Windows Phone 8 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Наместив на дата сенс од 25ти до 25ти (како и што ми почнува сметката) секој месец да ми покажува колку трошам нет (нели посебно мобилен посебно ви-фи интенет). Пред некој ден ми стигна порака дека сум го поминал лимитот од нет (500мб) додека на дата сенс ми покажува дека имам 100 мб нет за да стигнам до 500мб. Е сеа незз дали овие ме крадат од ВИП или дата сенс-от не покажува како што треба ??? Прашувам за да знам дали можам да им се бунам во ВИП зошто мн рано ми гасат нет а скоро и да не го користам (сегде има ви-фи).... и дали дата сенс е релевантен доказ ???
Нема шанси толкава разлика да има, се случува 5-10 мб да не се совпаднат, али до толку не.

Вип-от и нивните матни игри...

Нема шанси толкава разлика да има, се случува 5-10 мб да не се совпаднат, али до толку не.

Вип-от и нивните матни игри...

добро ај малце преувеличив ама точно 71мб ми пишува дека имам преостанато според дата сенс

добро ај малце преувеличив ама точно 71мб ми пишува дека имам преостанато според дата сенс

Јас работев со тоа дата сетинзите ама на Андроид порано, вип мораа да ми враќаат мегабајти килобајти, ова не важи само за тебе важи за сите други користете го дата сенсот, пошо крадат на големо без разлика дали имаш 100 мб или 100 гб на користење.
Жали им се и кажи им да си проверат, ако е толку голема разликата( освен ако кај тебе не е сметано заедно со ви фи то) ќе ти ги вратат. ок. позз :)

Јас прошли месец на потрошени 3+ГБ, разликата помеѓу дата сенс и тоа што ми го даваат од Оне ми беше околу 100мб нешто помалку. Значи на 500мб нема шанси да имаат толкава разлика.

Јас прошли месец на потрошени 3+ГБ, разликата помеѓу дата сенс и тоа што ми го даваат од Оне ми беше околу 100мб нешто помалку. Значи на 500мб нема шанси да имаат толкава разлика.

Има, ако сакаат да те поткраднат има, го имам почувствувано на своја кожа

Јас пак кај Оне немам осетено дека ме крадат. Можда ради тоа што имам 5 гига и ми се доволно па не сум обрнал внимание.
Кога бев на андроид споредував еднаш со дата менаџер апликацијата и разликата беше под 20 мегабајти што реално е ништо на 5 гига.
Али како тебе на пример, 100 мега на 500 вкупно е типичен грабеж. Па ДДВ-то да го пресметаш во мегабајти ќе ти испадне поефтино. :P

Толку е бе нема да лажам :)

wp_ss_20140612_0001[1].png wp_ss_20140612_0002[1].png

Нов апдејт денес. Не очекувам многу промени, малце да е подобро од претходниот кој беше наводно перформанс апгрејд, иако не идеше се ко што треба. Бар кај мене.

Што ги е**м, камерата уште не ми е направена.
24 Јуни задна надеж.

Си го зедов тел денеска од Вип со одговор дека не забележале дефект, т.е не е поправен. Ќе одам од понеделник лично во сервисот нивни и таму ќе се разберам, ако не директ во Соравиа.

Ебаму племето хоштаплерско!

24 го пушта Мајкрософт, од самсунг ќе треба да почекаш.[DOUBLEPOST=1402941344][/DOUBLEPOST]Дека преку програмчево се добиваат само бета апдејти а не официјални. За официјален апдејт ќе треба да чекаш Самсунг да го пушти. А може и да грешам незнам, останува да видиме.

Последно уредено:
24 го пушта Мајкрософт, од самсунг ќе треба да почекаш.[DOUBLEPOST=1402941344][/DOUBLEPOST]Дека преку програмчево се добиваат само бета апдејти а не официјални. За официјален апдејт ќе треба да чекаш Самсунг да го пушти. А може и да грешам незнам, останува да видиме.
Ваљда нема да трае процедурата долго. И што би била разликата од ова преку привју фор девелоперс од официјалното за да треба да се чека?!
Стварно врска немам како би се одвивал целиот процес. :cautious:

Дечки, прво вас ке ве прашам па после ке се обратам на друго место. :)
Дали имате претстава како ке биде апдејтирањето на новиот софтвер? Дали ќе е исто како со привју фор девелоперс или ќе си има друга постапка?
Каква е поврзаноста на Windows со производителот на уредот?
Дали ќе се чека апсолутно за сите производители? Отприлика по колку време?

Ако сте сретнале на некој странски форум одма просветлете ме оти ко муле сум за целава работа со апдејтот а верувам дека има и други како мене што се. :)

Дечки, прво вас ке ве прашам па после ке се обратам на друго место. :)
Дали имате претстава како ке биде апдејтирањето на новиот софтвер? Дали ќе е исто како со привју фор девелоперс или ќе си има друга постапка?
Каква е поврзаноста на Windows со производителот на уредот?
Дали ќе се чека апсолутно за сите производители? Отприлика по колку време?

Ако сте сретнале на некој странски форум одма просветлете ме оти ко муле сум за целава работа со апдејтот а верувам дека има и други како мене што се. :)

Од мене предлог, иди reddit.com/r/windowsphone најновите вести ти се таму. Мислам дека постапката ќе е иста како за привјуто, а и би требало сите уреди да го добијат во исто време. Cyan апдејтот ќе ги добие само Нокиа, за кој уште не сум сигурен што подобрувања ќе донесе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom