Врска со многу постар партнер...

Ако се двајцата воздрасни, воопшто не ми смета.

Ах тоа шпанските серии. Што барала со женет?
Обично девојките се палат повеќе на женети, демек „знаат тие како треба со жена“ овие мочковциве немаат појма од тоа. Така настанува пиздарија....

Обично девојките се палат повеќе на женети, демек „знаат тие како треба со жена“ овие мочковциве немаат појма од тоа. Така настанува пиздарија....
Од кај ова размислување?
Колку имаш? 17?
шо има врска ако е некој во брак. Не значи дека знае поише. Мене лично ми е гад, и за двата пола. Ама не верувам дека се палат на тоа. Кузнае што им се врти во главата.
пари можда, и има женски што искачаат со поради ради daddy issues. Односно, немање машка фигура во детството или текот на растењето.

Кое пронаоѓање на 63? На тие години ти треба некоја која има доволно меморија да ти ги памти апчињата.
Епа 50 годишна не ти е таман за све да ти памти чак и работи што не се ни десиле ?

Од кај ова размислување?
Колку имаш? 17?
шо има врска ако е некој во брак. Не значи дека знае поише. Мене лично ми е гад, и за двата пола. Ама не верувам дека се палат на тоа. Кузнае што им се врти во главата.
пари можда, и има женски што искачаат со поради ради daddy issues. Односно, немање машка фигура во детството или текот на растењето.
Имам 49 години. Тоа ми го кажала девојка која имала 27..... не ја разбирале помлади.

И јас сум го чул истото. Ако не се лажам на форумов истото го пишуваа некои членки.

И јас сум го чул истото. Ако не се лажам на форумов истото го пишуваа некои членки.
Па исто и мене не ме разбираат постари. Еднаш за нешто не сум се сложил со тетките.

За тоа се знае. Повеќе беше прашањето за втората реченица.
Нема врска со знаење, има врска со ресурси. 18 годишен може да ја ебе 5 пати повеќе од 40 годишен, само 18 годишниот нема пари за шетање, ташници и слично.

За тоа се знае. Повеќе беше прашањето за втората реченица.

Нема врска со знаење, има врска со ресурси. 18 годишен може да ја ебе 5 пати повеќе од 40 годишен, само 18 годишниот нема пари за шетање, ташници и слично.
Е после настанува нервоза, кога на „стариот“ нема више да му се дига а оваа загорена ќе биде нервозна и ќе биде незадоволна од животот па све што е помладо ќе го јава. :pos:

Или обратно, ќе си земе куче и ќе си го чува... :pos:

Неверството е многу лоша работа, гадови дефнитивно.

Мислам дека во глава им е, еве постар е, ќе ме прошета, ќе ми купи ташници, накит или ќе и плаќа стан. Што за кусогледи е много поволно, ќе биде на повисока нога и задржува самосталност плус секс и скапи подароци. Тие што се долгогледи, гледаат фамилија и наследство да створат.
Автоматски споено мислење:

Е после настанува нервоза, кога на „стариот“ нема више да му се дига а оваа загорена ќе биде нервозна и ќе биде незадоволна од животот па све што е помладо ќе го јава. :pos:

Или обратно, ќе си земе куче и ќе си го чува... :pos:
Со моментална медицина не е тоа проблемот.

Не знам зошто ти е важно мислењето на другите ако ти се чуствуваш убаво и сакаш да си со партнерот сега и да градиш и создаваш понатака во животот, се останато е неважно. Можеби имаш коментари и забелешки од најблиските но ако ти си среќна воопшто не давај до значење и слободно можеш да им ги затвориш устите, но можеби не си се уште сигурна во себе.
Не прочитав колку време сте заедно дали доволно добро се познавате или е нешто ново.
Ако ти е нешто за утеха јас имам 28г дечко ми 36, имав некои патешествија јас ама мојата среќа, мир и спокој мене ми се најважни и едноставно не оставив простор други да ме разубедуваат во нешто трето.
Моја другарка исто е со партнер постар од нејзе 13г, таа има 28г тој 41 во брак се и имаат дете.

Зависи од годините. Ако ти имаш 19 а тој 32 тогаш е малце кринџ. Ако ти имаш 30 а тој 43 и не е толку кринџ. Но ако имаш ти 50 а тој 63 воопшто не е кринџ.
Хм, и да и не. Мислам дека без разлика на возраста, секогаш ќе има некаков гап, различни искуства, приоритети, едноставно различни животни фази. И за да се надмине тоа мислам дека треба огромна зрелост од двете страни.

Хм, и да и не. Мислам дека без разлика на возраста, секогаш ќе има некаков гап, различни искуства, приоритети, едноставно различни животни фази. И за да се надмине тоа мислам дека треба огромна зрелост од двете страни.
Се сложувам но за да дојдеме до тоа за од двете страни да има огромна зрелост во голем дел битен фактор се и годините. Може да се погоди 32 год тој/таа да е слично искусен како 19 год тој /таа но тоа се исклучови. Мнозинството со 32 год се поискусни и зрели со тие од 19 год.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom