Wotlk raiding

B

Blacks

Гостин
Da ti kazam pravo...Blizzard ja zeznaa igrava na WOTLK epten...ne mozese znaci poloso da ispadne od ova ... Znaci ja napravija da igras 24 H za da bides jak...Site PVE-ri imaat najaka PvP oprema...zivi gluposti,jas se zamaram da krenam raiting a nekoj sto igral 24 H raid sto spamuval edno kopce za Fireball :) ima pojaka pvp oprema od mene,ma nemoj molimte ... epten e sux barem sega za sega ... inace koga sme kaj raidovite , raidovite smrdat epten ako si igral PRE TBC bi trebalo da znaes sto e raid ;)...Koj raidovi se ova nema guild sto ne iscistile sve duri i pugovi se pravat za site raidovi sto se atm ... ako imas vreme za raidanje raidaj :) ali ipak e sux ;) HF
А бе види сега ... се согласувам со тебе дека Близард ја зезнаа работата со тоа ПВП ајтеми преку ПВЕ ... НО!!! тој што спамува само Fireball без разлика каква да му е опремата во арена ке биде како изгубена кокошка. На пример јас со цимерот со фул ПВЕ опрема некако догуравме до 1700 рејтинг (повеке не бива без пвп опрема :baeh: ).. Заклучок : не е се до опремата :nesum:

А за ПВЕ-то. Близард го направија така да сите мозат да го искусат контентот. НО!!! воведоа и achievments кои не е баш лесно да ги направиш со ПУГ група (ако не и impossible). Значи сосема различен пристап кон работите.

Искрено казано повеке ми се свигаше како одеа работите порано но и денес подобрите играчи мозат да се издвојат од другите ...

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Како шо ја напраја играта близард , добрите играчи сега можат да се издвојат само со та титулата над гла шо му стој. Не со опремата :nesvest:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ко шо напраија близард .... нема више добри играчи ..... се знае ... setup>gear>skill

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Ко шо напраија близард .... нема више добри играчи ..... се знае ... setup>gear>skill
Па ако збораш за пвп , така било од s3 до сега .. Единствено пвп баланс колку толку имаше s2.

B

Blacks

Гостин
Како шо ја напраја играта близард , добрите играчи сега можат да се издвојат само со та титулата над гла шо му стој. Не со опремата :nesvest:
Да се согласувам. Но тоа значи дека не ти треба којзнае каква опрема за да ја добиеш таа титула. Подобрите гилдови ги направија поголемиот дел од ачивментите со опрема од 70ти левел.

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Да се согласувам. Но тоа значи дека не ти треба којзнае каква опрема за да ја добиеш таа титула. Подобрите гилдови ги направија поголемиот дел од ачивментите со опрема од 70ти левел.
Abe Brat4e za achievmentite vo naxx ne e potreben i nekoj gear .. treba samo mozok da se ima. Ama koga sme veke kaj gearot , na serverot od eden drugar moj .. najjakiout guild Ja projdoja ulduar 25 odma koga izleze i toa site bosovi 1 shot i zedoa titula Conqueror of ulduar.. Ama dobro ... tie hard core bolesnici za vo bardovce :D:D

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Abe Brat4e za achievmentite vo naxx ne e potreben i nekoj gear .. treba samo mozok da se ima. Ama koga sme veke kaj gearot , na serverot od eden drugar moj .. najjakiout guild Ja projdoja ulduar 25 odma koga izleze i toa site bosovi 1 shot i zedoa titula Conqueror of ulduar.. Ama dobro ... tie hard core bolesnici za vo bardovce :D:D

Колку обожавам кога човек зборува и се фали со туѓ труд. Еден гуилд во мојот сервер...еден гуилд во друг сервер...Да, знаеме дека постојат такви гилдови, и џабе е да ги спомнуваме.

А инаку, Conqueror of Ulduar може секој со 2 грама памет да го постигне. Се што треба е да не умреш на босови...ТОЛКУ!

B

Blacks

Гостин
Piece of cake lol... Healer-ите може во секој момент да добијат срцев удар... Знам како е да се лечи кога се брка ваков ачивмент... Ми се испобркаа адоните на Гробулус додека го правевме the Undying и заглавив помеѓу една купа од тие круговите. За малце извадив жива глава со Guardian Spirit. Мислам дека ми се скратија 3 години од животот лол.

Поента: Изгледа дека е лесно но не е воопшто. Една најмала грешка те чини многу а најзаебано е тоа што не зависи само од тебе туку и од другите 24 играчи.

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Ко шо кажа гилд мастерот мој андајинг/иммортал за хилерите е ко 6 минути малигос за дпс.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Piece of cake lol... Healer-ите може во секој момент да добијат срцев удар... Знам како е да се лечи кога се брка ваков ачивмент... Ми се испобркаа адоните на Гробулус додека го правевме the Undying и заглавив помеѓу една купа од тие круговите. За малце извадив жива глава со Guardian Spirit. Мислам дека ми се скратија 3 години од животот лол.

Поента: Изгледа дека е лесно но не е воопшто. Една најмала грешка те чини многу а најзаебано е тоа што не зависи само од тебе туку и од другите 24 играчи.
Види, со оглед на тоа дека зборуваме за Улдуар ачивмент, каде што не може секој пацер да стапне со плава/епик облека собрана од пугирање Накс, си зимам за слобода да кажам дека е лесно да се хила. Дека хилерот кој што стигнал до таа фаза, ЗНАЕ да хила.
Дека ти крати живот, ти крати :) бајаги и тоа. Работата е што постигнувањето на Conqueror е многу полесно од Immortal. Тоа е неоспорлив ФАКТ.
Самиот си кажа, Гроб, Тадиус, 4 Хорсмен, Сафирон, па и Кел Тузад се потешки тепачки ако гледаме детално. На Тадиус на пример ако некој добие дисконект за нецели 30 секунди, го јаде од позитивно на негативно и отиде јабана :) Во Улдуар пак на било кој бос такво нешто не влијае воопшто. Единствено кај Мирмирон ако му се појави пред фаца на бараж, ама сепак може интензивно да се излечи.

Ко шо кажа гилд мастерот мој андајинг/иммортал за хилерите е ко 6 минути малигос за дпс.
Малигос ДПС е многу...многу полесно од имортал особено. 10 души е донекаде лесно дека 10 луѓе можеш лесно да собереш елита од гилдот. 25 пак е потешко. Малигос за 6 минути паѓа лесно ако луѓето имаат памет малку и ако стварно сакаат да го постигнат тој ачивмент. На пример ние 3 ворлоци отидовме афликшн и само фрлавме клетви наоколу на летачките мобови, и кога гледаш сите паѓаат ко крушки одеднаш, пред да почне трета фаза, едниот ворлок добива Slow Fall од мејџ, и скока од змејот и му пушта Curse of Elements на Малигос и автоматски добиваш 13% повеќе демиџ...само ептен ептен треба да е тоа координирано и да бидеш брз на прсти :) Сега со Улдуар опрема па ни тоа не е потребно, дека барем лично од искуство знам дека само со промена на талентите добив некои 700дпс плус, и од опремата 300 дпс плус и сега константно вадам 4-5дпс без бладласт.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Срањееееее е играва со ачивментс и глупости ... ама добро ... логично е направено тоа за да имаат луѓето што да прават т.е да играат =)

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
На нас дпс не ни е (или беше незнам пошо неаме отидено малигос месец дена) јака страна.Ни бегаше за малце се.За иммортал/андајинг гине некој секогаш на Хајган ,и на 4 хорсмен еднаш ни погина цел меле дпс од чејнот на Сер Зелек. :vozbud:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Leave guild ако ви загини некој на хејган!

Нас само Личот не кочеше. Мава мајнд контрол на паладините. Келтузад си клава секрфајс на него од Паладинот и автоматски ни гинеше по еден Паладин. 3-4 пати вака ни се деси., депресија ме фаќаше.

Ме мрзеше фонт да менвам , ми се чини разбирливо и вака е.

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Добар е бе гилдот иако секогаш на Фреја по 10 пати треба човек да повтори Don't attack the Snaplasher :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom