WoW на IPad

• Креатор на темата Креатор на темата Blacks
  • Време на започнување Време на започнување
B

Blacks

Гостин
Хммм интересно но не доволно интересно за да се вратам во играва. Ајпадов настварно интересен гаџет :) ...

Ме мрзи да преведум + ако играте WoW сигурно знаете англиски па така да:

Portable WoW, now there's a notion. Gaikai, the upcoming service that streams games so you can play any game in your browser (since the whole computing part is done server-side) has started messing around with the iPad and apparently got WoW up there. If this kind of thing becomes commonplace, the iPad might really be one of THE best gaming platforms around, as you could theoretically play any game ever on it. Now if only they could fix the control issues.

1457.jpg

ИЗВОР

Како би играл игра за која ти се потребни 20 копчиња + маус на нешто што нема тастатура? :nesum:

Еве и некој превод:

"Уф, каква фантастична вест за сите WoW фанатици!

Нашиот "омилен зголемен iPhone" може да ја врти WoW со сите детали и убавини како и оригиналната PC верзија.

Тајната е во тоа што - воопшто не се мачи да ја рендерира, туку се иде преку Gaikai - апликација која ја "стримува" играта преку интернет од нивните сервери. Програмата работи преку флеш интерфејс, а истата би можела да се користи за пуштање на секакви игри и програми на iPhone-от.

Сепак, Apple најверојатно ќе ја забрани оваа апликација, бидејќи така сите игри би ги имале на 1 сервер и ќе ја играте која сакате без надомест, наместо да ја купувате и да ги трошите вашите денарос во нивниот App Store.

Него, ајт не е битно тоа, нека објасни некој, како ќе се игра WoW на iPad?

Сакаме видео!"

Интересна замисла, али невозможна реализација. :)

И едното и другото се waste of money :)

зашто да земам iPad а да не земам NoteBook...
Иста цена се.. само што NoteBook од 500 евра е 10 пути боље од срање на Apple..

Back
На врв Bottom