Western & Southern Open, Cincinnati |12-19 aвгуст, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Јунајтед
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе го освои Синсинати во машка конкуренција?

• Вкупно гласачи
    18
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Прај брејк бе вошкар еден.
--- надополнето: 18 август 2013 во 20:04 ---
Џабе е се, ова иде во нов тај брејк. Ми иде на живци Надал што враќа сервиси од Филип Шатрие и што нејќе да влезе поагресивно на сервисот на Иснер. Вака само на кондиција ќе го добие, а брејк да напраи не постои теорија, освен Иснер ако не choke-не ненормално многу.

Ne znam kako ocekuvas Rafa da vrakja od poblisku, niti e nekoj od vrvni reterneri a ako odi poblisku taa topkata tolku silno od servis ide sto ili ke profuci pokraj nego, ili vo mreza ke ja udri ili u faca ke mu udri. Ubavo vika Rafa na kraj-ne mi preostana nisto drugo osven da bidam trpeliv i da ja cekam sansa. Kolku e mentalno jak Rafa cudo edno, ja da bev ke lupav reketi od nervoza sto nemam sansa da vratam servis ili ke mu otrcav od drugata strana na isner i ke mu recev prekini vise!:) Ne znam posle sevo ova dali veke nekoj se somneva vo goleminata na Nadal.Nema veke epitet na king of clay, veke ova e KING OF EVERYTHING.Cestitki Rafa i prodolzi taka:)

Абе на спортска го имав затоа го пцуев и викав да враќа поагресивно. Надал е ментално најјак, без никаква конкуренција. Да победиш во меч во кој не си имал ниту една брејк шанса треба да си направен од челик.

26 Мастерс титула, 9 титула сезонава, сезона во која Надал има само 3 порази до сега. ДОМИНАЦИЈА!!!!!!!!!!

I toa pazi porazine covece:Zeballos-koga mu bese na Rafa prv turnir i ne bese ni na 50 posto, i Darcis koga Rafa ne se ni zamara so Vimbldon i pravino. samo Djokovic go priznavam kako poraz taka da spored mene Rafa ima 1 poraz godinava:)

Од Дарсис си е чист поразот и тоа ќе му остане како една од дамките во неговата кариера, заедно со Росол. Нема никакво оправдување за тој пораз.

26 Мастерс титула, 9 титула сезонава, сезона во која Надал има само 3 порази до сега. ДОМИНАЦИЈА!!!!!!!!!!

А најмногу им боде у очи на навивачите на Ноле тоа што сезонава Надал има 15-0 на хард корт :icon_lol:

Од Дарсис си е чист поразот и тоа ќе му остане како една од дамките во неговата кариера, заедно со Росол. Нема никакво оправдување за тој пораз.

Nikakva damka ne e , tie neka bidat srekni sto Rafa ne se zamara so treva:)

Nikakva damka ne e , tie neka bidat srekni sto Rafa ne se zamara so treva:)

Немој толку пристрасно и ти сега, да кажеш дека тенисер не се замара со Вимблдон или со било кој поголем турнир е погрешно.
Имал 3 порази и тоа е факт, останатите победи се позначајниот аспект од сезоната на Рафа, дојде до шанса за загрозување на првата позиција на Џокович, нешто што пред 2 месеци делуваше речиси невозможно.

Немој толку пристрасно и ти сега, да кажеш дека тенисер не се замара со Вимблдон или со било кој поголем турнир е погрешно.
Имал 3 порази и тоа е факт, останатите победи се позначајниот аспект од сезоната на Рафа, дојде до шанса за загрозување на првата позиција на Џокович, нешто што пред 2 месеци делуваше речиси невозможно.

Ne sum pristrasen pa ti i 10 poraza neka ima, jas tie porazi ne gi smetam , ne gi gledam taka, nekoja anomalija se, Ajde sega da uzivame vo pobedata:)

Досеа 5 мастерси во 2013, со што се израмни со Ѓоковиќ од 2011. Ако освои УС ОПЕН, би играл само да го надмине Новак, инаку комотно може одмор да си земе. Или да ги напаѓа и Шангај и Париз, па во Мајами догодина дури и попрво да стигне до Голден Мастерс. Како тргнал богами...

Мислам сега дека нема дилеми за тоа кој ќе заврши годината како број 1. Освен ако Рафа после УС Опен не реши да одмара до АО.
--- надополнето: 18 август 2013 во 22:12 ---
Досеа 5 мастерси во 2013, со што се израмни со Ѓоковиќ од 2011. Ако освои УС ОПЕН, би играл само да го надмине Новак, инаку комотно може одмор да си земе. Или да ги напаѓа и Шангај и Париз, па во Мајами догодина дури и попрво да стигне до Голден Мастерс. Како тргнал богами...

Обично Надал после Вимби игра стандардно слабо во Канада и Америка затоа што собира сили за УС Опен. Арно ама оваа година испадна во прво коло на Вимби и го имаше сето време на светот за да се спреми за американската турнеја. Е сега, Надал обично после Њу Јорк прави пауза и ги пропушта Шангај и Париз и се спрема за Лондон, а се дешава и тој да го пропушти. Ќе видиме оваа година како ќе биде тоа, можно е и да ги напаѓа Париз и Шангај, а потоа во март да го нападне и Мајами и да го комплетира Голден Мастерсот што би било рамно на чудо, ако се случи за толку брзо.
Како и да е ако го освои УС Опен и после тоа уште еден Мастерс ова ќе биде најверојатно неговата најуспешна сезона во кариерата, со оглед на тоа дека не играше во Австралија...

Моментот кога ќе сфатиш дека Надал сезонава освоил повеќе мастерси на тврда подлога отколку на земја:icon_mrgr:

Азаренка коцкање на брејкот :facepalm:
--- надополнето: 19 август 2013 во 00:44 ---
Каков трет сет на жениве :cuc:

Уф добар спортски ден, и го земаа скалпот и на Серена :X3:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom