Не можеш затоа што и сам си свесен дека не постои движење и ротација на земјата. Еве барем пиши ми кога за прв пат е откриена ротацијата на земјата и на кој начин а да не збориме кога за прв пат е откриено или измерено растојанието помеѓу земјата и сонцето или помеѓу земјата и месечината... Немате основа за поддршка на „Хелиоцентризам".
Ако е ходникот закривен и спуштен нема да ја забележиш светлината но мене ми изгледа дека ходникот е прилично рамен и во случај ако заради перспектива не можеш со голо око да забележиш некое од светлата а можеш тогаш земи си оптички фотоапарат со добар зум или пробај со телескоп.
Истражи за АНАЛЕМА на сонцето. Сонцето нема фиксна траекторија и се менува од ден во ден по малку. И тоа е нормална појава за движењето на сонцето над рамна земја.
Е кажете сега што да му прјаме? Дали видовте сега колкав пациент е ? @Invisible Force 1000 пати ти е кажано дека земјата се врти со нејзината атмосфера, и за тоа од каде и да тргнеш (полеташ) на истото место и ќе паднеш. Оооо зеленко, не тропај одсега глупости човече божјо
П.С Снимката со Felix Baumgartner сигурно ја знаеш, така? Или и таа е сега монтажа?
Ако е ходникот закривен и спуштен нема да ја забележиш светлината но мене ми изгледа дека ходникот е прилично рамен и во случај ако заради перспектива не можеш со голо око да забележиш некое од светлата а можеш тогаш земи си оптички фотоапарат со добар зум или пробај со телескоп.
Истражи за АНАЛЕМА на сонцето. Сонцето нема фиксна траекторија и се менува од ден во ден по малку. И тоа е нормална појава за движењето на сонцето над рамна земја.
Автоматски споено мислење:
Ако не ротира тогаш што значи „брзината на ротацијата"... Да си прашам на време да не излезе после дека не постои ниту брзината...
Сонцето и Месечината се локални небесни светлини имаат иста траекторија на движење иако месечината поспоро се движи и НЕ МЕСЕЧИНАТА НЕ РОТИРА ОКОЛУ СВОЈАТА ОСКА ЗАТОА И НЕ ГО МЕНУВА ЛИКОТ односно шарата која е видлива со голо око. Месечината исто така ја менува и бојата во зависност од бојата на небото и тоа е доказ ДЕКА МЕСЕЧИНАТА Е ТРАНСПАРЕНТНА ОДНОСНО ПРОЅИРНА И ДЕКА НЕ ПРЕТСТАВУВА ФИЗИЧКО ТЕЛО.
Сонцето и Месечината се локални небесни светлини имаат иста траекторија на движење иако месечината поспоро се движи и НЕ МЕСЕЧИНАТА НЕ РОТИРА ОКОЛУ СВОЈАТА ОСКА ЗАТОА И НЕ ГО МЕНУВА ЛИКОТ односно шарата која е видлива со голо око. Месечината исто така ја менува и бојата во зависност од бојата на небото и тоа е доказ ДЕКА МЕСЕЧИНАТА Е ТРАНСПАРЕНТНА ОДНОСНО ПРОЅИРНА И ДЕКА НЕ ПРЕТСТАВУВА ФИЗИЧКО ТЕЛО.
Можеби е космичка плазма можеби е нешто друго но сигурно не е камен или некаков физички објект. Навечер свети заради тоа што самата создава светлина. А преку ден е проѕирна или транспарентна. Понекогаш во ист ден гледаме надвор сонце и проѕирна месечина.
@Invisible Force не бегај бе бате од дискусија. 1000 пати ти е кажано дека земјата се врти со нејзината атмосфера, и за тоа од каде и да тргнеш (полеташ) на истото место и ќе паднеш. Оооо зеленко, не тропај одсега глупости човече божјо
П.С Снимката со Felix Baumgartner сигурно ја знаеш, така? Или и таа е сега монтажа? Одговори ми
...800 км/ч лета авионот и не ја чувствуваме брзината кога сме во него, затоа што со нас се движи и атмосферата, Ок, тогаш зошто ако нагло ја покачува висината ја чувствувам брзината и добивам нагон дека органите ,,притискаат надоле", или ако почнува да се спушта чувствувам органите како ми доаѓаат до уста добивајќи нагон за повраќање, зарем во тие случаеви не се движи атмосферата со нас?
...според мене стаповите во Сиена и Александрија што даваат различна сенка не зависи дали Земјата е округла или рамна, туку зависи од сончевите зраци т.е поставеноста на Сонцето до тие стапови во различно време, и се сложувам со некои коментари кои велат кој тоа одредил дека во исто време е мерено и со што е мерено со што точноста е дискутабилна.
...сенката зависи од времето на сончевиот зрак кога пристигнува, не е иста во 11ч - 12ч - 13ч !
...сенките на децата должината ќе зависи од времето на пристигнување на зраците, а богами никој не може точно да ги измери сенките во исто време на различни места во светот, па да речеме сенката не е иста во исто време, па уште пред толку години, како да не!
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.