Втора страна, трета песна ...

• Креатор на темата Креатор на темата El Bohemio
  • Време на започнување Време на започнување

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Локација
Битола
Искрено не ни се потрудив да побарам дали постои нешто исто или слично на ова што сега го започнувам ... ако има се извинувам и терајте си според протокол ...
Идеата е: да побараме и слушниме, она што нашите "старци" слушале ...
Стари касети, плочи, грамофони ... хитови, албуми, групи ... што слушале додека тие растеле.
Да не должам многу мислам дека поентата на темата е сфатена ...

"Втора страна, трета песна"

Опа една убава тема,за моја генерација родени после „рата“.
Тогаш малите сингл плочи имаа по две песни од двете страни, а пак ЛП оние големи плочи по 8 од двете страни, односно пократко ли траева,така беа и првите албуми од Битлси со многу песни а не како сега со 4- 5 на една страна,максимум шест.
Мене стариот грамафон ми е во подрум и таму си пуштам плочи,бидеиќи и повеќе време поминувам во подрум него ли тука.
Само што не слушам странско, него од она БСДЈ (бивша словенска држава југославија) а и незнам да ви пуштам нешто,да чуете што тогаш се свиреше и пееше.

Каде и јас без Битлси, мислам моите на времето ги слушале многу па ми ги оставија и мене во наследство. На 4-5 годинки најголем хит ми била лов ми ду, се сеќавам дека ја играв, пеев, дури замарав да ми ја кажуват точно збор по збор за да ја научам на памет, башка многу текст у песна :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom