WTA тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Арина компир , Лена два слема годинава.
Сосема заслужено, ја обработи како нива денес. Уште води белорусинката 4-3 во слемови и баш би сакал нареден РГ да комплетира пред нејзе сите слемови.
Нема психа за во финалиња против Рибакина и Коко кобилата.

IMG_20260913_34530.jpg

... и како што напишав, кондицијата, сериозноста и дисциплината на Рибакина ја надвладеа Сабаленка која неколку пати го фрли рекетот за да на крај го искрши,

IMG_20260913_30201.jpg

...тоа е понашање нула како спортист, таа требаше да направи пресврт, а не да ја потцени противничката уште од почеток,

IMG_20260913_40942.jpg

...заслужено Рибакина победничка на УС ОПЕН за жени 2026!

IMG_20260913_1417.jpg

...Сабаленка треба да поработи на однесувањето и психата, лепотата не може секогаш да биде пресудна за да ја подржат, а таа да добие од тоа елан во играта!

Браво за Рибакина, ми направи ќејф. Супер сезона за неа, 2 ГС титули и прво место. Вимблдон можеше подобро, ама што е тука е.

Некако и пред финалето Рибакина ми беше фаворит.
Честитки за неа. Браво.

Задоволувачки изигра вчера Рибакина,баш сакам вакви тенисерки,тивка,стабилна,симпатична,нека и се редат гренд слемовите.
За Сабаленка што да се каже,толку е напорна за гледање и кога води и кога губи,толку енергија троши на се и сешто,не знам,најјака е во свет ама џабе,Рибакина и е противотровот дефинитивно.
Се на се изгледа дека се дојде до едно ривалство во женскиот тенис што ќе вреди да се гледа низ годините,конечно.

... казахстанската тенисерка Елена Рибакина висока 184 см со долги раце кои и даваат предност на терен да има еден од најаките сервиси во светот во женската тениска конкуренција!
...инаку на рилсов се загледав во прва секунда мислев дека е Зверев, значи некако нема женственост во неа, а и некако стилот на облакање ја прави уште понеженствена! :(

Последно уредено:
Рибакина ја викам зајец, оној од цртаниот ну погоди :) јак сервис, добра кондиционо и сега е во подобар мод.
Сабаленка е топло ладно годинава, ама е коњ во сукња, знае да даде се' од себе.
Која и да победи тамам е. Важно се отсејаа американките и украинките.

Не си љубител на Марта Костјук. (n)
Супер е Костјук, убавица е вистинска, преубава е. Мене ми е симпатична Костјук, има дадено изјава дека додека била помала и тренирала тенис, го симпатизирала Новак Ѓоковиќ и сонувала да му биде сопруга на Ѓоковиќ.
Ама тој е зафатен, јас сум слободен на пазарот. :)

Сабаленка освен слем титули на бетон нема титули на другите слемови на земја и трева.
И ми пречи што Сабаленка се дере и стенка за време на поените додека се одвива размената на удари во текот на поените, тоа ми е ептен неподносливо.
Нека вреска во кревет така. ;)

Како Костјук има уште 50 тенисерки, Сабаленка е раритет. Затоа ја ценам, плус е некако непосредна, знае да биде женско и покрај габаритите. Зајко е ни риба ни месо, ако е Рибакина :).
Нема трошка емоции, како робот е, навивам за неа оти е од Русија и ми ае свиѓа сервисот. Ама тоа брцкање во дундата со тренерот, некако чудно ми е. Не е забрането, ама бљак.
Украинките засега ми се на игнор, затоа што мрсат околу политика. Види кој ги дружи нив, само западната публика. Дури ни тенисерките не ги варат нешто, посебно Свитолина, со тој ќумбето маж. Швјатек е на пример супер со Сабаленка.
Тоа стенкањето уште од Селеш почна, дури и ја казнуваа. Ти ни во планови не си бил тогаш :)

Како Костјук има уште 50 тенисерки, Сабаленка е раритет. Затоа ја ценам, плус е некако непосредна, знае да биде женско и покрај габаритите. Зајко е ни риба ни месо, ако е Рибакина :).
Нема трошка емоции, како робот е, навивам за неа оти е од Русија и ми ае свиѓа сервисот. Ама тоа брцкање во дундата со тренерот, некако чудно ми е. Не е забрането, ама бљак.
Украинките засега ми се на игнор, затоа што мрсат околу политика. Види кој ги дружи нив, само западната публика. Дури ни тенисерките не ги варат нешто, посебно Свитолина, со тој ќумбето маж. Швјатек е на пример супер со Сабаленка.
Тоа стенкањето уште од Селеш почна, дури и ја казнуваа. Ти ни во планови не си бил тогаш :)

Сум бил во планови, 1991 генерација сум. :)
Ама Шарапова, Сабаленка и таквите како нив кои стенкаат се одбивни за мене.
Динара Сафина барем секси и понежно стенкаше за време на поените. Нејзиниот брат Марат Сафин ми беше меѓу омилените тенисери, со него почнав тенис интензивно да следам на почеток од овој век.

Сум бил во планови, 1991 генерација сум. :)
Ама Шарапова, Сабаленка и таквите како нив кои стенкаат се одбивни за мене.
Динара Сафина барем секси и понежно стенкаше за време на поените. Нејзиниот брат Марат Сафин ми беше меѓу омилените тенисери, со него почнав тенис интензивно да следам на почеток од овој век.
Што некако на Татарстан си се навлекол?

Што некако на Татарстан си се навлекол?

Не сум навлечен ама ете тие двајцата ми беа омилени и симпатични од светот на тенисот.
Штета што Динара Сафина не успеа да освои слем титула а беше светски број 1 на вта листата.

....да се рече „ фак оф“ на овластен камерман кој го снима целосно настанот после изгубен меч во финале не е баш цивилизирано од страна на Сабаленка, човек спортист треба да си остане со човечка вредност и кога се губи, тоа е спорт, тоа е животот, некогаш горе некогаш доле, а ваков однос не личи, па и да е најсекси тенисерка (додуше ја удри сексуалноста во глава, бузите ги надградила со дермални филери на база на хијалуронска киселина и трансформација кај забите со порцелански винири фасети) на терен не ќе да има успеси на ваков начин, ниту симпатии од публиката, ете ја изгуби и од мене, многу мрзам вака кога добри спортиски ќе ги удри слава и его во глава, све ќе распипат за што се трудииле цел живот!

....да се рече „ фак оф“ на овластен камерман кој го снима целосно настанот после изгубен меч во финале не е баш цивилизирано од страна на Сабаленка, човек спортист треба да си остане со човечка вредност и кога се губи, тоа е спорт, тоа е животот, некогаш горе некогаш доле, а ваков однос не личи, па и да е најсекси тенисерка (додуше ја удри сексуалноста во глава, бузите ги надградила со дермални филери на база на хијалуронска киселина и трансформација кај забите со порцелански винири фасети) на терен не ќе да има успеси на ваков начин, ниту симпатии од публиката, ете ја изгуби и од мене, многу мрзам вака кога добри спортиски ќе ги удри слава и его во глава, све ќе распипат за што се трудииле цел живот!

Не знам што е толку секси кај Сабаленка?
Мене не ми е толку секси. Можеби ми е одбивна поради стенкањето и тоа што се дере за време на ударите во поените, па и не ја загледувам од аспект на сексуалност.

Не знам што е толку секси кај Сабаленка?
Мене не ми е толку секси. Можеби ми е одбивна поради стенкањето и тоа што се дере за време на ударите во поените, па и не ја загледувам од аспект на сексуалност.
... нареди ги сите тенисерки, па одбери, не кога играат на терен!

Back
На врв Bottom