Другар, пиши на youtube Classic Game Room HD, да видиш дека оригиналното Нинтендо на дечкото, оригиналниот Sega Saturn и многу други конзоли сеуште му траат.
Од друга страна, другарче има PS1 од launch-day, играл милион саати и сеуште трае.
Еве, бидејќи и ти си млад како мене, ќе ти објаснам дека порано се што се правело, се правело да трае. Погледни ги првите мобилни на Nokia, погледни ги старите фрижидери по дома. Ама, ако се трае перфектно, тогаш фирмите ќе пропаднат (како што и пропаднале некои југословенски, nvm). Затоа сега се е така чкартно...
Иако, ова со 360киве не е намерно, него е превид кој врати пола конзоли назад. Не е дека не може подобро, него дека за да биде подобро, треба да се вложи некое милионче плус. Џабе технологијата напредува, кога маркетинг агентите и шефовите (кои се економисти) го имаат главниот збор и ја кочат работата. Не ме сфаќај погрешно, јас сум економист.
И да не бидам покус, кој од овде игра Street Fighter, Mortal Kombat или слични игри кај кои се користи D-pad-от на гејмпадот?!
Ужас еј, имам два бежични, кога стискаш надоле-напред, надоле-назад и слични комбинации - секогаш утнува и ми рипа ликот и слични глупости...Fail во дизајн, дефинитивно.
За споредба, имам и Chillstreat од Logitech за PC, тој си работи перфектно во овој поглед.