WiFi антени и совети за подобар сигнал!

• Креатор на темата Креатор на темата oxygenne
  • Време на започнување Време на започнување
дечки како да сменам пасворд ? имам она обичен рутер тп линк !?

Како да добијам wifi signal од едниот во другиот стан кој што е подоле 1 спрат ?
od shto sakash da dobiesh signal,imash ruter i preku kakov ured sakash da go primish signalot, a za eden sprat i ne e mnogu daleku,primer od mobilniot vifi-to ukluci go i proveri dostapni mreziu,ako go ima tvojot ruter doznaj go pasfordot ili proveri kolku ima jak signal,ako ti e ruterot na losho mesto za priem premesti go na soodvetno mesto

od shto sakash da dobiesh signal,imash ruter i preku kakov ured sakash da go primish signalot, a za eden sprat i ne e mnogu daleku,primer od mobilniot vifi-to ukluci go i proveri dostapni mreziu,ako go ima tvojot ruter doznaj go pasfordot ili proveri kolku ima jak signal,ako ti e ruterot na losho mesto za priem premesti go na soodvetno mesto
Имам рутер норнално, сакам доле да имам интернет на лаптопот воошто нема никаков сигнал мислев ако се стави антена од оние што се купуваат од сетек ќе фатам некој сигнал ?[DOUBLEPOST=1404124607][/DOUBLEPOST]
дечки како да сменам пасворд ? имам она обичен рутер тп линк !?
http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=191

Netgear Wirelles N150 router with 2 ports 10/100 s
,
Иам проблем.
На 7 од 10 вклучувања на лаптопот неам нет.
Треба да се реконектирам едно 3-4 пати за да добиам мрежа.
Некогаш ќе треба и Нетгеаров да го ресетирам заедно со обичниот рутер.

Некој пат кога веќе работам на лаптопот а во моментот се обидувам да се уклучам со таблетот....едно исфрлува од мрежата за некоја минута.
Треба едно 10тина пати рефреш за да си дојде при себе.....во краен случај исто ресетирање на рутерите.

Конектирање со телефоните е истата мака....да не се повторувам.

Шо треба да треснам од тротоар.... обичниов или вифито.
Мислам дека е вифито...ама ја сум чурук за вакви работи.

Ако е вифито.... предлог одма шо да зеам докај 1500ден...
Ако е обичниов....исто ефтинко да поминам.

Хелп.....:mad:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom