Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.588
Поени од реакции
87.938

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.203
Поени од реакции
34.794
Освен што не пишува таква ствар во линкот што го постира.
Пишува, меѓу редови (и ако не ти е главата во земја набутана како на ној).

Во меѓувреме мало потсетување за степенот на патологија кај лгбт култистите (колегите на Шеки):

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.870
Поени од реакции
40.541
Обично на ваквите издркотини не треба да им се прикрива лицето, нека ги види цел свет што свињи се :icon_mrgr:
Така ја најдов сликата, иначе да треба да им се види суратот на ваквите дегенерици. :icon_lol:

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Во оваа табела се наведени кратко и јасно барањата од ЛГБТ заедниците. Ако можете да видите, со никои од овие не би дошло до педофилите да добијат некакви права, односно ЛГБТ не се залага за педофилите ниту нивните права.
Соберете потписи за референдум и да одлучиме за овие прашања. Така се прави во демократски земји.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Соберете потписи за референдум и да одлучиме за овие прашања. Така се прави во демократски земји.
Баш обратно. По демократски принцип, не смее референдуми да се прават за прашања поврзани со правата на кое било малцинство.
Референдуми се главно наменети за работи кои ги афектираат сите граѓани.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.203
Поени од реакции
34.794
Автоматски споено мислење:

Баш обратно. По демократски принцип, не смее референдуми да се прават за прашања поврзани со правата на кое било малцинство.
Како тоа сите граѓани не ги „зафаќа“ ваква идиократија која се наметнува на СИТЕ?
Кој ви се меша што правите вие позади затворени врати, никој. Но вие сакате на сите да ни наметнете глумење на вашето лудило, и не тоа да биде по избор туку според закон. Казниво дело е ако на некој билмез како тебе му ги погрешиш филмовите за заменки (мисџендеринг или нешто). Казниво дело ако не ги оставиш да се бутаат во исти тоалети со твоите деца. Итн, итн.

И дај прочитај некоја книга, образовај се малку. Речникот ти е ужасно сиромашен (токму како и светогледот).

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.870
Поени од реакции
40.541
Па нели сте биле вие мнозинство, а ние фашистите сме малцинсто? Нели сте имале голема поддршка меѓу обичниот народ?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Па нели сте биле вие мнозинство, а ние фашистите сме малцинсто? Нели сте имале голема поддршка меѓу обичниот народ?
ЛГБТ се малцинство, ама оние кои ги поддржуваат ЛГБТ се или мнозинство или малцинство зависно од земјата.

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Право на граѓаните е да одлучат на референдум дали сакаат да примаат крв од некој кој има најголем ризик да е болен од СИДА. Мене ме ова афектира. Даноци плаќам, нешто што уште не си запознаен и со тие пари се финансираат одредени социјални политики како на пример домовите за деца без родители кои потоа тие деца се посвојуваат. Народот мора да одлучи во каква фамилија детето би живеело и би растело. Сите не афектираат овие работи.

Ти ако сакаш да менуваш пол, ми е гајле само тоа ќе си го направиш на свој трошок и нема да им всадувате идеи на деца кои сеуште се во развој. Ако тоа го правите и тоа ме афектира мене јас имам право на еден или друг начин да ве натерам да престанете со тоа. Едниот е референдум, другиот е оној најдобриот. Па ти одбери кој сакаш.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.203
Поени од реакции
34.794
ЛГБТ се малцинство, ама оние кои ги поддржуваат ЛГБТ се или мнозинство или малцинство зависно од земјата.
Значи ако таквите што ве поддржуваат вас фриковите се мнозинство - тогаш лагано ќе го добиете референдумот, и со тоа ќе добиете легитимизација на ваквите тврдења и повеќе легитимизација за „права“. Истовремено, ако не сте мнозинство тогаш сепак процесот ќе биде демократски и ќе се почитува волјата на мнозинството.

Во двата исходи победува демократијата.
Што не ви се допаѓа во тоа. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom