајте бе лујџе тема на муабет да си отвориме, дебати шо и да е.
Имам јас сега едно прашање шо неможам сам да си го одговорам, го следам македонскиов рап, и то многу. Ама многу ретко имам забележано неееешто поразлично од олд скулов, не викам дека не чини, напротив, ама оти емсијава некако се ограничени ? Немаа јајца да напра нешто поразлично ? Се плашиш од хејт, од то да не изгубиш на респект од некого ? Или па сме сите МЦија со таков вкус, за вкус не се зборува, воопшто, секој со својо, ама шо е причинава ? Или знајме дека никогаш немало во Македонијава наша такво нешто, таков стил развијан, и сите одиме со истото ?
Музика е, еволуира, жива материја е, неможиш да и речиш, „еј стој тука најубо ти е немој да си мрднала“.
Или пак кај нас има еден муабет често кажуван, „еј сине комерцијала си на шо бит си снимал, на комерцијален хехе“, па можда од ова се плаша рапериве.
Само отварам тема, колку да се дружиме појче и да си споделуваме и мислења не само песни, пис аут дечки.

Епа многу помалце батл рап има заразлика од сторителинг , за такво нешто треба батл рап поише да се праи а кај нас сторителингот го има левел 100 а батл слабо

Ако со ова мене ми реплицираше, јас братче воопшто не се согласувам тука, кај нас вриииие бејтл до тој степен шо римите можиш да му ги сетиш на МЦито, бејтл имаме, сторителинг е еден артист, и повремено уште неколку траки од различни артисти, а за мене баш сторителингот го има во Нема проблем, нема фрка, Мурго е болесан мц. Бејтлот е најмногу застапен, макар шо прашањето погоре не ми беше во таа конотација поставено, зборував за, шо ако партал артист напрај партал песниште на инструментал ко Асап Роки пример, че биди хејтан и етикетиран дека не е појче хип хоп ? То фали некако кај нас, разновидност фали ..

Ако со ова мене ми реплицираше, јас братче воопшто не се согласувам тука, кај нас вриииие бејтл до тој степен шо римите можиш да му ги сетиш на МЦито, бејтл имаме, сторителинг е еден артист, и повремено уште неколку траки од различни артисти, а за мене баш сторителингот го има во Нема проблем, нема фрка, Мурго е болесан мц. Бејтлот е најмногу застапен, макар шо прашањето погоре не ми беше во таа конотација поставено, зборував за, шо ако партал артист напрај партал песниште на инструментал ко Асап Роки пример, че биди хејтан и етикетиран дека не е појче хип хоп ? То фали некако кај нас, разновидност фали ..
држи место муабетот :aplauz: моја грешка претходниот пост

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom