Македонија од страна на рап можи да се пофали само со САФ, ми се чини на балканот, а можи и пошироко нема подобар рап. Во секој апект се најдобри, лирика реална интелегентна и длабока, шо е најголема реткост. Музиката му е оригинална онака како шо треба да изгледа прав олд скул хип хоп. Најкомплетна група и единствени достојни за почит рапери.
Џака исто така има многу длабоки и оригинални лирики, единствено му недостига оригинална музика, многу често, ако не и секогаш кради музика.
С.Т.Р 2 многу ми прат ќеф, имат неколку добри нумери. Најдобар флоу имат и многу добра музика држат, стрикно стара школа шо многу ме бендисва. Само шо имат многу песни шо му се стварно срање, ама во последно време се многу добри.
Р.Н.С ми е многу искулиран, оргинален си е не се замара многу. Единствена опција не се лоши, имат јаки песни, многу битно е шо прат нешто ново се трудат.
Горе долу тие се неколку шо може да се наречат рапери (хип хопери), како сакате, се друго е смешен неуспешен обид. Аго, иако многу го почитуват тука гледам, е рапер за мали деца, вокабулар од не повеќе од 100 збора, досадни и неоргинални пцовки и ништо освен „тепам“ и „ебам“ нема во песните. Ама добро сепак интересен им е на децата шо влегват во гангстерски филмој.
То е околу рапо во Македонија, од то шо имав прилика да слушнам.