Xbox360 гејмери

• Креатор на темата Креатор на темата darjanmk
  • Време на започнување Време на започнување
нема врска едното со другото...

Да, конзолата се загрева повеќе (бидејќи работи двд-ромот), но тоа нема никаква врска со RRoD проблемот кај xbox360. Проблемот е кај матичната плоча, далеку од двд-ромот. Се што може да се случи е побрзо да "рикне" двд-ромот...а мислам дека тие се квалитетни и не би требало да "рикнуваат".

Така да играње од двд место диск не прави разлика за RRoD. :)

и вака и така ти пак ќе треба да ставиш двд во ромот. Мислев на тоа дека ако играта е инсталирана на ХДД икс-боксот помалку брчи, тоа е ФАКТ =) А дали има разлика за RRoD не верувам =)

и вака и така ти пак ќе треба да ставиш двд во ромот. Мислев на тоа дека ако играта е инсталирана на ХДД икс-боксот помалку брчи, тоа е ФАКТ =) А дали има разлика за RRoD не верувам =)

Да да, далеку помалце брчи...Јас еве си ставив два екстерни диска (40ки се, ама ко 16 гб ги чита) и снимам игри на нив. Јбг. :)

А бе знам ја дека е боље ама не се пали ако е инсталирана :S Затоа морав на DVD, а приметував дека загрева повеќе, само незнаев дали утиче на РРоД па да се осигурам.

Иначе јас имам УСБ од 16 ГБ што го користам за инсталирање, хард дискот од 640 ГБ џабе и да го ставам ко 16ка ќе го чита сигурно :)

Али од сите екстерни уреди за xbox-от, вентиларотот што има радиус од 30 сантими минимум, ми е НАЈБОЉИ! :)

И мене некои игри снимени на диск, некогаш не се палат, а некогаш се закочуваат in-game...

Ама ваљда тоа е зашо мојот диск е поврзан преку усб. :)

И мене некои игри снимени на диск, некогаш не се палат, а некогаш се закочуваат in-game...

Хммм ај за тест пробај да направиш 3 партиции по 16гига од хардот да видиме дали ќе ти ги јави како 3 различни усб мемории или само една ќе ти најде :)

Хммм ај за тест пробај да направиш 3 партиции по 16гига од хардот да видиме дали ќе ти ги јави како 3 различни усб мемории или само една ќе ти најде :)

Ej dobra ideja, ke probam utre. :)

Па и мене на УСБ ми беше инсталирана. Ќе пробам на хдд ако не па...

--- надополнето ---

Па и мене на УСБ ми беше инсталирана. Ќе пробам на хдд ако не па...

Pocnav da ja igram Mass effect 2 i nekade na pocetokot zaglaviv pomedju 2 vrati i ne mozam da prodolzam ponataka. Mi izleguvaat nekoi roboti non stop ama nikako da ja otvoram vratata za a prodolzam ponataka. Ako nekoj moze da pomogne neka pise nesto. Blagodaram

Дали знае некој како можам xbox 360 да го поврзам на лаптоп преку VGA кабел за да го користам како монитор ?

Дали знае некој како можам xbox 360 да го поврзам на лаптоп преку VGA кабел за да го користам како монитор ?

Xbox-360-VGA-Cable.jpg

250mhz-vga-splitter-300x300.jpg

Тоа е се што ти треба :)

Vga splitter, и xbox 360 vga cable има да се купат само на интеренет кај нас тешко. Јас така го играм на монитор со фулл хд резолуција супер е

Хммм... лаптопите обично немаат VGA-in. Имаат само VGA-оut (да го пушташ сигналот на екстерен монитор/тв)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom