WIMBLEDON 2010 (21/06-04/07)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
A како што тргнал Родик вака,ќе си има лесен противник Ноле во 1/4 финале,Лу.:pos2:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.137
Ете го крајот..

Заврши дуелот помеѓу можеби и двете најголеми телиња во тенисот :)..

Едниот (Хјуит) е теле пошто дозволува да му направат брејк на 6:5 (гејм со кој што треба да израмни на 6:6), 5:4 (гејм со кој што треба да израмни на 5:5) и на 4:4 (гејм со кој треба да поведе 5:4).. Значи одекогаш така ги губел сетовите, одсекогаш дозволувал да му го земат гејмот кој што едноставно мора да го освои..

Другиот (Џокович) е теле пошто има изгубено неколку скоро добиени натпревари :)

А за овој натпревар, според мене многу изедначена игра, кој и да победеше немаше да биде незаслужено.. Добро изиграа и двајцата и на крај одлучувачки се покажа тоа што Џокович ги доби оние поени кои мораше, за разлика од неговиот противник (кој што и лани испадна така и ептен ме изнервира).

И сеа нека ми каже некој телето за кое што јас навивам колку поени ќе изгуби.. Лани стигна до 1/4 финале, сеа до 1/8 (или 4та рунда, како сакате кажете)

--- надополнето ---

И да, дефинитивно Џоковиќ е еден од физички најслабо подготвените тенисери.. Сигурен сум дека ако влегоа во 5ти сет, Хјуит победуваше..

P

PewDiePie

Гостин
Тој не е теле тој е ВОЛЕ,штета што Родик губи а може и да изгуби што е најтрагично па да се шмугне така во полуфинале.Содерлинг исто ќе му изедначат на 2-2 и можно е да гледаме шпанско 1/4 финале.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.996
Поени од реакции
16.462
A овие од Телма се најголеми сељаци, поарно ич нека не пренесуваат тенис, за џабе откупиле тв права за Вимблдон, кога поеќе гледаме вести отколку тенис, на крај на мечот тие вести пуштаат...кои аматерски тв ги имаме во државата чудо е.

Иначе на овој дуел израмнета борба беше...но ете посреќниот победи, а тоа беше Ноле у секој случај.

Сега нареден меч игра против победникот од дуелот Лу-Родик, 2-1 е во сетови, но за Лу :pos:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.137
И знаете што е најглупо?? Тоа што Ноле ќе изгуби од Лу...а не за друго, да игра со Родик ќе победи..

Е тоа е Ноле уствари :) (да не бидам погрешно сфатен, јас за него ќе навивам до крајот на Вимблдон :))

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Само Енди Мареј ме воодушеви со играта,стварно на домашен терен секоја година игра феноменално.Изгледа и Содерлинг ќе си изгуби,а зошто Надал не е почнат уште?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.996
Поени од реакции
16.462
Само Енди Мареј ме воодушеви со играта,стварно на домашен терен секоја година игра феноменално.Изгледа и Содерлинг ќе си изгуби,а зошто Надал не е почнат уште?
Почнат е Надал...1-0 е за Матју...мислам во гемови. :)

P

PewDiePie

Гостин
Што зборите бе си плеска Надал 1-0 и ќе тепа 3-0 :salut:

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Надал направи брејк и сега во вториот сет води со 2-0
Родик во петиот сет губи 4-3 (но нема брејк)

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Ете го Мареј, решил да се враќа во форма!!! Содерлинг си помина многу убаво против Ферер:tv:
Ноле малце со маки ама тоа е Хјуит не е некој слаб противник, + на Хјуо му иде добро на трева, а Ноле игра каде каде подобро од предходните неколку турнири, тоа еве и сега се докажа...Родик :dudlac:, а Лу Јен Хсун е :zver:...
Еве го и Надал добро му иде, ова го сакам 6-4 3-1...не да ми се мучи таму со тие грбавите, па да губи по два сета:kesa:.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Лу Јен Хсун е ѕвер, жими све...:bravo::bravo: го пре.ба финалистот од лани...

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Родик изгубе, штета...... не успеа да го одбрани минатогодишното финале и со тоа ќе изгуби доста поени
Надал 2-2 во третиот сет(кој се надевам дека ќе е последен :) )

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom