Хип хоп културата во Македонија

Не е навреда за сите тие што беа на журката ова.. Него за гзолизачите што всушност ни сами незнаат колкави фејкери се.. Затоа и ти реков.. Твој проблем ако се пронајде.. А те немав ни од далеку спомнато ама ок.

Ako zboruvame za grupa
realno koga bi gledal STR2 se najdobrata nasa grupa
i dvajcata se dobro pogodeni,i tie se odlik kako treba edna grupa da bide..a ne ima nekoj denes snimaat traka utre veke ne ziveat...i takvi raboti...
malce e glupavo ova glasanjevo(zatoa i ne glasav)
mozebi nekoj saka da glasa za nekoja druga grupa..ili go stavivte potesniot krug :pos2:

strikno tvrdi rimi

Не е навреда за сите тие што беа на журката ова.. Него за гзолизачите што всушност ни сами незнаат колкави фејкери се.. Затоа и ти реков.. Твој проблем ако се пронајде.. А те немав ни од далеку спомнато ама ок.
aham.
vaka ke ti kazam.. Bea lugeto sto sekogas idat na tie zurki.. Sto sami vo svojte glavi pripagaat tamu, sto "znaat" deka site gi cenat..
ubavo se gleda deka za site vo globara zboris. moze me pravis nepismen glup ili neznam sto, no ne ostanuvam nedoiskazan i dvosmislen vo postovite...
i pak ke te zamolam da mi pises vo pm koj bile lugeto na koi sum im mesal jazik vo gz.

prasanje do site: da ne ima nekoja rap zurka za nova?

ps: ako pistolite se hc, jas sum mek. ako hip hopot e geto ko*ile pa jas sum fejk
Peace

Ооо САФ! Барем за човек што не слуша рап како мене... Од сите рапери што сум ги слушнала, само САФ ми се допаднале и со оригиналност во тескт и во музика и во ритам... И уште им се слушани песните, посебно тој албумот кај што е раце горе... Сафизам, мислам се викаше...

1 2 3 Смиле Гоце Пикисипи :)

ne sum bas zapoznaen so mak rap osven sto gi znam saf, dobri se...

pozdrav

gale vlae несакам да се распраам срц.. Ама ти реков.. тоа..
vaka ke ti kazam.. Bea lugeto sto sekogas idat na tie zurki.. Sto sami vo svojte glavi pripagaat tamu, sto "znaat" deka site gi cenat..
..беше јасно кажано за сосема трети фаци.. Несакам да именувам никого или нешто.. Кој треба ќе се пронајде.. Само стварно не контам кај се најде па ти во муабетов.. Ама ај нека ти биде.. Неам намера више да заебувам теми а моментално баш тоа го прајме..

П.С.
shkendia otvori tema Albanski Rap ako sakas.. Sepak ne e isto so makedonski i ne treba da bidat vo ista tema ko sto znam jas bar..

ma beef zapocna dzabe veke nema vrakanje :D ha
aj zaebi toa raspolozen sum denes ti prostuvam :D
ps: dajte nesto od duhot be luge

Ооо САФ! Барем за човек што не слуша рап како мене... Од сите рапери што сум ги слушнала, само САФ ми се допаднале и со оригиналност во тескт и во музика и во ритам... И уште им се слушани песните, посебно тој албумот кај што е раце горе... Сафизам, мислам се викаше...

1 2 3 Смиле Гоце Пикисипи :)
sea za sea imaat 1 album i 1 reprint, taka da
...посебно тој албумот кај што е...
otpaga ova :D

vaka u sabotata ne bea koska i nasko taka da.......nemase nogu lizenje!!!

Македонија од страна на рап можи да се пофали само со САФ, ми се чини на балканот, а можи и пошироко нема подобар рап. Во секој апект се најдобри, лирика реална интелегентна и длабока, шо е најголема реткост. Музиката му е оригинална онака како шо треба да изгледа прав олд скул хип хоп. Најкомплетна група и единствени достојни за почит рапери.

Џака исто така има многу длабоки и оригинални лирики, единствено му недостига оригинална музика, многу често, ако не и секогаш кради музика.

С.Т.Р 2 многу ми прат ќеф, имат неколку добри нумери. Најдобар флоу имат и многу добра музика држат, стрикно стара школа шо многу ме бендисва. Само шо имат многу песни шо му се стварно срање, ама во последно време се многу добри.

Р.Н.С ми е многу искулиран, оргинален си е не се замара многу. Единствена опција не се лоши, имат јаки песни, многу битно е шо прат нешто ново се трудат.

Горе долу тие се неколку шо може да се наречат рапери (хип хопери), како сакате, се друго е смешен неуспешен обид. Аго, иако многу го почитуват тука гледам, е рапер за мали деца, вокабулар од не повеќе од 100 збора, досадни и неоргинални пцовки и ништо освен „тепам“ и „ебам“ нема во песните. Ама добро сепак интересен им е на децата шо влегват во гангстерски филмој.

То е околу рапо во Македонија, од то шо имав прилика да слушнам.

Горе долу тие се неколку шо може да се наречат рапери (хип хопери), како сакате, се друго е смешен неуспешен обид. Аго, иако многу го почитуват тука гледам, е рапер за мали деца, вокабулар од не повеќе од 100 збора, досадни и неоргинални пцовки и ништо освен „тепам“ и „ебам“ нема во песните. Ама добро сепак интересен им е на децата шо влегват во гангстерски филмој.

Фала богу излезе еден човек што кажува баш како што треба за Аго.....браво Синдикат (онака раперски) респекат:wink:

До негде имаме слични вкусови за македонскиот рап....освен тоа што ќе ги додадам РИАЛИТИ како број 1 чил аут рапери, стилот на Лорд Финес

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom