Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
leomeogeo напиша:Jas mislam deka omni antenite kako pasiven element ne mozat da go zasilat signalot, kaj usmerenite link anteni e mozno bidejki celata snaga ja usmeruvaat vo mal agol na pokrivanje dodeka kaj omni pokrivanjeto e 360 stepeni.
leomeogeo напиша:Znaci ako imam PC karticka od 30 mW so omni od 12 dBi ke imam 4 pati pojak signal.Kolku vo metri ili km bi mozelo da se da se pokrie so 30mW + 12dBi = 120mW se na se
oxygenne напиша:Некој да знае каде во градов може да се набават RP-SMA конектори
leomeogeo напиша:vazi cekam vo nedela d mi kazes, Nesto razbrav deka ima nekade vo gradov Grit 24 dB za 2000 Denari, dali imas informacija kade moze da se najdat
leomeogeo напиша:Za pristap kon pristapna tocka najdobro e so nasocena antena a naj lesna za pravenje bila kantena pa sega dali e najdobra neznam,dali mozes da mi kazes koi od nasocenite anteni imaat dobri performansi:cantena, grid, yagi, biquad ili nekoja druga