Warlock

• Креатор на темата Креатор на темата Реј
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Кажете нешто за WARLOCK , јас сега почнав да го играм мислам дека е добар... поздрав

Warlock или како што си ги викам ја вештерите спаѓаат во кастер дпс класа на играчи.
Една од карактеристиките по што се познаваат ворлоците е тоа што се во можност да самонираат петови (љубимци).

Петови кои се на располагање се

Imp.
Voidwalker
Succubus
Felhunter
Felguard

Imp - Импот е првиот пет што ворлокот го добива преку quest. Импот како пет. Импот со време и левел ги учи следните спелови преку томови кои треба да се купуваат кај Demon Trainer.

Firebolt
Fire Shield
Blood pact
Phase shift

Voidwalker -
исто така се добива преку quest на лвл 10. За да се самонира овој пет потребен е Soul Shard. Петов најмногу се користи за танкање при квестање или фармање. Неговите способности се :

Torment
Suffering
Consume Shadows
Sacrifice

Succubus -
Јас си ја викам ебачицата. Така изгледа провокативно :) Добар пет за тепање, онеспособува таргет за 15 секунди, што остава простор ти да си тепаш нешто друго. За самонирање на овој пет исто така е потребен
Soul Shard. Способностите на овој пет се:

Lash of Pain
Seduction
Soothing Kiss
Lesser Invisibility

Felhunter -
Кучето или фелхантерот е животинче кое може добро да ви служи за некои тепачки, или па за Арена ПвП. Добар е за тепање против кастери со тоа што им прекинува магии, и ги онеспособува да користат магија од исто дрво за следните 6 секунди. Во комбинација со Soul Link и со демо дрвото, може да се користи за пет кој ќе ви даде ressistance (fire/nature/shadow/frost/arcane). За да самонирате фелхантер исто така ви треба
Soul Shard. Неговите способности се:

Devour Magic
Paranoia
Tainted Blood
Spell Lock

Fellguard - Милениче што го добивате доколку користите 41виот талент во демо дрвото. Добро тепа, и се користи и при ПвП тепање и при фармање. Има стамина, армор, и може да издржи ќотек ама и да даде. Исто така ви конзумира
Soul Shard за сумонирање. Способности:

Demonic Frenzy
Avoidance
Anguish
Intercept

Специјализирање по таленти

Affliction
Demonology
Destruction

Affliction
Сите три дрва се добри за вештерите. Исто така може да се каже дека за секое посебно дрво, е потребна и посебна облека.
За почеток, при левелирање, а и во раните фази на рејдање најсоодветно дрво е Affliction поради талентите што ги има, и поради тоа што облеката во оваа фаза сеуште е слаба за да издржи било која друга специјализација.
Со оглед на тоа дека spell hit е работа што ретко кој ја собира во почеток на собирање на опрема, Suppression талентот го надокнадува тоа поле. Improved Corruption исто така може добро да ни послужи со оглед на тоа дека станува инстант и го зголемуваме севкупниот damage што го правиме во рејдови. Siphon Life најмногу ни служи при левелирање, па и во ПвП. Секогаш здравјето што го добиваме со оваа магија, е поголема вредност од damage-ot што им го правиме на другите, со истата магија. Така да нека не ве чуди што гледате различни бројки на екранот.

Идејата на оваа специјализација е тоа дека добиваме повеќе инстант магии, помалце промашуваме со магиите поради 10% така да слабата облека нема да биде толку приметлива и ќе се држиме меѓу првите 5 луѓе по damage.

Вака би требало да изгледа еден Affliction Warlock кога зборуваме за таленти

Demonology
Специјализација која што лично ја препорачувам за ПвП првично. Исто така добра за рејдање, но бара малце подобра опрема отколку Affliction дрвото. Доколку надминете барем 150 spell hit rating тогаш може да пробате со ова дрво да идете на рејд.
Со оглед на тоа дека во ова дрво се добива Фелгард, веднаш се добива впечаток дека сте ПвП ориентиран, иако и фелгард добро користи во рејдање. Без да објаснувам подетално талентите, кои не се толку специфични како во Affliction дрвото, прво да погледнеме еден ПвП и еден ПвЕ демо билд.

ПвЕ
За подобар ПвЕ демо билд, би избегнал Фелгард, со тоа што би добил Ruin кој го зголемува нашиот crit damage за 100% и кој што може многу подобро да ни користи од фелгуард во ПвЕ каде во голем број случаеви петот би ни умрел. Со овој билд се добива Soul Link (5% damage) Demonic Knowledge (% од здравјето и интелектот на петот се претвора во damage) Demonic Aegis (130 spell damage од Fel Armor) Master Demonologist (20% помалце threat доколку користиме имп при рејдање, што ни дозволува повеќе да се распукаме со магии) и нормално Demonic Tactics (5% crit chance).

ПвП

Тука веќе избегнуваме таленти во Дестро билдот, и користиме инстант Corruption, Night Fall, Soul Siphon за повеќе да си цицаме здравје од непријателите, и нормално, семоќниот Фелгард.

Destruction

Ова дрво е малце комплицирано, ама дефинитивно најдоброто за ПвЕ. Многумина не се сложуваат со ова, но бројките си го кажуваат своето. Проблемот со ова дрво е тоа што е софистицирана и бара опрема за да може да се користи максимумот од ова дрво.
За да се користи најдобро потребно е да се има максимум spell hit а тоа за вештери би било 202 spell hit rating. Spell Crit треба да ви биде околу 19% минимум, а spell damage најмалку 1000 (пожелно е над 1200).

Доколку ги исполнувате овие критериуми тогаш ви препорачувам да се испробате себеси со следните таленти:

Firelock
Shadowlock

Зависи од опремата, така и талентите. Јас лично на мојот вештер имам моментално Shadow опрема, иако најверојатно во новиот пач ќе експериментирам со fire магии, со оглед на тоа дека се најавува намален cast time на Incinerate магијата од 2.5 на 2.0 секунди, што драстично би требало да ја подобри играта.

Опремување на вашиот вештер

Да претпоставиме дека сеуште не сте во добар гилд, сепак може да соберете добра опрема, која што би ви овозможила од прилика над 1000 spell damage 202 spell hit rating и околу 18% crit chance.

Капа - Без двоумење, најдобра ПвЕ капа што може и треба да ја грабнете е Spellstrike Hood.
Сокетите ќе ги надополните соодветно тоа што ќе ви фали, хит, крит или damage.
Shoulders - Frozen Shadoweave Shoulders
Chest - Frozen Shadoweave Robe
Feet - Frozen Shadoweave Boots
Neck - Manasurge Pendant
со Badge of Justice или ако сте среќни да идете Каражан со рандом луѓе и да ви се падне Ritssyn's Lost Pendant
Back - Ruby Drape of the Mysticant.
Wrist - Runed Spell-Cuffs
Weapon - Nathrezim Mindblade
Offhand - Fetish of the Primal Gods
Hands - Studious Wraps
Belt - Voodoo-woven Belt
или ако може да си дозволите да купите Belt of Blasting
Legs - Spellstrike Pants
Fingers - Ashyen's Gift и Seer's Signet
Trinketi - Scryer's Bloodgem и Icon of the Silver Crescent

Со среќа
. You are now officialy pimped.
http://www.wowhead.com/?item=29368

Лок (вештерот :D ) Нај јака класа што ја имам пробано. Ми се засвиѓа од гледање и морав да почнам и јас. Прва класа што ја имам играно у WoW. Demonology Warlock топи!!!

Еве ви едно интересно "Macro" за "Warlock".
Добро е за левелување.
/petattack
/cast [nocombat] Immolate
/castsequence [nomodifier,combat] reset=target/combat Corruption, Curse of Agony, Siphon Life, Fear, Drain Life

Хах WarlocK цЦццЦцц :vozbud:

Warlock е добар само FeaR му е најпедерското нешто во животоТ:pos2:

Играм лок , моментално 74лвл, дестро билд. Многу ми се свиѓа големата штета што ја прави, но има најмал армор во играта така да треба да се држиш на безбедна дистанца кога се тепаш. Едвај чекам да кренам 80ка па да идам во арена, пиратерија sucks. :(

Ми се свиѓа варлокот многу, најинтересен е за играње по мене, во инстанци ми е ептен јако со критовите, е за у battleground ми е малце тапа ради тоа што 2-3 роуга знаат да замаваат еден кастер како локот и да го наебе без да пушти ниедна магија :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom