Хип хоп културата во Македонија

Gale ne bea Nasko i Koska u Castro u Sabotata??????????????????????????

Македонија од страна на рап можи да се пофали само со САФ, ми се чини на балканот, а можи и пошироко нема подобар рап. Во секој апект се најдобри, лирика реална интелегентна и длабока, шо е најголема реткост. Музиката му е оригинална онака како шо треба да изгледа прав олд скул хип хоп. Најкомплетна група и единствени достојни за почит рапери.

Џака исто така има многу длабоки и оригинални лирики, единствено му недостига оригинална музика, многу често, ако не и секогаш кради музика.

С.Т.Р 2 многу ми прат ќеф, имат неколку добри нумери. Најдобар флоу имат и многу добра музика држат, стрикно стара школа шо многу ме бендисва. Само шо имат многу песни шо му се стварно срање, ама во последно време се многу добри.

Р.Н.С ми е многу искулиран, оргинален си е не се замара многу. Единствена опција не се лоши, имат јаки песни, многу битно е шо прат нешто ново се трудат.

Горе долу тие се неколку шо може да се наречат рапери (хип хопери), како сакате, се друго е смешен неуспешен обид. Аго, иако многу го почитуват тука гледам, е рапер за мали деца, вокабулар од не повеќе од 100 збора, досадни и неоргинални пцовки и ништо освен „тепам“ и „ебам“ нема во песните. Ама добро сепак интересен им е на децата шо влегват во гангстерски филмој.

То е околу рапо во Македонија, од то шо имав прилика да слушнам.
gi zaboravi IZ i SVP

Nasko e brat mu na Koska :->
Me cudi sto ne bile..

REALITY , Cista Okolina, Saf, Puka kozmetika, STR2 , Protiv Site, Legijata, Psiho tim, Stip hop, zasekogas na svoeto, Bedrock( Nema izdadeno nisto iako bea perspektivnni no poradi X pricini ne izdadoa nisto )

Фала богу излезе еден човек што кажува баш како што треба за Аго.....браво Синдикат (онака раперски) респекат:wink:

До негде имаме слични вкусови за македонскиот рап....освен тоа што ќе ги додадам РИАЛИТИ како број 1 чил аут рапери, стилот на Лорд Финес

Па не треба да си научник за да го прочиташ Аго. Слушај само колку едноставни и некреативни рими има, како дете од прво одделение. Сеа јес да е првиот рапер во Македонија, андерграунд е, хард кор е, сите работи како шо треба, ама едноставно нема интелегенција да напиши поезија и крај.

Иначе не ги знам кој се тие Риалити, не сум до толку „рапер“, ама си конзумирам на едни пати.

gi zaboravi IZ i SVP

Првите врска немам кој се, од СВП имам 5-6 песни, ама не ми се ништо посебно. Океј се се трудат, ама не ме импресионират баш.

СВП се некако многу како социјала нешто слабо кеш слабо ово слабо оно....малце измиено и постаро шо знам. Сепак браво за сите кои што се трудат и НЕ СЕ ПРЕЦЕНУВААТ

За Аго имам прашано овде пошто реално не знаев бааги за него и се што можев да прочитам дека он е ''хард кор' 'андерграунд' 'го помага рапот' 'легенда 20 години кариера'' ''најдобар продуцент'' дрн дрн јариња..ок фино до тогаш од него имав чеуно преку сила 5 песни и Most Wnted после се заинтересирав да видам што толку направил овој човек за тие 20 години и оно 1 албум со Most Wanted и сега Елементарна Непогода 2 албума.....значи дека е во најамала рака непродуктивен а да не зборам колку му се римите плитки и површни(колку да ја склопи само)..
За такви епитети да носи како овие погоре треба да има бар 5 албума за овие 20 години како се шуња на сценава,а го ценат сите ко да е куров KRS 1 во Македонијава..

За Аго имам прашано овде пошто реално не знаев бааги за него и се што можев да прочитам дека он е ''хард кор' 'андерграунд' 'го помага рапот' 'легенда 20 години кариера'' ''најдобар продуцент'' дрн дрн јариња..ок фино до тогаш од него имав чеуно преку сила 5 песни и Most Wnted после се заинтересирав да видам што толку направил овој човек за тие 20 години и оно 1 албум со Most Wanted и сега Елементарна Непогода 2 албума (ДНС: Том 1, ДНС; Том 2, значи 4 албума!).....значи дека е во најамала рака непродуктивен а да не зборам колку му се римите плитки и површни(колку да ја склопи само)..
За такви епитети да носи како овие погоре треба да има бар 5 албума за овие 20 години како се шуња на сценава,а го ценат сите ко да е куров KRS 1 во Македонијава..

...а кој има во Македонија повеќе од 2 албума??????????????

P.S. Типот е ја држи и поддржува UNDERGROUND сцената и како продуцент помага за Македонскиот рап!

Се што кажува во своите песни, го направил, го прави и ќе го прави! ЅВЕР на Underground сцената во МКД!!! За што да рецитира, за сафирски прстен, или да рецитира рима до рима во брзо темпо а збор за збор врска да си нема?

.а кој има во Македонија повеќе од 2 албума??????????????

P.S. Типот е ја држи и поддржува UNDERGROUND сцената и како продуцент помага за Македонскиот рап!

Џака 3 албума има

за п.с.-от
Жити што аго помага за македонскиот рап? Со тоа што продава чкартна филозофија на мали деца да пцујат по песните? Или тоа што наплаќа по 3-4000 за една песна да снимиш кај него. Ако тоа е андерграунд тогаш јас сум у магмата значи таму најдоле

Наплаќа 100 евра за снимање.. Бара енормни пари за настапи.. И вика по журки Не се карајте.. А рецитира - Некој ќе гине, ДНС сине.. :pos2:
Али ипак го поштуем.. Заслужува почит

Ако не беше Саф сите ке бевме глувци.
Иначе си заборавил во анкетата да ја ставил и Западна Дестинација од Битола. И тие заслужуваат РЕСПЕКТ.

Наплаќа 100 евра за снимање.. Бара енормни пари за настапи.. И вика по журки Не се карајте.. А рецитира - Некој ќе гине, ДНС сине.. :pos2:
Али ипак го поштуем.. Заслужува почит

Јас знам дека на Хип-Хоп фестивалов што се одржа на Кале, по завршувањето на настапот, Аго ај шо не бил у ќар, туку додал од своите пари накај 200 евра за да исплати све што требало што значи ГАГА настап т.е. зијан :D

А за почит, нема што да се каже тука......
....освен два збора.....
Една љубов

Korun zboram za da nastapuva kaj nekoj.. Ne na negovi zurki.. Od niv ne zima pari od tie so gi praj toa stvarno.. Ama zboram za da nastapuva kaj dr.. Kao.. JA za dr da nastapuem? Ej ne be znaes koj sum ja.. Kontas?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom