Хип хоп културата во Македонија

Мене "Драма" ме замисли, се посомневав во албумот и не го купив. Албумот според мене е просечен, безвезе, едвај го преслушав за да изведам некое мислење за него. Можно е ова да е некој трик, чисто за профит - јапонско срање. "Пријатели" и "Bang Bang" ги нема, мислам дека во албумот каде што ке бидат сместени овие траки ке имаме прилика да го чуеме правиот Tonyo San. Битно позерите, лиглињата, турбофолкерите, шмизлите и остала куртонска багра што се палеа го купија албумот, џабе потрошија 300 денари и не верувам дека ја разбираат поентата во траките. Премногу е сложен за нив нели.. не е тоа што очекуваа т.е. "мајката закова шајката, рапава масата, касата сакаше да празни малата гради палата, кравата во шталата јадеше салата".

Колаборација: ПОЛСКА - МАКЕДОНИЈА (БОБО и КРТОТ)!

:facepalm:

Кога ќе видам ултрас вака ми се дерат на микрофон со капуљачи и фантомки а да пукне пиштол на вода ќе фатат магла, ми се кења.

:facepalm:

Кога ќе видам ултрас вака ми се дерат на микрофон со капуљачи и фантомки а да пукне пиштол на вода ќе фатат магла, ми се кења.
Додека кај нас Ултрас животот е сведен само со навивање на трибини, пцуење по форуми и фејсбук, во превод: само лаење на празно, кај Пољаците е нешто повеќе.
Ферки помеѓу навивачките групи се речиси секојдневие. И не верувам дека некој од нив би се уплашил ако пукне пиштол на вода. Имаат муда далеку поголеми од нашите.

Додека кај нас Ултрас животот е сведен само со навивање на трибини, пцуење по форуми и фејсбук, во превод: само лаење на празно, кај Пољаците е нешто повеќе.
Ферки помеѓу навивачките групи се речиси секојдневие. И не верувам дека некој од нив би се уплашил ако пукне пиштол на вода. Имаат муда далеку поголеми од нашите.

imaat muda nemaat pamet,nema pamet= los rap

Не серете безврска и на мене не ми се свига полскава песна но барем полските навивачи се реални не се фураат на празно.

LD Pistolero не е повеќе LD Pistolero, туку Човекот Од Хром! :)

ИСкрено без ЛД многу боље би звучела песнава али ај :)

word, веќем кога рецитирал, да му ставеле дисторзија или радио ефект и на неговиот глас. Исто требало и да рецитирал опуштено, лабаво, без напнување.... имало одлично да се слеј во траката

i ld pistolero i tonyosan gotovo e veke dosta bese....vreme e da se stai kraj....eden den ke sfatat fakat i za niv vazi..

Мислам дека им помина времето и на лд и на тони го постигнаа максимумот немаат повеке креативност све што што вадат им е веке бледо и искористено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom