Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
gi zaboravi IZ i SVPМакедонија од страна на рап можи да се пофали само со САФ, ми се чини на балканот, а можи и пошироко нема подобар рап. Во секој апект се најдобри, лирика реална интелегентна и длабока, шо е најголема реткост. Музиката му е оригинална онака како шо треба да изгледа прав олд скул хип хоп. Најкомплетна група и единствени достојни за почит рапери.
Џака исто така има многу длабоки и оригинални лирики, единствено му недостига оригинална музика, многу често, ако не и секогаш кради музика.
С.Т.Р 2 многу ми прат ќеф, имат неколку добри нумери. Најдобар флоу имат и многу добра музика држат, стрикно стара школа шо многу ме бендисва. Само шо имат многу песни шо му се стварно срање, ама во последно време се многу добри.
Р.Н.С ми е многу искулиран, оргинален си е не се замара многу. Единствена опција не се лоши, имат јаки песни, многу битно е шо прат нешто ново се трудат.
Горе долу тие се неколку шо може да се наречат рапери (хип хопери), како сакате, се друго е смешен неуспешен обид. Аго, иако многу го почитуват тука гледам, е рапер за мали деца, вокабулар од не повеќе од 100 збора, досадни и неоргинални пцовки и ништо освен „тепам“ и „ебам“ нема во песните. Ама добро сепак интересен им е на децата шо влегват во гангстерски филмој.
То е околу рапо во Македонија, од то шо имав прилика да слушнам.
koska ne bese a nasko ne mi teknuva koj e a poznato mi e imetoGale ne bea Nasko i Koska u Castro u Sabotata??????????????????????????
Legijata e ekipa, isto ko da kazes dns ama ok seedno e top seSTR2/LEGIJATA
Фала богу излезе еден човек што кажува баш како што треба за Аго.....браво Синдикат (онака раперски) респекат:wink:
До негде имаме слични вкусови за македонскиот рап....освен тоа што ќе ги додадам РИАЛИТИ како број 1 чил аут рапери, стилот на Лорд Финес
gi zaboravi IZ i SVP
За Аго имам прашано овде пошто реално не знаев бааги за него и се што можев да прочитам дека он е ''хард кор' 'андерграунд' 'го помага рапот' 'легенда 20 години кариера'' ''најдобар продуцент'' дрн дрн јариња..ок фино до тогаш од него имав чеуно преку сила 5 песни и Most Wnted после се заинтересирав да видам што толку направил овој човек за тие 20 години и оно 1 албум со Most Wanted и сега Елементарна Непогода 2 албума (ДНС: Том 1, ДНС; Том 2, значи 4 албума!).....значи дека е во најамала рака непродуктивен а да не зборам колку му се римите плитки и површни(колку да ја склопи само)..
За такви епитети да носи како овие погоре треба да има бар 5 албума за овие 20 години како се шуња на сценава,а го ценат сите ко да е куров KRS 1 во Македонијава..
.а кој има во Македонија повеќе од 2 албума??????????????
P.S. Типот е ја држи и поддржува UNDERGROUND сцената и како продуцент помага за Македонскиот рап!
Наплаќа 100 евра за снимање.. Бара енормни пари за настапи.. И вика по журки Не се карајте.. А рецитира - Некој ќе гине, ДНС сине.. :pos2:
Али ипак го поштуем.. Заслужува почит