Web & Graphic Design портфолио (прашања, совети...)

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.117
Поени од реакции
7.330
Сакам да ги прашам поискусните дизајнери за совети во врска со изработка на сопствено портфолио за она што сте го дизајнирале како прилог на CV. Дали таму треба да се ставаат работи кои веќе и практично се реализирале (излегле од печат или се на интернет) или пак може и работи кои едноставно сте си ги направиле дома, од желба, чачкање по интернет и туторијали и сл. Јас сум почетник ама сакам да се пробам да направам едно вакво портфолио со работи што досега ги имам направено. Не се многу ама со време се надевам ќе го збогатам :).

Ако некој има убаво портфолио/CV не лошо да го покаже тука да го видиме :).

Се што мислиш дека ќе те промовира стави. Тој што гледа портфолиото гледа како работиш, а не само за кого си работел.

Ок ама јас мислев на пдф портфолио кое би се користело при аплицирање за работа.

Ок ама јас мислев на пдф портфолио кое би се користело при аплицирање за работа.

па и ова ти е за работа на pdf со ке стаиш од дизаин и слично подобро тогаш CV(сиви)

Портфолио за оглас за работа за графички дизајнери

Во огласиве за графички дизајнери обично се бара да се прати и портфолио.
Дали некој знае во кој облик треба да биди? Дали треба да се праќаат само сликите како посебни фајлови или...?

Во огласиве за графички дизајнери обично се бара да се прати и портфолио.
Дали некој знае во кој облик треба да биди? Дали треба да се праќаат само сликите како посебни фајлови или...?
Ја кога аплицирав за работа во една фирма ги пракав ко посебни фајлови и не ме примија ради тоа што срамота било да не се знае во кој формат треба...Бидна што бидна али пожелно е, а во сите фирми бараат во пдф формат...

ај нека биде некој фин и нека ми објасни што е тоа, портфолио?

ај нека биде некој фин и нека ми објасни што е тоа, портфолио?

Ти дизајнер си? или прашуваш од љубопитност??
Ако си дизајнер смени си ја професијата во Кондуктер, Шофер на автобус, Хостеса на саем.. било шо... Ако не си ОК... Портфолио е најчесто Веб или Принтана збирка од твои одбрани селектирани дела кои најдобро те претставуваат тебе и твојата професија.

Ти дизајнер си? или прашуваш од љубопитност??
Ако си дизајнер смени си ја професијата во Кондуктер, Шофер на автобус, Хостеса на саем.. било шо... Ако не си ОК... Портфолио е најчесто Веб или Принтана збирка од твои одбрани селектирани дела кои најдобро те претставуваат тебе и твојата професија.
Бев и кондуктер и хостеса на саем, шофер не бев зашто немам положено за кола. Сега пред некој ден ми дојде онака идеја ај да бидам и графички дизајенр. Арно ама луѓето измислиле некој збор кој што во кондуктерство и хостесирање го немав сретнато, неможам ни да го изговорам како што треба сеуште. Абе од жив срам. Знаеш ли само колко ми е срам? Немаш поима.
Оние па луѓето што се около мене и они поима немаат за зборот затоа што и они се како мене, прости, немарљиви, неамбициозни. И немаше, стварно немаше кого да прашам, и ми текна дека овдека има многу паметни луѓе кои ке ми кажат на прост начин што е тоа портфолио?
И ете тамо Џену Грл ми објасни, фала и кажав, и се поклонив.

А ти Царе што работиш? Дизајн или Таксист?

Таксист (Старо Водно) Хаха се зезам.. уште учам занает..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom