Хард кор е мек збор =)

Хахаха никогаш не сум верувал во ова али еве сеа се уверив дека постои вкаво нешто.А у кој весник се објавени?:pos2:

Maма вечно ми се заканува дека ќе ме откажела од ќерка ама никако да ме откажит:pos2:
Ке напрај нешто друго... ке те мажи, исто ти се фаќа :smir:

Он... абе глупа работа ова ке те откажам во весник. И што? Посекако секој над 18 години е самостоен и доколку нејќат нема да ти даваат родителите за трошоци или да ти препишат наследство.

Ке напрај нешто друго... ке те мажи, исто ти се фаќа :smir:

Он... абе глупа работа ова ке те откажам во весник. И што? Посекако секој над 18 години е самостоен и доколку нејќат нема да ти даваат родителите за трошоци или да ти препишат наследство.
Законски и не е баш до 18 :)

Можам да замислам колку детево ги надминало сите граници.. :nesvest:

Луда работа, ако има некој здрав од овие....:pos2::pos2::pos2:

Нели ги забранија со закон овие „откажувања“?
„Ќе видеш ти говно едно, ќе се откажам од тебе у весник!“ Сељачка работа во секој случај.

Ноуп. Воопшто не е сељачки ами е единствениот начин. Освен тоа што нотарски судски или што ти знам се откажуваш од него, мора и јавно во некој дневен весник истото да го прикажеш. Правна постапка бе. Правници ја правеле, не електраши, шо знам у шо филм се биле :).

Башка што ви е толку чудно, секојдневни се овие работи. Изгубени лични карти, пасоши, свидетелства ...

А во реален живот ама ич не интересно. Блиска моја особа има таква семејна случка. Едноставно, кога ќе се преминат сите граници и се ќе се погази од тоа што вели семејство, мора некако да се спаси образ.

Ноуп. Воопшто не е сељачки ами е единствениот начин. Освен тоа што нотарски судски или што ти знам се откажуваш од него, мора и јавно во некој дневен весник истото да го прикажеш. Правна постапка бе. Правници ја правеле, не електраши, шо знам у шо филм се биле :).

Башка што ви е толку чудно, секојдневни се овие работи. Изгубени лични карти, пасоши, свидетелства ...

А во реален живот ама ич не интересно. Блиска моја особа има таква семејна случка. Едноставно, кога ќе се преминат сите граници и се ќе се погази од тоа што вели семејство, мора некако да се спаси образ.

Точно. Ова е правна постапка, не само сељачка традиција. За да се откажеш од обврски од свое дете или слично мора во јавен весник да се објави исто како и со изгубен пасош а најчесто сведителства. А иначе ако малку подобро гледате скоро секоја недела има по некој ваков оглас.

И после мрчам дека моите дома биле строги:toe: Искрено вака да пишат за мене со ловџиска ке ги бркам моите:salut:

Вака ми се случи мене со првата жена! Она се откажа од мене преку весник.
Од мојата екс сопруга беше наведено дека: Шмекер Шмекеровски е една расипана личност и се откажувам јавно од љубовта према него. Постојано шмека разно разни девојки. Нема време за мене. Не го поднесувам. Дури идиотот и ми раскажува за тоа како шмекнал некоја. Се откажувам.
-срце ми се скина после ова! Но искутво плус. Научив нешто. А тоа е да не раскажувам на мојата идна сопруга за моите шмекања!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom