VST - Виртуални инструменти за Cubase

• Креатор на темата Креатор на темата TM88
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Сакав да ја отворам темава за да дознаам какви виртуални инструменти користите и од каде може да се најдат на нет бесплатно да се симнат некои квалитетни...

Немам многу искуство али памтим користев еднаш за песна Хор т.е хорски гласови од VST Cubase. Стварно добро звучат :)

hypersonic 2, nexus, iDrum. HALion.
Линкови за симнување се разбира дека нема... најди ги :icon_lol:

Абе ашљак,нели ти реков дека иам цела колекција..Ебате тоа :D

Па тогаш научи да ги користиш.

Знам да ги користам :) финтава ми беше да не пише некој нешто што не знам :)
--- надополнето: 18 јули 2012 во 11:45 ---
Абе ашљак,нели ти реков дека иам цела колекција..Ебате тоа :D

Аман бе ? па не ми кажа бе :D

IK Miroslav Philharmonik VSTi - ако праеме муабет за квалитетни orchestra звуци, дефинитивно ова е мојот избор.
IK Sampletank 2 - Овој VSTi е нешто сличен на Hypersonic-от. Врши голема работа во секој случај и мое мислење, мислам дека е за нијанса подобар од горенаведениот Hypersonic.
NI Battery 3 - Еден од моите најомилени VSTi. Претежно се користи за креирање на ритам секции но може да послужи и за семплување.
Spectrasonics Trilogy - VSTi што би го препорачал за bass линиите. Има голем избор на различни bass звуци.

Горе-доле овие 4 VST инструменти би завршиле голема работа. Проблемот е во тоа што тешко се наоѓаат, чак што више не верувам уште да се закачени по торенти и блогови.

IK Miroslav Philharmonik VSTi - ако праеме муабет за квалитетни orchestra звуци, дефинитивно ова е мојот избор.
IK Sampletank 2 - Овој VSTi е нешто сличен на Hypersonic-от. Врши голема работа во секој случај и мое мислење, мислам дека е за нијанса подобар од горенаведениот Hypersonic.
NI Battery 3 - Еден од моите најомилени VSTi. Претежно се користи за креирање на ритам секции но може да послужи и за семплување.
Spectrasonics Trilogy - VSTi што би го препорачал за bass линиите. Има голем избор на различни bass звуци.

Горе-доле овие 4 VST инструменти би завршиле голема работа. Проблемот е во тоа што тешко се наоѓаат, чак што више не верувам уште да се закачени по торенти и блогови.
NI Battery 3 omileno vst mi e jake za semplanje..:D

NI Battery 3 omileno vst mi e jake za semplanje..:D

Друже, доколку си beat maker кој преферира семплувани инструментали, треба да го пробаш NI Kontakt 2 (строго 2-јката). Уште да најдеш Propellerhead ReCycle и прилично имаш све опфатено.

Друже, доколку си beat maker кој преферира семплувани инструментали, треба да го пробаш NI Kontakt 2 (строго 2-јката). Уште да најдеш Propellerhead ReCycle и прилично имаш све опфатено.
per neam cubase pusteno tri meseca epten retko praam bitovi poise se zamaram so mix master

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom