Хелиоцентризам - религија или лажна наука?

• Креатор на темата Креатор на темата Invisible Force
  • Време на започнување Време на започнување
Каде имаш прочитано дека такво нешто сум напишал? Заради напишаното не ни заслужуваш одговор заради манипулирање со зборови.
Па тоа ви е во основата на Рамна земја! Голем леден ѕид.
Еве океј, може не си го кажал тоа, ама и без тој ѕид, прашањето држи вода.
Не манипуларам ништо...

Па тоа ви е во основата на Рамна земја! Голем леден ѕид.
Еве океј, може не си го кажал тоа, ама и без тој ѕид, прашањето држи вода.
Не манипуларам ништо...
Што сакаш да докажеш со прашањето? Што е со поларните мечки а што е со пингвините? И на северен пол и на Антарктикот забранети се било какви истражувања за животински или растителен свет и тоа многу ми смета.

Што сакаш да докажеш со прашањето? Што е со поларните мечки а што е со пингвините? И на северен пол и на Антарктикот забранети се било какви истражувања за животински или растителен свет и тоа многу ми смета.
Сакам да кажам, дека сепак тоа се два сосем различни континенти (технички Арктикот не е континент, ама нејсе), кои се толку далеку, што имаат сосема различен животински свет.
Затоа и побарав твое мислење, бидејќи во вашава теорија, тоа не се објаснува..

И, не се забранети, бар за Арктикот ако сакаш и имаш да си платиш.. русите прават тури со мразокршач дури и до самиот Северен Пол. И да не е експедицијата до полот, пак навлегуваш длабоко во Арктикот, и имаш разгледување..
За Антарктикот, да точно, малце позаебано е, ама не и невозможно. Има помали компании со помали бротчиња кои прават тури од Ушуаја, преку Дрејков теснец до некои острови таму кои технички се дел од Антарктика.. (иако не самиот континент, оти појужно од тие е веќе опасно за пловење, и или мразокршач, или авион ти треба.

Се е тоа tip of the iceberg реално не смееш да истражуваш без дозвола. Тоа се строго контролирани делови од светот со причина. Како ќе ги објасниш мапите од 15 век па наваму има многу големи измени поготово за Арктикот каде Рупес Негра е сокриена а да не збориме за имиња на непознати земји кои веќе не постојат на денешните модерни мапи исто на некои постари мапи на делот кај што е Антарктикот пишува :
Antarctic Ice Wall?

Се е тоа tip of the iceberg реално не смееш да истражуваш без дозвола. Тоа се строго контролирани делови од светот со причина. Како ќе ги објасниш мапите од 15 век па наваму има многу големи измени поготово за Арктикот каде Рупес Негра е сокриена а да не збориме за некои мапи каде на делот кај што е Антарктикот пишува :
Antarctic Ice Wall?
За дел од ова (рупес негра) ќе треба да проверам, не сум чул еве признавам..

А за Антарктикот е сулудо да зборуваме за мапи од 15-ти век, кога е откриен за првпат од русите Белингхаузен и Лазарев во 1820-та!
Рачунај дека цел 19-ти век луѓе не ни имале стапнато таму, ни па имало некое попрецизно мапирање до 20-ти век.
Дури и на некоја карта да пишува Antarctic Ice Wall, не ме чуди, оти тоа е тоа што го виделе! Буквално леден брег виделе, и тоа и го запишале... првите кеспедиции дел по дел го откривале континентот, и тоа е длабоко во 19-ти век.

Друго, не знам што ти подразбираш под истражувања?? Редовно одат и биолози и геолози, и климатолози, и шта ти не! Последно што знам е дека имаат дури и телескоп на Антарктикот, што значи и астрономи имаш таму :)

Да се вратиме на пингвините и мечките... може?

А за Антарктикот е сулудо да зборуваме за мапи од 15-ти век, кога е откриен за првпат од русите Белингхаузен и Лазарев во 1820-та!
Рачунај дека цел 19-ти век луѓе не ни имале стапнато таму, ни па имало некое попрецизно мапирање до 20-ти век.
Дури и на некоја карта да пишува Antarctic Ice Wall, не ме чуди, оти тоа е тоа што го виделе! Буквално леден брег виделе, и тоа и го запишале... првите кеспедиции дел по дел го откривале континентот, и тоа е длабоко во 19-ти век.

Друго, не знам што ти подразбираш под истражувања?? Редовно одат и биолози и геолози, и климатолози, и шта ти не! Последно што знам е дека имаат дури и телескоп на Антарктикот, што значи и астрономи имаш таму :)

Ја мислам прво дека е откриен и тоа како леден ѕид од Холанѓаните у 17 век кога вртеле околу Добра Надеж (тогаш настанува и легендата за летечи Холанѓанин) и кога ја откриваат и Тасманија. Баш Абел Тасман првпат пишува за ова.

А дека мразот бил рамен и мазен како мазната земја и рамното море затоа и бричењето на полови органи на нула се вика тасма по Абел Тасман.

Ајде продолжи со пингвините и мечките иако мислам дека не е тоа толку спектакуларно колку што е битно мапирањето на светот каде се крие многу повеќе земја отколку што можеме да претпоставиме. Мапите изработени од 15 век сепак покажуваат многу повеќе земја и дури делот со Антарктикот се чини како да припаѓал на некаква стара цивилизациска култура...
Автоматски споено мислење:

Како педофиливе сега испаднаа дека се поврзани со рамна земја ?
Како дополнителна информација во врска со т.н. „теорија на заговор“ каде веќе има тема но јас си постирам овде за да немам проблеми со админи.

Последно уредено:
Ајде продолжи со пингвините и мечките иако мислам дека не е тоа толку спектакуларно колку што е битно мапирањето на светот каде се крие многу повеќе земја отколку што можеме да претпоставиме. Мапите изработени од 15 век сепак покажуваат многу повеќе земја и дури делот со Антарктикот се чини како да припаѓал на некаква стара цивилизациска култура...

Како дополнителна информација во врска со т.н. „теорија на заговор“ каде веќе има тема но јас си постирам овде за да немам проблеми со админи.
Ајде... еве постирај ми таква мапа...
(да де, затоа и тука ти пишувам..)

Ок, ја те сфатив дека се поврзани. Ти иначе постирај у другата тема. Остави го Рон.
Само постирај и вакви различни теории на заговор наместо само за рамна земја.

Ајде... еве постирај ми таква мапа...
(да де, затоа и тука ти пишувам..)
Веќе е постирана а не дека немам постирано и други но еве баш мапата на Урбано Монти од 1587 година ми е нај интересна за разглабање.

Веќе е постирана а не дека немам постирано и други но еве баш мапата на Урбано Монти од 1587 година ми е нај интересна за разглабање.
(ја најдов)

Еве прифаќам... што е толку интересно на оваа мапа од 16-ти век?

Последно уредено:
Можеш да забележиш различни имиња на територии кои ги нема на денешните мапи.Прегледај го приврзокот 451772
Прегледај го приврзокот 451773
Точно! И не ме чуди, затоа што типот си имал бујна фантазија..
Не го осудувам ни него, во 16-ти век ова биле широко распространети верувања за: Кракени, сирени, минотаури и што ти не.

Ама да го земам за озбилно.. кога еден Дунав(што е најголема европска река) и блиску до него не го обелажал... а си цртал замислени земји...

Бтв респект што барем нас не ставил!

(ја најдов)

Еве прифаќам... што е толку интересно на оваа мапа од 16-ти век?
Ова е само една мапа од 16-ти век и понатака кај мапите во наредните векови доаѓа до израз Рупес Негра а после 18-19 век се започнува со фалширање на мапите каде полека исчезнува од мапите. Знаеш и сам дека има мапи каде Албанија и Грција се додадени на мапи од 17-18 век а знаеме дека во тој период држави со такви имиња на Македонски полуостров не постојат се до 19-ти век.

Не го осудувам ни него, во 16-ти век ова биле широко распространети верувања за: Кракени, сирени, минотаури и што ти не.

Ама да го земам за озбилно.. кога еден Дунав(што е најголема европска река) и блиску до него не го обелажал... а си цртал замислени земји...

Па нормално т.н. Балкански полуостров отсекогаш бил Македонски полуостров ако не знаеше...

Не велам дека сите мапи се прецизни но поентата е во тогашните имиња на територии што се наоѓаат преку Антарктикот на денешните мапи веќе не постојат заедно со Рупес Негра. А да не збориме за вистинските величини на денешните држави и континенти.

И не ме чуди, затоа што типот си имал бујна фантазија..
Не го осудувам ни него, во 16-ти век ова биле широко распространети верувања
Исто како за т.н. научници од тој век...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom