Wimbledon 2012 (25 јуни - 8 јули)

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион/ка на Wimbledon ?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Типсаревич веќе 2-0.. тотално безпомошно делува кога е на сервис Јужни.. чисто сумњам дека ќе се врати во игра :cautious:

Неколку членови добија опомени поради несоодветно однесување во темата.

он топик :

Жулие Бенето води со 6-4 7-6 т.е. со 2-0 во сетови против третиот носител, Роџер Федерер.

Ау, ау мириса ли на нова сензација?
2-0 за Бенето :гик:

posle denov obavezno doping kontrola da se vovedit na Wimbledone :D
Benneteau 37 winners Fedex 17 nuff said ?

Нема гз да удри длабок винер, = GG.

Чекаш на грешка? е ќе дочекаш!

Добро бе чоек, си видел нешто за Ноле во последно време. Човекот стана постабилен, виде како е во светот на тенисот и со тоа стекна почит кај сите. А ако го споредуваш Ноле пред 2,3 години со Рафа, јак познавач на тенисот си бил. Никогаш не меткал рекети, никогаш не пцуел на глас или оно Шта се Дешава, гледа на небо како таму да му е крив некој, спрски лудила итн. Сигурно за тоа би се отвориле теми, денес Ноле е сосема друг тип...;)
Fintata e sto ja nikad ne kritikuvam ispad na nervoza i frustracija, valjda zasto nadvor od virtuelniov svet i ja znam da sum takov, ne deka e toa nekoja dobra osobina ama potpolno go razbiram toj nacin na odnesuvanje, od moja gledna tocka jaka im dusha sto tolku se stabilizirani vo toj pogled i apla retki im se ispadite vo tekot na celata godina ...

Inaku ovie raboti sto gi spomna se nisto vo sporedba so ona od vcera, prvo kontaktot a potoa i bunenjeto zasto Rosol taka se dvizel ovoj dur serviral, ova od moja gledna tocka e beter od toa nekoj da krsi reket, sto e normalna praksa vo tenisot, pogotovo zasto igra protiv 100ti teniser na planetava, a da ne go spomenuvam i faktot sto apla Toni Nadal mu dovikuva od publika a coachingot e strogo zabranet vo tenisot i za mnogumina e i mamenje, zasto ubavinata vo ovoj sport e koga samiot teniser na sebe si ukazuva kade gresi i sto treba da promeni vo igrata, a ne koga nekoj od publika go kontrolira vo toj pogled, toa ne e odlika na golem teniser, fakt.

Inaku za pcofki site pcujat samo ovoj toa go pravi na srpski pa razbirlivo e za nas inaku site pcujat koj poglasno koj potivko ali go pravat toa, ne e izvodlivo pogotovo koga si los i frustriran toa da ne go pravis, koga Nadal mozese pred kamera da se kara so sudijata zasto Rosol si ripkal dur ovoj serviral, moze i Nole i bilo koj drug teniser komotno da si pcue i na takov nacin da si ja manifestira nervozata i frustracijata.

Nejse, ja rekov sto mi smeta, razlicnite standardi koga se vo prasanje teniserive, inaku nemam nisto protiv kritikite ali imam protiv vregjanjata i bednite diskusii sto potoa se nacnuvaat, inaku pogore vo muabetov navednov nekolku maani na Nadal, odnosno, sekoj istite gi ima i razlicno gi manifestira, ne mora uvek da se cepidlaci samo za 1 covek koga samo toj gi manifestira istite.

Брејкче, хах :)

едит:
Се изгуби после 2- 0 Бенето, се изненади и он самиот :pos:

Брејкче, хах :)

едит:
Се изгуби после 2- 0 Бенето, се изненади и он самиот :pos:

Ех, јас вчера очекував да му се фати раката на Росол, да го фати трема, паника и да изгуби ама чоекот си изигра ко да играл секој ден на централниот терен пред толку публика, како да го победувал Надал 15 пати претходно.

Бенето е 60 пати поискусен, го има победено Федерер во последниот меѓусебен дуел и се уште се шансите 75-25 за Федерер....

На СК моментално Федерер иде? Да знам дали да идам у дневна да си глеам добар тенис :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom