Wikipedia

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
vodkamixx напиша:
Епа изглеа кај мене фаќа т.е. се гледаат буквите може затоа што по комшиска линија со Гижо... овде у комшии ми е... :lol: :lol:

се гледа значи кај тебе текстот, епа шо е финтава со другите :?

треба да тркнам до некој друг компјутер да видам дали може да се види

јас само шо читав то шо си пишел

на другите: коа кје отворите страната, десен клик, декодирање - бараш кирилично, и ќе ја биде :wink:

ама не барајте кривци, википедиа е то...

Би било убаво кога некои од поквалитетните постови од подфорумот Историја кои нудат доста инфорамции и се читливи, би се нашле на википедија.
Јас се мислев да почнам, но не сум упатен во тоа.
Еве една идеа, па се надевам дека нема да застане овде :wink:

значи да продолжам да пишувам, штом кај некои се чита, значи тоа е индивидуален проблем

Гижо, се е во ред со твојата статија, само продолжи да пишуваш.
Инаку, доколку имате било какви проблеми, можете да поставите прашање до бил кој од администраторите.

misos напиша:
Гижо, се е во ред со твојата статија, само продолжи да пишуваш.
Инаку, доколку имате било какви проблеми, можете да поставите прашање до бил кој од администраторите.

веќе продолжив, добро ми дојде ова, ем се вежбам преведување (мојата струка на факулетет) ем се едуцираат луѓето за музика :D

humanoid напиша:
Би било убаво кога некои од поквалитетните постови од подфорумот Историја кои нудат доста инфорамции и се читливи, би се нашле на википедија.
Јас се мислев да почнам, но не сум упатен во тоа.
Еве една идеа, па се надевам дека нема да застане овде :wink:
Доколку се нафатиш, јас би можел да ти помогнам. Сепак, тие статии би требале да бидат од релевантни извори (не преречени, со можност да се најдат линкови на интернет, англиската википедија може да биде добар почеток).

Не сум толку запознаен со Wikipedia. Сакам да поставам едно прашање, на кое се надевам дека ќе добијам одговор што е можно поскоро.

Дали работи на принцип, јас оставам нешто да се преведе - па доколку има заинтересирани доброволци, тие го преведуваат?

Acid напиша:
Не сум толку запознаен со Wikipedia. Сакам да поставам едно прашање, на кое се надевам дека ќе добијам одговор што е можно поскоро.

Дали работи на принцип, јас оставам нешто да се преведе - па доколку има заинтересирани доброволци, тие го преведуваат?

не работи на тој принцип. Википедиа е енциклопедија која може да ја пишува секој. Македонската верзија не е место кај што ќе бараш да ти преведуваат текстови, туку место каде што ќе можеш ти да напишеш нешто што мислиш дека треба да се наоѓа во една енциклопедија. Сепак можеш да започнеш некоја статија ( со една линија текст пример ) и може ќе се најде некој доброволец да продолжи да пишува на таа тема.

Направи bump на тема стара година и пол. Или не си запознаен со терминот?

Не, ОК е што темава се враќа.... јас во секоја прилика, секој текст кој го најдувам на Интернет на македонски (а е точен) го копирам на Wiki. Се што ќе преведам исто оди на Википедиа....

Нека стане практика на сите...

Да ја живнеме Македонската Википедија, секој во својата област. Пример некој на Медицина, нека пиши (копира, преведува) нешто од медицина, некој на Историја теми од историја...

The Man напиша:
Направи bump на тема стара година и пол. Или не си запознаен со терминот?
кој се јавил пак.Господин Bump meter

дали е некој заинтересиран за да почнеме wikiquote на македонски. Тоа е за цитати и познати мисли

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom