Xbox360 играње на ISO игри

• Креатор на темата Креатор на темата corpz
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 мај 2005
Мислења
100
Поени од реакции
13
1) Kupuvam XBox 360 (haknat)
2) Simnuvam .ISO igrica od internet
3) Dali mozham da ja igram igricata direktno od HDD-to na Xbox-ot bez da moram da ja rezham na DVD?
4) Se podrazbira prethodno prefrlanje na igrata preku mrezha od PC na Xbox 360.

Не сум слушнал досега за некое програмче или хак што го прави тоа за Х360ката, ама со оглед дека ја направија швицарско сирење од хакови, можно е да има.

А зошо не ти се реже на двд?

Ne sum bas siguren kako e procedurata na konzolive, so ogled na toa sto direktno se igra koga ke go stavis diskot pretpostavuvam deka obicen copy na fajlovite ke funkcionira. E sega, instaliraj si virtual drive (daemon tools ili slicno) na PC, otvori go .iso fajlot i iskopiraj gi site fajlovi na XBox-ot, valjda ke moze taka :toe:

Немозе мораш да ја снимиш на диск па да играш и со тоа CLONE CD да ја снимиш па да ја играш x360.

3) Dali mozham da ja igram igricata direktno od HDD-to na Xbox-ot bez da moram da ja rezham na DVD?

Размисли,Xbox360 нема PowerISO или виртуелен драјв за да може да го прочита ISO-то.
Значи,не може.

Мм, по се изгледа дека Playstation 2 е единствената конзола на која може да се играат игри директ од хард диск. Узпут: Купувам таков адаптер, ако некој продава, или некој знае некој што продава, не се срамете, бујрум.

Пробај да ја превземеш играта од PC во xbox преку windows media center

не сум проверил лично но гледав видео на јутуб нема да загуби ништо ако проба нели?

И да ја превземе...ЏАБЕ!

Како Xbox-от ќе прочита .ISO фајл?
Пази, значи Microsoft не даваат да приклучиш USB-тестатура на USB-то нивно, не па да ти дадат .ISO да старташ од HDD-то. :)

Не проверувајте ништо, џабе е. Место да купуваш кутија цигари, купи си еден дуал лејер .:smir:

Back
На врв Bottom