Вујче Фазли...

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Којзнае уште колку вакви заебанции има. Па и Џафери го обвинуваа дека бил српски агент.
А сега малце и од другава страна. Вметнати структури се со цел за дестабилизација на земјава и продолжување на српското влијание.

ove e srbska politika veke nikoj ne jade vakva corba, albanicite znat veke, se naucija so srbite, i ISUF GERVALA isto taka bese narecen srbski spiun no albancite znat koj e ISUF GERVALLA a isto taka koj e FAZLI VELIU ....

Oчајните овци на ВМРО...
во потрага по глас повеќе за себе и за пулените им од ДПА...
(кои што каде и како стигнат го тероризираат албанското население)
прават се повеќе и повеќе смешни обиди да ги дискредитираат своите опоненти и да му се додворат на народот.

Апсат,без веродостојни докази во екот на кампањата.
Вадат НЕВЕРОДОСТОЈНИ досиеја за опонентите.
Репресираат и се закануваат.
И се повеќе и повеќе стануваат ФАШИСТИ:
Лажно обвинуваат,и на основа на тоа обвинување СУДАТ.
Затоа што знаат дека се ЈАЛНАШ и дека нема шанси да имаат над 52 пратеника.

Јас се надевам дека авторот на овој текст во брзо време ќе го посетат едни честити момци од ДУИ,за да го `замолат` да им објасни што тоа сакал да каже.
И да се научуи на памет.

СДСМ смрди.
Ама верувајте,во последно време и се заради разно-разни копачи што се замишљаат партиски и државно битни, ДПМНЕ смрди многу повеќе.

А за сами да сватите кој уствари е Трн во око,и колку тој дечко се забегал и станал фашист,ќе ви цитирам еден негов текст:
отворен цитат:
2012 Година
ВМРО соочени со опструкциите на комуњарите не успеваат да ја опраат Македонија.
Ситуацијата е критична. За среќа спасението доаѓа во последен час!!!!

Со воен удар на чело на Македонија застануваат ЕДНИ МАКЕДОНЦИ!
Со Македонија владее воена хунта со Мене на чело како Генералисимус
и врховен командант на вооружените сили и мојот заменик и премиер на сите
ресори на владата, мојот пријател Еден Македонец! Часот е 3 наутро. Лето. Воени
и полициски возила шетаат низ Скопје. На мегафон се повторува една те
иста реченица: - Сите комуњари и комуњарски директори да се јават
на стадион заради евиденција....повторувам - Сите комуњари и комуњарски
директори да се јават на стадион заради евиденција... Полициски и воени тимови ги
вадат од дома сеуште неразбудените комуњари. Овие се во чудо и збун! Не се свесни што
се случува. - Ен, два, ен, два...! Викаат на сиот глас полицајците и специјалците
и ги насочуваат комуњарите и комуњарските директори кон градскиот
стадион и ги потшлапнуат со пендреците по дебелите задници тие што подзабавуваат....
Другари...па што е ова...да не има ревизија на законот за денационализација?
- Прашува газда Штерјо додека подрипнува во пижамите. Хари веке е свесен што
го чека и му се додворува на специјалецот - Еј дечки...ме памтиш, Јас ти бев министер
...мислам дека ти ја качив платата на времето...!
Рада...збунета цела...- Пушти ме бе сељачиште - му се дере хистерично на цајканот...
Цајканот и ја зденуе една и и се дере: Мрш кучко ... Пичка ли ти материна! -
Ќе видиш тиииии - Вреска Рада. Бобоо ја прегрнува и ја теши... Пушти ги ...примитивци се тоа!
Но Рада инсистира- Стори нештоооо! И ти си ми бил маж...срам да ти е. Бобоо се обидува да
биде маж и му вика на цајканот - Дечки пази како се понашаш...знаеш ли кој сум јас!
Цајканот го погледнува и му упукуе една пуна у њушка. Од носот и од муцката
на Бобоо течат крвои...Белата Ла - коста е трајно избербатена.
На градски стадион млади војничиња со тешки митролези седат наредени
под јужната трибина. Пред нив циради од шаторски крила...да не гледаат бербат непотребно.
Ке стрелаат на слепо, бидејки цел стадион е покриен нема шанси да промашат.
Во соблекувалните војската ги соблекува комуњарите до гола кожа
и ги испрака на теренот. Рефлекторите се палат. На теренот излегуваат познати фаци.
Јани, Бучко, Рада, Штерјо, Енди Жерновски, Шема, Бобоо, Фрчко Мрчко ...и уште пун курац!
На крај влегува гол голцат и лицето Б.Ц. Во инвалидска количка го турка пред себе и
Едноокиот Бандит. И тој е гол...само не е свесен за тоа! Лупа нешто од времето кога бил ортак со маршалот Тито. Б.Ц. не го слуша...Свесен е за ситуацијата и мозокот му работи 200 на саат,
се обидува да смисли нешто во последен момент...Сите можни опции му проаѓаат низ глава...
Но нема излез.... Погледнува нагоре кон Ложата! Во неа сум Јас во генералисимуска униформа...
бела, со златни еполети, копчиња и слични курци палци! Во рацете имам двоглед
и го гледам во крупно.... Се знои...но не од кокаин овој пат. До мене е премиерот Еден Македонец.
Чека да му дадам наредба... јас ја земам библијата и му го читам делот од Првата книга за царевите...
оној за Св. Илија и свештениците на Ваал - (18; 40 ) А тогаш им рече Илија
- Испофакајте ги пророците на Ваал и ниеден да не ви побегне. И ги испофакаа, и Илија ги однесе на потокот Кисон и таму ги испозакла... Еден Македонец ме гледа.
Гледам двоумење во неговите очи и му велам...што мислиш...дека Илија луѓе заклал таму ?
Мислиш дека луѓе ке стреламе сега ? Лицето Б.Ц. Искача напред пред толпата,
туркајки ја пред себе количката со Едноокиот бандит, арогантно завзема
лидерски став и ми се обрака - вака ли ке одиме во Европа...ова ли е европско однесување...!
Го гледам како глуми до крај и не ми се верува...не можам повеке...
Се вртам кон Еден Македонец и му велам - Гледаш дека има мало патлаче...
Еден Македонец ги згрчи рамениците, посегна по новчаникот, извади илјада денари
и давајки ми ги рече: -Добро бе, победи...доби опклада..ебаго. Хе,хе...! Се насмеав благозлобничко.-
Зар се сомневаше во моите информации...Пола од курвите негови сум ги плескал и јас!
Терај ... му кажав. Еве ја зората...ова е најромантичниот момент за стрелање.
Така и они стрелале на времето. Еден Македонец се сврте и му климна на
капетанот на гардата. Овој ја извади сабјата и викна - Припреми сееее ОГАН!!!
Војничињата се распукаа од тешките митралези... Прв падна Едноокиот бандит.
Не му беше јасно што му се случило. Куршумот го погоди во гради и количката
почна да се движи назачки од ударот. Настана хаос.
Комуњарите и комуњарските директори бегаа на сите страни.
Врескаа и се обидуваа да најдат засолниште, но засолниште немаше.
Дебелата телесина на Штерјо падна изрешетана во тревата.
Зад неговата задница веднаш најдоа засолниште некој од неговите полтрони.
Не им беше прв пат да бидат блиску до тоа место. Јани успеа да претрча
стотина метри, но и него го стигнаа куршумите. Го погодија прво во задникот.
Застана се пипна од позади и кога виде крв почна да вреска....
Следните куршуми го погодија во мешиштето.
Крв помешана со шкембе чорба и недоварени кебапчиња се разлета наоколу.
Фрле го здрвија во глава... Цвикерите му издржаа некако...
Веројатно беа оргинал Реј Бан... Но не и главата...иако беше тврда галичанска.
Со двогледот го побарав лицето Б.Ц. За момент помислив дека избегал...но не беше така.
Лежеше на грб “проштепуван“ на градите во форма на словото X. Како судбината
да сакаше конечно да му стави X.
Патлачето му беше надрвено...каква воља за живот имаше..кутриот.
До последен момент сакаше да поебе некого. Димот се разидуваше.
На теренот куп лешеви. Само Рада уште стои и облиена во крвои, хистерично се дере
и како папагал ги повторува последните зборови на државникот....
- Вака ли ќе одиме во Европа...Вака ли ке одиме во Европа!!!
Еден офицер и приоѓа и со два куршума ја довршува....Конечно тишина.
Кратко за жал. Звуците на багерите кој влегуваа на стадионот веке
ја нарушиа. Готово е.
Македонија без комуњари....Може да почнам да размислувам за пензија,
да отстапам место на новите генерации.
- Никој не викна да живее комунистичката партија - Ми се обрати зајадливо Еден Македонец .
Го погледнав како ги трие палецот и показалецот. Во право беше...никој не викна!
Го извадив новчаникот и му ја вратив илјадарката.
Овој пат тој ја доби опкладата...
затворен цитат.
На ваков ќе му верувате?

Со сета почит, и како индиферентен набљудувач...Дали некој тука пати од опсесивно-компулзивен disorder и манија на гонење, како резултат на умисла дека е гонет?:nesum:

Фашизам ?
Вауууууууууу.
Каде бе ?
Кај ВМРО-ДПМНЕ ?
Па таму се и Роми и Срби и Бошњаци и Турци.
Ајде дајте ми некој комуњар кој во политичка борба има изгубено живот ?
Кај предавникот Киро беше меѓупартиска борба.
Доказите ги бараа кај сепарацијата за песок.

А да ви дадам обратен пример .
Мијалков .Министер за внатрешни.

Вујче Фазли кога те гледа у очи те брои колку тежиш у злато.
Та патриотизам ли е да те киднапираат да те оперираат во штала и да ти го шитнат органот на запад.

Со сета почит, и како индиферентен набљудувач...Дали некој тука пати од опсесивно-компулзивен disorder и манија на гонење, како резултат на умисла дека е гонет?:nesum:
Сто пати пати :) Од разноразни комплекси, меѓу кои најнагласен комплекс на пониска вредност, а меѓу другото еќимот не е во комар :)

Туку не е тоа темата, темата убаво кажува за што се работи. Ако не е вистина, нормално ќе се јави поупатен и ќе образложи дека не е.

Nisto ne e Fazli Veliu be, sitna riba. Na drugo mesto lezi zajakot, pomegu pokrupnite, megu koi :
Ibrahim Rugova-poranesna tajna desna raka na Cobe,
Zahir Pajaziti-poranesna desna raka na Arkan
Adem Jasari-poranesen lev tasak na Legija
Pandeli Majko-ucenik na Sesel......
i mnogu drugi......
iako ne se od Makedonija site imaa i imaat klucna uloga vo slucuvanjata vo drzavava, i se glavnite vinovnici za dupkata vo koja sto se naogame...

Значи покрај Ругова и Азем Власи(они му реферираа на Милошевиќ), вијче Фазли е ефтин шпиун :)

Paa..., ako e kako kazuvas....relativno mal operativen trosok , no mislam deka ne moze da se klasificira coekot kako spion...malku mnogu e slozena matricata za takvi ednostavni objasnuvanja..................:)......
a ova...ova ti e sepak toalet papir :)
Veliu.gif

gledaj samo VP........ :).......i datum.. :)...celiot dokument e :kako mali dzokica :)

Trn imash ogromna greshka denovive koga sekoj instrument na vlasta raboti za DPA ova beshe edno od mnogute biseri na kulturnata kasapana.
Vednash po objavuvanjeto na ovoj falsifikat site organizacii na albanskite vojnici vo Kosovo i Makedonija a i Albanskite drzavni Vlasti javno izlegoa so izjavi kade go osuduvaa teshkata laga na DPA .

No do 1 juni sve shto ne sme cuele ke cueme i sve shto ne sme videle ke vidime no za zhall posle 1 mnogu neshta ke treba da se promenat na primer ke treba da se raskinat vrskite na nashite sluzhbi so srbskite bidejki vo Kreiranjeto na vakvi planovi i dokumenti ocigledno deka imat vidna pomosh od nashite eks komshii.

Kako i da e Fazli Veliu zaedno so Ali Ahmeti i ushte 5 mina drugi bea potpisnici na prviot dokument so koj se pojavi OVK vo svetskata javnost toa za nas dovoln govori koj shto e

А ако нема вакви пилотки, шо ќе праиме? :)

Туку, искочиле овие, оние...А зошто вујче Фазли не излезе да демантира? :)

И не само тој...И Тачи, Грујо, Бране, Али, и останата тајфа јавно да кажат: Никогаш не сме имале никаква поврзаност со тајните служби на Белград, Софија и Атина.

Ќе го видиме ли тоа?

Izleze i te kako so izjava koja go potpishea site bivshi istaknati aktivisti na OVK i na ONA.

Ali go ima kazano toa ima dostaveno i deklaracia toa za ilustracija znaesh

У некоја сликовница, или збирка бајки може да се најде илустрацијата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom