Windows Phone 8 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Ја до сеа не сум сретнал некој баг. Кажете ако има нешто, да ме изнервира вака неделно. :D
Oва 8.1 ја цица батеријата, ЈА ЦИЦА! Ако ми е нонстоп уклучен на 3џи отиде за 7-8 саата. Не дај боже ако седнеш да сурфаш.

Kaj mene odkako instalirav 8.1 nekako po spor mi e telefonot i prebaruvanjeto na internet :S

Ја до сеа не сум сретнал некој баг. Кажете ако има нешто, да ме изнервира вака неделно. :D
Oва 8.1 ја цица батеријата, ЈА ЦИЦА! Ако ми е нонстоп уклучен на 3џи отиде за 7-8 саата. Не дај боже ако седнеш да сурфаш.

Исто и кај мене :(

Дека ја троши мн брзо да се слагам, ама кај мене бар издржува најмалку 1 ден со сурфање и чепкање по телефонот.
Иначе што приметив одкако ставив 8,1 често имам баг кога ми звони телефонот и сакам да одговорам на повикот не работи морам да го згасам екранот па пак да го вклучам за да можам да се јавам или да спуштам.

Ја знаев дека ќе има на форумов што сакаат да се апдејтираат на 8.1 но незнаев дека буквално сите ќе одиме :pos:

Кај мене на лумиа 625, камерата кога сака работи кога сака не.
Батерија ми држеше по 2 дена сега со 8.1 само еден ден.

Проблемите со батеријата ќе се средат кога ќе испадне официјална верзија од Нокиа, т.е. Lumia Cyan.

Проблем со батеријата ќе видите дали има после некоја недела. Сега се ви е интересно и се чепкате......

Проблем со батеријата ќе видите дали има после некоја недела. Сега се ви е интересно и се чепкате......
Јас мислам дека после апдејтот за 8.1 со додадени нотификациски барови слично како кај андроидот или иОС-от тоа го придонесе дополнително трошење на батеријата затоа треба понови смартфони со појака батерија баш заради тие шо набројав,

Јас мислам дека после апдејтот за 8.1 со додадени нотификациски барови слично како кај андроидот или иОС-от тоа го придонесе дополнително трошење на батеријата затоа треба понови смартфони со појака батерија баш заради тие шо набројав,
Повеќе е до тоа што нема custom фирмвер од Нокиа за да користи low energy модови на работа. Ја највеќе се сомневам во wi-fi-от, прееска го наполнив телефонот и го исклучив wi-fi-от, ќе видам колку ќе трае батеријата вака.

WiFi ми е скоро постојано исклучено го користам само на 3г, општо дата трафикот ја троши мн батеријата. Можеби е тоа што пишуваш со мала потрошувачка и би требало да го средат кога ке излегува и официјално.

Мене пак сите проѕирни апликации ми се извадени на десктоп, и тие што ми требаат и ти што не ми требаат, за да ја гледам сликата на десктоп целата, и пошто сега се апдејтираат секоја секунда (или минута, не знам како беше) можно е и од тоа ептен да се троши.
Иначе Џои, не го чепкам како почетокот, се навикнав ама пак се троши, можно е и Кортана да ме цица, кучка невидена! (буквално невидена)

П.С. Колку гадно го имаатнапраено текст уредувачов, ако сакаш измеѓу текст да поправиш нешто сите нерви ке ги искинеш.

Апликација со која дел од обоените апликации на десктоп стануваат проѕирни.
Единствен проблем е што не се апдејтираат. Уствари не е проблем пошто ако ти стигне нешто ке ти го покажува кај нотификациите а нема да има кец (или двојка, тројка...) на tile-от.

Bidejki postojat mnogu mid-range lumia telefoni na nokia moze li nekoj da mi pomogne za koj da se odlucam, bidejki navistina ne gi znam razlikite pomegju niv , mnogu mi se slicni?
lumia 620,625,630, 635, 820?

Прашајте ја Cortana : What does the Fox say? :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom