Wi-Fi рутери (препораки, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата JaaMajkata
  • Време на започнување Време на започнување
Најверојатно кажано е,но мака ми е да листам,ве молам некој да ми каже како да сменам лозинка на мојот Тп-Линк рутер?

Пиши 192.168.0.1 после system tools>password, после пишуваш admin, admin па твоето ново корисничко име и пасс.

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Ми треба помош при купување рутер за домашна употрба по цена од околу 1200 денари! До сега користев D link кој цркна и ми предложија TP link со две антени кој го нема по продавниците во залиха. Дајте предлог, на што да се внимава(карактристики) и од каде?

Ми треба помош при купување рутер за домашна употрба по цена од околу 1200 денари! До сега користев D link кој цркна и ми предложија TP link со две антени кој го нема по продавниците во залиха. Дајте предлог, на што да се внимава(карактристики) и од каде?
Се снајде ? TP Link не се покажани во последно време. Користам Tenda F3 - ѕвер од рутер, мака немат никаква. Го упдејтирав фирмверот и функционират безпрекорно. 970 денари е во Анхоч и слични, колку што знам.

Се снајде ? TP Link не се покажани во последно време. Користам Tenda F3 - ѕвер од рутер, мака немат никаква. Го упдејтирав фирмверот и функционират безпрекорно. 970 денари е во Анхоч и слични, колку што знам.
Го најдов во Штип.

а што им фали пак на tplink, баш се солидни рутери за парите. плус и openwrt може да им се стави и далеку повеќе можности добива рутерот.
tenda само фабрички софтвер, колку го бива толку, друг софтвер не им се става. хардверот може е добар, ама ако софтверот не го бива џабе.

а што им фали пак на tplink, баш се солидни рутери за парите. плус и openwrt може да им се стави и далеку повеќе можности добива рутерот.
tenda само фабрички софтвер, колку го бива толку, друг софтвер не им се става. хардверот може е добар, ама ако софтверот не го бива џабе.

Ништо не им фалит, кажав дека новиве пратки/серии не се погодени како што беа пред некоја година. Моментално има повеќе поплаки за нив него за другиве. И сепак openwrt ретко кој ќе се замарат да ставит. Ретки се напредни корисници :D

Јас имам Тенда и некогаш ми прави проблем. Вифито неќе да ми се конектирва или па ќе се конектира а нема интернет. А на статичниот компјутер има секогаш интернет. Од операторот имаат стопати дојдено и викаат дека проблем било со Тенда рутерите пошто и во околината истото се случува. Отидов да го менам рутерот ми викаат бадијала е се, до операторот е.

TP- Link никако тешко срање !

Подобро земете Xiaomi Router 3 /3G за околу 2000 денари. Кај нас ги нема, ама може да се нарача од нет. Најдобро нешто за парите во моментов.

Имам TP-link ТL-WR740N, веќе 5 години, до сега работеше беспрекорно но од пред два дена почна да губи конекција мобилниот и мораше да се поврзам повторно да сум на нет. Сабајлево пред да излезам не можев ни да се конектирам. Сигналот од мрежата е јак ама не се поврзуваше никако на два мобилни, а на лаптопот немам видено дали има проблем. Го рестартирав рутерот и пак исто. Ова е решлив проблем или ќе оди јабана овој рутрер, кажете некое чаре?

Имам TP-link ТL-WR740N, веќе 5 години, до сега работеше беспрекорно но од пред два дена почна да губи конекција мобилниот и мораше да се поврзам повторно да сум на нет. Сабајлево пред да излезам не можев ни да се конектирам. Сигналот од мрежата е јак ама не се поврзуваше никако на два мобилни, а на лаптопот немам видено дали има проблем. Го рестартирав рутерот и пак исто. Ова е решлив проблем или ќе оди јабана овој рутрер, кажете некое чаре?
Фрли го. му дошол крајот.

Дали има некој начин да го најдам username i password на рутерот за да можам да влезам во него да го сетирам? Не е admin - admin. Ако има начин кажете?

Дали има некој начин да го најдам username i password на рутерот за да можам да влезам во него да го сетирам? Не е admin - admin. Ако има начин кажете?
Ресетирај го рутерот и ќе се вратат вообичаените username и password за тој рутер.
Доколку го немаш упатството од рутерот или пак нема стикер со податоци за логирање во него, тогаш провери тука: http://www.routerpasswords.com/

Работата беше без ресетирање дали имаше начин да се најде некако?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom