Wimbledon, 13.06 - 03.07.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување

Кој мислите дека ќе го освои Вимболдон, оваа година, во машка конкуренција ?

• Рафаел Надал

Гласови: 20 32,3%
  • Новак Џокович

Гласови: 17 27,4%
  • Роџер Федерер

Гласови: 22 35,5%
  • Енди Мареј

Гласови: 0 0,0%
  • Робин Содерлинг

• Давид Ферер

• Енди Родик

Гласови: 3 4,8%

• Вкупно гласачи
    62
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Што е интересно? да гледаш 1 сет под полна паера, а после да бидеш сведок како едвај ги враќаат ударите? :ROFLMAO:

Жастин Анен :)

Е баш фино што ја спомна. Она ми беше последна надеж дека ќе се вратат златните години на женскиот тенис. Ама таман и тргна она реши да се повлече, штета.
--- надополнето: Jul 2, 2011 3:34 PM ---
Леле бев спремен да ставам животот, станот, колата, се буквално на Шарапова !!!!

Не ве разбирам. Макар што не гледав ниеден настап на Шарапова на Вимблдон годинава, никогаш не би ставила пари на неа. Абе да не се повторувам, ама исто ко на Мареј човек да се клади.:D

За да бидеш победник во една кавга, најдобро е да не влегуваш во неа... Го почитувам твоето мислење, но не се сложувам со него.. То е то од мене

Најавата за финалето на Вимболдон, пред полноќ ќе биди готова.. :)
Јас верувам Надал да го прашаш сеа он ќе признае, ама...
Се надевам најавата нема да биде пристрасна :D

Е баш фино што ја спомна. Она ми беше последна надеж дека ќе се вратат златните години на женскиот тенис. Ама таман и тргна она реши да се повлече, штета.

Не ве разбирам. Макар што не гледав ниеден настап на Шарапова на Вимблдон годинава, никогаш не би ставила пари на неа. Абе да не се повторувам, ама исто ко на Мареј човек да се клади.:D
Абе сет немаше изгубено на турниров....Башка против Квитова, не ме е*и :confused:

Абе сет немаше изгубено на турниров....Башка против Квитова, не ме е*и :confused:
Квитова последните 3-4 месеци е во врвна форма и влезе меѓу првите 5-6, ама како шо викаш Шарапова немаше сет изгубено досеа баш затоа и ја избегнав јас.

Јас верувам Надал да го прашаш сеа он ќе признае, ама...
Се надевам најавата нема да биде пристрасна :D

Биди сигурен/а дека нема да биде ! :D
--- надополнето: Jul 2, 2011 4:01 PM ---

Абе не можиш така да речиш... Освоила Вимболдон, УС Опен, Австралија Опен, играла и во финалиња на Австралија Опен и Вимболдон во кои изгубила.. Сепак е, некаква шампионка, но повредата ја отсече многу далеку од тенисот.. Сметајте на неа на УС Опен

Браќата Брајан се феноменални, ги обожавам :D

Биди сигурен/а дека нема да биде ! :D
--- надополнето: Jul 2, 2011 4:01 PM ---

Абе не можиш така да речиш... Освоила Вимболдон, УС Опен, Австралија Опен, играла и во финалиња на Австралија Опен и Вимболдон во кои изгубила.. Сепак е, некаква шампионка, но повредата ја отсече многу далеку од тенисот.. Сметајте на неа на УС Опен

Искрено мене сето ова не ме воодушевува. Исто ко Ана Иванович. Освоила Ролан Гарос, па тоа не менува многу. Муабетов ми е дека не постои женска доминација во тенисот, нема огнено ривалство како она помеѓу Федерер и Надал, па и Џокович во последнава година. Се е бледо во женскиов тенис, сосе Шарапова..:)

Незнам зошто во старт сите ја потценија Квитова. Прво има добра сезона односно влезе во привте десет. Второ игра со левата рака што е секогаш незгодно и трето ги згази сите противнички со кои играше до сега на турнирот. Никогаш не можеш да речеш дека некоја тенисерка е фаворит во финела и пред седум години Серена беше фаворит па Шарапова ја збриша. Сепак е финале а за да стигнеш до него ти треба да имаш вистинска игра

Не знам за тебе, но јас не можам да ги заборавам дуелите на сестрите на Вимболдон... Нив ги паметам, исто како оние на Роџ со Рафа

Кој сака утре кладба на месец, два, три колку сака, мислам на аватар :)

Потсетување од мене, на најдоброто финале, а може и меч во историјата на тенисот, одигран на Вимблдон 2008ма година.

Како да не веруваш сигурно нема да веруваат оние кој ја имаат гледано цел турнир само Шарапова..јас ја гледав Шарапова игра одлично уште од почетокот но како е залетана да не биде многу самоуверена па да ја удрат од земја многу пати знаат да и направат така,а Квитова не е лоша тенисерка има добар сервис добри форхенди со лева рака и мислам ќе биде итнересен меч,а доколку не и оди сервисот на Шарапова како по навика Квитова веднаш ќе напаѓа на втор сервис така да мислам ќе има многу брејкови.

Реков дека Квитов ќе го напаѓа многу сервисот на Шарапова и ќе прави брејкови поради слабите сервиси а тука имаше многу убедени стручњаци дека Шарапова ќе ја отепала Квитова бравос.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom