Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А јас знам дека ако вакво нешто не дај боже се појави на телевизија уни банка во најмала рака ќе изгуби голем дел од своите комитетни. Ајде ти објасни му на некој 60 годишен пензионер дека ова нема врска со софтверот на електронското банкарство...тоа на вести ќе го направат да звучи трагично дека секој има пристап до нивните пари.
Затоа колку и да е несериозно сепак за уни банка е многу сериозно, дечкиве одбрале малку уличен метод да им кажат но сепак важно им кажале.
Ако сакаат да ги најдат џабе им е се,али проблемот е во тоа ако сакаатМоже и убаво направиле...Само ако напраиле SQL Injection а не користеле proxy за да ја скријат IP адресата...Гадно се заебале :wink:
Па не би рекол. Помина времето на сајбер беззаконието, а наовластен упад во туѓ компјутерски систем е убаво дефинирано како кривично дело.У оваа држава за ваква работа ништо не ти праат.На некое друго место сигурно ќе го наебеле али у Мк слабо.Башка со ова си праат реклама на форумот
Не се согласувам дека помина времето на сајбер беззаконието,не сум слушнал до сеа некој да е обвинет кривично за упад?Ако грешам исправи ме,али нека си го пишува у кривичен законик како кривично дело али џабе е.А и лесно е да идеш у најблиското нет кафе и од тамо да праиш дубари.Башка и не е некој упад ова ипак имале ''добронамерна'' намера.Па не би рекол. Помина времето на сајбер беззаконието, а наовластен упад во туѓ компјутерски систем е убаво дефинирано како кривично дело.
Можеби никој не ти праи ништо за хак на некои глупи сајтчиња, пошто за такви сајтчиња органите на прогонот ги здоболе уво. А банкариве ако решат, ќе знаат како да им ги отворат ушите, и очите.
Башка, заебаното е што не постои апсолутна анонимност на интернет. Ако некој доволно се заинати, ќе те најде. не ти помага ни прокси ни џокси.