Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Таму каде што се на чело на државата муслимани, да.
Па ево во Норвешка на чело на држава не се муслимани и пак муслиман ги напрај решето гејојве?Како бе за се ви се криви белите христијани?

Па ево во Норвешка на чело на држава не се муслимани и пак муслиман ги напрај решето гејојве?Како бе за се ви се криви белите христијани?
Норвешка е една од најпрогресивните земји во светот. Овој еден напад е мала точка. Напаѓачот не успеа да нанесе ниту една гребнатинка врз норвешките ЛГБТ како целост.
Автоматски споено мислење:

Сам си одговори. Страв им е да им бидат криви други:
Јас сум атеист и за да се забранат сите религии. Не ми е страв да обвинам ниту една религија. Ама во Европа и Америка, христијанството е поголем непријател на ЛГБТ отколку исламот, кој нема никаква политичка моќ на тие континенти. Нерелевантно е да се спомне исламот во дискусии за ЛГБТ права во држави во кои нема никаква моќ. И затоа ретко се спомнува - НЕ бидејќи се плашат од муслиманите или не сакаат да ја навредат „религијата на мирот“.

Последно уредено:
Јас сум атеист и за да се забранат сите религии. Не ми е страв да обвинам ниту една религија. Ама во Европа и Америка, христијанството е поголем непријател на ЛГБТ отколку исламот, кој нема никаква политичка моќ на тие континенти. Нерелевантно е да се спомне исламот во дискусии за ЛГБТ права во држави во кои нема никаква моќ. И затоа ретко се спомнува - НЕ бидејќи се плашат од муслиманите или не сакаат да ја навредат „религијата на мирот“.
Се плашиш од муслиманите. Никогаш во твојот живот би немал храброст на муслиман да му се обратиш и да му објаснуваш како треба ЛГБТ+-= права, затоа што знаеш дека ќе те тепа како магаре. И мора да признаам дека тоа е многу ефикасен метод.

Се плашиш од муслиманите. Никогаш во твојот живот би немал храброст на муслиман да му се обратиш и да му објаснуваш како треба ЛГБТ+-= права, затоа што знаеш дека ќе те тепа како магаре. И мора да признаам дека тоа е многу ефикасен метод.
Мислам тоа независно од религија е. Нема јас на никој хомофоб у фаца да му зборам за работи за кои сум свесен дека е премалку интелигентен за да ги разбере и да ме нападне. И ова што го зборам тука не е да ве убедам вас - вие сте тотално забегани. Туку да остане онлајн рекорд за како вашите аргументи лесно со проста логика можат да се срушат.

Мислам тоа независно од религија е. Нема јас на никој хомофоб у фаца да му зборам за работи за кои сум свесен дека е премалку интелигентен за да ги разбере и да ме нападне. И ова што го зборам тука не е да ве убедам вас - вие сте тотално забегани. Туку да остане онлајн рекорд за како вашите аргументи лесно со проста логика можат да се сружат.
Онлајн ќе пишуваш, да. Во живо ќе те нема нигде да аргументираш.

И да, те преценив, се извинувам. Најверојатно и од каури би се плашел, не па од муслимани.

Онлајн ќе пишуваш, да. Во живо ќе те нема нигде да аргументираш.

И да, те преценив, се извинувам. Најверојатно и од каури би се плашел, не па од муслимани.
Тоа е доволно. Спротивно од што мислите за мене, не сум некој активист. Си има луѓе за работа во живо.

Норвешка е една од најпрогресивните земји во светот. Овој еден напад е мала точка. Напаѓачот не успеа да нанесе ниту една гребнатинка врз норвешките ЛГБТ како целост.
Автоматски споено мислење:

А како не ти текиња еднашка да пишеш колку се угнетени педерите на блискиот исток на пример, еве таму се муслимани? Друго, која контрадикторност е тоа што ти би ги забранил религиите, а се представуваш како демократ.

А како не ти текиња еднашка да пишеш колку се угнетени педерите на блискиот исток на пример, еве таму се муслимани? Друго, која контрадикторност е тоа што ти би ги забранил религиите, а се представуваш како демократ.
Јас и воопшто не пишувам за угнетувања, само за победи во ова поле.
Не би било класична забрана, нека си прават што сакаат луѓето дома, ама јас барем би направил школата да ги научат децата за точно како се измислени религиите и како нивните лаги се ширеле низ историјата. Со особено внимание посветено на тоа да не им веруваат на родителите и како да не потпаѓаат на нивните лаги.

Јас и воопшто не пишувам за угнетувања, само за победи во ова поле.
Не би било класична забрана, нека си прават што сакаат луѓето дома, ама јас барем би направил школата да ги научат децата за точно како се измислени религиите и како нивните лаги се ширеле низ историјата. Со особено внимание посветено на тоа да не им веруваат на родителите и како да не потпаѓаат на нивните лаги.
Како се ширеле лагите за религиите? Јас не сум некој верник, ама ај малце размисли подлабоко како би резултирала антирелигиска пропаганда во школите? Според мене, секаде би се зголемил процентот на суицидалност пер капита, а исто и криминалот.
За тоа дека требало да им се каже на децата да не им веруваат на родителите немам коментар, што и да кажам излишно ќе биде.

^^
Излишно да, ако рачунаш на нормална дискусија со разбрана и способна за логика индивидуа. Шеки, како и повеќето негови сомисленици, е припадник на култ. Мозокот му е измиен и препрограмиран со догмата на култот - која тој само ја повторува. Размислување од аспект на анализа и индивидуално размислување, тоа за него е невозможно. Размислува само на ниво на селектирање кој дел од догмата да го повтори.

Пред повеќе векови, во времето на подемот на католичката црква, Шеки би бил страсен проповедник. Или веројатно инквизитор... Тоа од аспект на верување во догма, инаку таму би бил на право место - сексуалната определба би му останала иста како сега.

1540180583487.png

Еве ви го Шеки, тоа е исто како да се расправате и објаснувате со рандом карактер у ГТА Сан Андреас, он само ќе ги повторува истите реченици кои му се ставени во играта да ги повторува.

Никогаш нема да се објасните со него и да дојдете до еден заклучок затоа што е со испран мозок, он не мисли самиот за себе, туку тоа што ќе го прочита на Твитер, има други што мислат за него. Он само го повторува тоа. Класичен НПЦ.

Шеки е како овоj лик:

sheki.gif

Тоj за себе и останатите педери смета дека се нормални, jас не сметам дека се нормални!

Шеки, пошто сакаш да стои како "онлаjн рекорд", еве jас изjавувам тука: вие педерите не сте нормални!

Разликата каj нас straight мажите е: едните го мислат тоа и ќе ти го кажат у фаца, другите може да те толерираат, но истото го мислат.

Уште една победа за woke страната

Pride започна поради тепањето, таму пред 60 години некаде. Хомофобите имаат самите да се обвинат за моменталната популарност на Pride.

Мислам тоа независно од религија е. Нема јас на никој хомофоб у фаца да му зборам за работи за кои сум свесен дека е премалку интелигентен за да ги разбере и да ме нападне. И ова што го зборам тука не е да ве убедам вас - вие сте тотално забегани. Туку да остане онлајн рекорд за како вашите аргументи лесно со проста логика можат да се срушат.

Jас педерите ги толерирам до колку не парадираат, а ти со твоите коментари овде парадираш!

Виножитото е симбол на мир, толеранција и еднаквост - вредности што треба полицијата да ги штити. Не постои никаков конфликт со целта на полицијата.
Ова не е просто подржување на фудбалски тим, туку на човекови права. Аналогијата не ти е соодветна.

Грешка си, Шеки. Виножитото е детски симбол, а не некоjа човечка настраност.
Тоа што LGBT го искористува симболот и го присвоjува е друга тема.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom