Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа ќе се трудам ако е можно да користам летови од компании кои имаат поголем процент на ДЕИ вработени отколку Боинг.

Па тогаш ќе паднеш и ќе изгориш. Скара ќе станеш

Па тогаш ќе паднеш и ќе изгориш. Скара ќе станеш
Не знам зошто мислиш така. Еве за Боинг, имам тродупло повеќе докази од вас дека белци ги ствараат сите овие проблеми.
Автоматски споено мислење:

Како на пример...?
Може и да биде Боинг во иднина кога ќе се зголеми процентот на ДЕИ вработени. Еве овој авион мислам дека им бил од 2015-та. Сигурно новопроизводените им се посигурни бидејќи имаат повеќе ДЕИ работна сила.

Не знам зошто мислиш така. Еве за Боинг, имам тродупло повеќе докази од вас дека белци ги ствараат сите овие проблеми.
Автоматски споено мислење:

Може и да биде Боинг во иднина кога ќе се зголеми процентот на ДЕИ вработени. Еве овој авион мислам дека им бил од 2015-та. Сигурно новопроизводените им се посигурни бидејќи имаат повеќе ДЕИ работна сила.

тоа сега не чинат, ќе се среди све кога ќе се претвори цела авио индустрија у Сомалија

Најголем дел од децата ја надраснуваат желбата за промена на полот

Сведувајќи го само на фаза во развојот, холандска студија спроведувана во период од 15 години открива дека најголемиот дел од испитаниците кои на 11-годишна возраст изјавиле дека сметаат дека се родени во погрешен род, со тек на време се предомислуваат.

Затоа култистите брзаат од мали да ги навлечат на хормони и што побрзо под нож.

Најголем дел од децата ја надраснуваат желбата за промена на полот

Сведувајќи го само на фаза во развојот, холандска студија спроведувана во период од 15 години открива дека најголемиот дел од испитаниците кои на 11-годишна возраст изјавиле дека сметаат дека се родени во погрешен род, со тек на време се предомислуваат.

Затоа култистите брзаат од мали да ги навлечат на хормони и што побрзо под нож.
Лоша студија е оваа за да се донесе тој заклучок. Прашањето што го прашуваат не е доволно да се види дали детето стварно имало вистинска родова дисфорија. За ова треба соодветна психијатриска анализа да се направи и не е како што вие инсистирате дека лесно се добива ваква дијагноза.
Прашањето исто така повеќе наликува на „дали сте задоволни во улогата на сопствениот род?“, што е нешто комплетно трето.

Последно уредено:
Лоша студија е оваа за да се донесе тој заклучок. Прашањето што го прашуваат не е доволно да се види дали детето стварно имало вистинска родова дисфорија. За ова треба соодветна психијатриска анализа да се направи и не е како што вие инсистирате дека лесно се добива ваква дијагноза.
Прашањето исто така повеќе наликува на „дали сте задоволни во улогата на сопствениот род?“, што е нешто комплетно трето.
Лоша затоа што не се сложува со твоето мислење? Не знаеш ни што прашање било прашано ама одма со трчање за да прелажиш нешто. Од Сороспијски комитет дирек идиш?

Participants were asked to respond to the statement 'I wish to be of the opposite sex' at six different points over 15 years. Еве го оргиналниот артикл. https://www.dailymail.co.uk/health/...iting-list-two-million-people-longer-ONS.html

Лоша затоа што не се сложува со твоето мислење? Не знаеш ни што прашање било прашано ама одма со трчање за да прелажиш нешто. Од Сороспијски комитет дирек идиш?

Participants were asked to respond to the statement 'I wish to be of the opposite sex' at six different points over 15 years. Еве го оргиналниот артикл. https://www.dailymail.co.uk/health/...iting-list-two-million-people-longer-ONS.html
Да и тоа е лошо прашање. На пример, има и цис жени кои поради нееднаквоста помеѓу мажите и жените во општеството понекогаш посакуваат да би биле мажи, ама тоа не е исто да им е тоа неменлив дел од нивниот родов идентитет.

Вам само ви личи сеедно бидејќи не верувате дека има многу посложен процес некое дете да добие дијагноза за родова дисфорија. Еден клучен тест за ова е што транс луѓето не кажуваат „Јас сакам да сум машко/женско“ туку велат „Јас сум машко/женско“.

Да и тоа е лошо прашање. Вам само ви личи сеедно бидејќи не верувате дека има многу посложен процес некое дете да добие дијагноза за родова дисфорија. Еден клучен тест за ова е што транс луѓето не кажуваат „Јас сакам да сум машко/женско“ туку велат „Јас сум машко/женско“.
Се фати сега за глупости оти губиш на дискусија. Со ова што го напиша, ако викаат дека сакам а не дека сум, не се трансој а? Пу пу, не се важи заради што на Шеки прашањето не му одговара.

Заклучокот на студијата: Повеќе од половина деца со родова дисфорија го одраснаа чувството дека се различен род кога достигнаа воздраст. Студијата беше на 2.700 деца и во рок од 15 години. Иницијално 11% биле со родова дисфорија, кога достигнале воздраст, бројката паднала на 4%. Студијата е и како значајна.

На пример, има и цис жени кои поради нееднаквоста помеѓу мажите и жените во општеството понекогаш посакуваат да би биле мажи, ама тоа не е исто да им е тоа неменлив дел од нивниот родов идентитет.
Цистерни мешање не, Нормални жени ќе кажеш. А за тоа дека имало нееднаквост, не се слагам.

Последно уредено:
Како на пример...?
Најверојатно мисли на Локхед Мартин. Кога го прашав кој се тие ДЕИ авиокомпании освен Боинг што произведуваат авиони во САД тој напиша Локхед Мартин. Вајда ќе лета со ф-16ки или ф-35ки ако некад излезе од детската. Можеби овие пилотите од Арачиново ќе го возат или пак заедно.

So e toa DEI? Nesto kao pederi, crnci, pedofili i ostala ostetena gamad vraboteni samo radi nivnata boja ili seksualna devijacija?

So e toa DEI? Nesto kao pederi, crnci, pedofili i ostala ostetena gamad vraboteni samo radi nivnata boja ili seksualna devijacija?
DEI е законски шаблон, според кој нас како авио-компанија прв услов за примање на работници не смее да ни е нивната експертиза во авиопревозничката индустрија (знаат да возат или поправаат авион, имаат социјални вештини како стјуардеси и сл.) туку прво бараме нешто со кое се родиле или е дел од нивниот идентитет (црнци, педери, дебели и слично), па после дали се или не се стручњаци у оваа бранша. Значи DEI е законски механизам кој оневозможува меритократија.

Лоша затоа што не се сложува со твоето мислење?
Лоша е затоа што е логична, аргументирана, научна студија заснована на факти... И затоа што оди против социјалниот инжинеринг кој е основа на „мислењето“ на корисните идиоти.

DEI е законски шаблон, според кој нас како авио-компанија прв услов за примање на работници не смее да ни е нивната експертиза во авиопревозничката индустрија (знаат да возат или поправаат авион, имаат социјални вештини како стјуардеси и сл.) туку прво бараме нешто со кое се родиле или е дел од нивниот идентитет (црнци, педери, дебели и слично), па после дали се или не се стручњаци у оваа бранша. Значи DEI е законски механизам кој оневозможува меритократија.
Или накратко, тоа што е Министерството за политички системи на ДУИ во Северно Подкосово.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom