Хакирање: за ваше добро - Уни Банка:-)

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Барем на кирилица да ги напишале буквите... вака човек се мачи да чита дека е хакнат :D

Too Македонски хакери навалете.
Добри хакерчиња се овие бе во права смисла :)

Не е којзнае какво чудо, само можат да си направат невидени проблеми и да ги има по телевизии... Туку кога ке смислат овие од Уни банка да проверуваме сметки он-лајн? Тоа про кредит веќе го има.

Ја разбрав дека многу дечиња ќе го папаат ко што го папаше оној бит спирит шо глумеше хакер пеер4иња

А јас знам дека ако вакво нешто не дај боже се појави на телевизија уни банка во најмала рака ќе изгуби голем дел од своите комитетни. Ајде ти објасни му на некој 60 годишен пензионер дека ова нема врска со софтверот на електронското банкарство...тоа на вести ќе го направат да звучи трагично дека секој има пристап до нивните пари.

Затоа колку и да е несериозно сепак за уни банка е многу сериозно, дечкиве одбрале малку уличен метод да им кажат но сепак важно им кажале.

подобро за нив да не излезе по телевизии...бтв го имаат тргнато страничево:vozbud:

А јас знам дека ако вакво нешто не дај боже се појави на телевизија уни банка во најмала рака ќе изгуби голем дел од своите комитетни. Ајде ти објасни му на некој 60 годишен пензионер дека ова нема врска со софтверот на електронското банкарство...тоа на вести ќе го направат да звучи трагично дека секој има пристап до нивните пари.

Затоа колку и да е несериозно сепак за уни банка е многу сериозно, дечкиве одбрале малку уличен метод да им кажат но сепак важно им кажале.

И јас се согласувам со ова, но се согласувам и со Ацид и др. кои рекоа дека е безвеза хак.

Затоа, појаките компании треба да ангажираат посалам дизајнери/девелопери (да платат посалам фирма) кои мислат и за сигурноста кога прават MySQL квери преку пхп.

Ова е болниот начин да научат која е разликата.

У оваа држава за ваква работа ништо не ти праат.На некое друго место сигурно ќе го наебеле али у Мк слабо.Башка со ова си праат реклама на форумот

Може и убаво направиле...Само ако напраиле SQL Injection а не користеле proxy за да ја скријат IP адресата...Гадно се заебале :wink:

Може и убаво направиле...Само ако напраиле SQL Injection а не користеле proxy за да ја скријат IP адресата...Гадно се заебале :wink:
Ако сакаат да ги најдат џабе им е се,али проблемот е во тоа ако сакаат

У оваа држава за ваква работа ништо не ти праат.На некое друго место сигурно ќе го наебеле али у Мк слабо.Башка со ова си праат реклама на форумот
Па не би рекол. Помина времето на сајбер беззаконието, а наовластен упад во туѓ компјутерски систем е убаво дефинирано како кривично дело.

Можеби никој не ти праи ништо за хак на некои глупи сајтчиња, пошто за такви сајтчиња органите на прогонот ги здоболе уво. А банкариве ако решат, ќе знаат како да им ги отворат ушите, и очите.

Башка, заебаното е што не постои апсолутна анонимност на интернет. Ако некој доволно се заинати, ќе те најде. не ти помага ни прокси ни џокси.

Па не би рекол. Помина времето на сајбер беззаконието, а наовластен упад во туѓ компјутерски систем е убаво дефинирано како кривично дело.

Можеби никој не ти праи ништо за хак на некои глупи сајтчиња, пошто за такви сајтчиња органите на прогонот ги здоболе уво. А банкариве ако решат, ќе знаат како да им ги отворат ушите, и очите.

Башка, заебаното е што не постои апсолутна анонимност на интернет. Ако некој доволно се заинати, ќе те најде. не ти помага ни прокси ни џокси.
Не се согласувам дека помина времето на сајбер беззаконието,не сум слушнал до сеа некој да е обвинет кривично за упад?Ако грешам исправи ме,али нека си го пишува у кривичен законик како кривично дело али џабе е.А и лесно е да идеш у најблиското нет кафе и од тамо да праиш дубари.Башка и не е некој упад ова ипак имале ''добронамерна'' намера.

Јас знам доста обвинети за упад, неовластено користење на user-и за интернет пристап на корисници и тн...
Веруј, се брка и крка на велико во последно време :)

Имаше едно копиљче летоска, се куропецаше во постови по форумов, (знаеш, хакери се сите на 17 години,, јузери музери...) Неколку пати беше предупреден, за негово добро, да си ги избрише постовите, бидејќи може да ги види засегнатата страна.

И тој не веруваше и викаше дека ќе му се фатат, ама уште наредното сабајле зажали. Па имаше солзи, мрсули и молби до засегнатата страна да не го гони.

Како што реков, да не се заинати некој. Поготово не некој правен субјект кого упадот може да го чини углед и пари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom