Tranquilis
Putting Macedonia on the map.
Еднаш ми текна и објавив 4-5 дена пред попустот. Во меѓувреме се сменија околностите и оп - од готово вересија. Затоа - што е сигурно, сигурно е - ќе го објавам штом го подесам и нема шанси за поништување.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Момци едно прашање (малце оф-топик).
Немам летано до сега од Солун, а треба задутре.
Да не прават проблеми поради пасошите нешто или све си е најнормално?
1. Makedonskiot pasos go koristas ovde, a koga ke sletas vo London hrvatskiot.Дечки летам на 12ти за Лондон и имам 2 прашања.
1. Имам двојно државјанство македонско и хрватско(за второво не ми треба виза) ама морам со македонското да излезам од државава. Дали хрватскиот пасош го користам само кога ќе слетам во Британија на passport control?
2. Дали можам да носам една флаша алкохол во куфер и штека цигари во кабина?
за ова второво, можам штека цигари и флаша алкохол во куфер или само цигари?1. Makedonskiot pasos go koristas ovde, a koga ke sletas vo London hrvatskiot.
2. Mozes vo kuferot, a so tebe vo kabina samo ako e kupena stekata od freeshop na aerodromot.
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Можеш двете во куфер доле, и плус на фришоп да си купиш уште една штека или флаша или двете можешза ова второво, можам штека цигари и флаша алкохол во куфер или само цигари?![]()
I ja ijam 2 drzavjanstva i vo Mk na izlez mi rece policaecot dvata pasos da mu gi dadam. Na vlez ne mozes da gi koristis 2ta zs nemas viza. Na frishop moesh mislam poise da kupish ama prasaj gi devojkite tamu so rabotat.Дечки летам на 12ти за Лондон и имам 2 прашања.
1. Имам двојно државјанство македонско и хрватско(за второво не ми треба виза) ама морам со македонското да излезам од државава. Дали хрватскиот пасош го користам само кога ќе слетам во Британија на passport control?
2. Дали можам да носам една флаша алкохол во куфер и штека цигари во кабина?
Пишува поназад во коментарите дека нема да треба да доплаќаш ништо зашто проблемот е на визаир и чекирањето и на аеродром е бесплатноПробував сега да ја чекирам картата за тргнување од Скопје, и ми покажува дека од скопскиот аеродром не е возможно он-лине чекирање на картата т.е. бесплатно, туку мора таму, за што ќе треба да доплатам 10 еу. А безмислено ми е да плаќам 10 еу за 15 секунди работа.Решение?
Пишува поназад во коментарите дека нема да треба да доплаќаш ништо зашто проблемот е на визаир и чекирањето и на аеродром е бесплатно
На кој сакаш на тој.Ај само да допрашам, кога се резервира картата, на кој пасош треба да се резервира, на македонскиот или другиот?
При резервација пишува таму во опции каков пасош поседуваш, т.е. подредени се сите земји. На тебе е со кој пасош ќе избереш да патуваш. Јас откако се стекнав со пасош од ЕУ земја, македонскиот речиси и го заборавив.Ај само да допрашам, кога се резервира картата, на кој пасош треба да се резервира, на македонскиот или другиот?
20% попуст за Wizz Discount Club во понеделник и вторник.