Врска со другар на бившиот?

• Креатор на темата Креатор на темата RealGirL
  • Време на започнување Време на започнување

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Значи дали би започнале врска со другар-ка на вашиот екс дечко-девојка со кој веќе си имате расчистено?
Дали би го послушале срцето и почнете врска со личноста која ја свиѓате или тоа за вас ќе остане само невозможна љубов? Стравот од етикета,озборувања,некоја си почит спрема бившиот-а?!?!

Па...Зависи од
1. Колку време сум одела со бившиот.
2. Од тоа како завршила нашата врска
3. Од близината меѓу бившиот дечко и неговиот другар.

Едит: И воопшто не се секирам за „етикетата”. Заправо, ако се секирам на озборувањата отстрана, нема воопшто да си фатам дечко, а не па да решам ваква ситуација. И на крај од краиштата, кога веќе зборуваме за мислењето на другите, нема да бидам ни прва ни последна што се фатила со другар на бившиот.

JeCILaDy напиша:
Па...Зависи од
1. Колку време сум одела со бившиот.
2. Од тоа како завршила нашата врска
3. Од близината меѓу бившиот дечко и неговиот другар.

И јас мислам така. Ако многу ми се свиѓа тој другарот и ако знам дека и он чуствува нешто за мене зашо да не. Нема што да се плашам од озборувањата и така ги има постојано. Си гледам за себе и не ми е многу битно што зборат другите.А за почитување на бившиот...па ако се имаме расчистено, животот продолжува понатаму. Ако се фатам ја со негов другар не значи дека не го почитувам.

Обично кога влегувам во некој социјален круг, ги изебувам сите убави девојки во него.
За случајов да, девојките со кои оди човек секогаш имаат другарки, добри, најдобри.
Убаво е да се спие со сите за да се покаже дека не треба сексот да му попречи на другарството.
Напротив ќе си бидеме добри другари и добри секс другари и во иднина кога тие или јас или заедно, би биле во врска, во брак.
Најдобрите пријателства се пробуваат со опит во сексот. Така навистина ќе си знаете се еден за друг:)
p.s. да не му се види на некој ова оф топик.. Да со тоа погоре, сум за врски со другарки на бившата.

Не знам, тоа одсекогаш ми било чудно. Имало луѓе што ги познавам, кои го правеле тоа и не сум можела да разберам зашто е тоа така...

Ама јеби га, веројатно и јас би го направила тоа, нормално ако нема повредени чусттва од ниедна страна и ако поминало доволно долго време од врската со бившиот и ако е целосно расчистено, т.е. ако знам дека веќе никогаш не сакам ништо со него...
Така...:)

Ако имаат расчистено и ако навистина сакам зш да не

Никола напиша:
Обично кога влегувам во некој социјален круг, ги изебувам сите убави девојки во него.
За случајов да, девојките со кои оди човек секогаш имаат другарки, добри, најдобри.
Убаво е да се спие со сите за да се покаже дека не треба сексот да му попречи на другарството.
Напротив ќе си бидеме добри другари и добри секс другари и во иднина кога тие или јас или заедно, би биле во врска, во брак.
Најдобрите пријателства се пробуваат со опит во сексот. Така навистина ќе си знаете се еден за друг:)
p.s. да не му се види на некој ова оф топик.. Да со тоа погоре, сум за врски со другарки на бившата.

Potpolno e vo pravo!!!!! I jas sum ZA vrska so drugarka na bivsa mi

Абе у принцип таква врска би отворила многу злобни усти..ама коа ќе размислиш подобро кој нов пар не добива добра оговаранција...ако било меѓу нив нешо безначајно,а тебе ти делува дека од вашето ќе испадне нешо зш да не...ама зависи и од тоа колку блиски другарки/другари се...со другаркиве неаме таков муабет ама ако случајно дое до нешо не би требало да има љутиш ако има интерес од двете страни..може да се дое до компромис за на сите да им бие убаво

zavisi od mnogu raboti ama ako nikogo ne povreduvas, i ako ima hemija zoso pa da ne?:toe:

RealGirL напиша:
Значи дали би започнале врска со другар-ка на вашиот екс дечко-девојка со кој веќе си имате расчистено?
Дали би го послушале срцето и почнете врска со личноста која ја свиѓате или тоа за вас ќе остане само невозможна љубов? Стравот од етикета,озборувања,некоја си почит спрема бившиот-а?!?!

Dosta interesna tema megjutoa fala bogu ne sum se nasla vo situacija da imam vakov problem no sum bila svedok na vakva situacija...Moj drugar idese so edna devojka tri meseci i sekako so seks so se so treba da ima edna vrska megjutoa se desi da raskinat den pred nova godina.Na istata taa vecer devojkata so koja samo so raskianaa se fati so negov naj dobar drugar.Sekako on ne znaese zaso slavese vo bugarja a drugarmu tuka u skopje.i koa se vrati sok so da vidi megjutoa ne se skara so drugarmu a devojkata bese ogovarana na sekoe eno a soe e naj tragicno drugarmnu use ide so nea eve veke 8 meseci.Znaci ima razlicni slucki......

RealGirL напиша:

Никако. Срцето нема што да го послушам кога се знам каква сум ... едноставно нема шанса да ми летне по другар на мој бивши. Не е тоа страв од етикета, озборувања или почит кон бившиот ... тоа е од почит кон самата себе и принципиелност.
Исто не би прифатила моја другарка да биде со мој бивши. Можеби не би пререкла ништо за да не им скршам филм, но дефинитивно никогаш нема да го прифатам тоа. Можеби дека не сакам другите да го прават тоа што јас не можам и не сакам, но тоа си е веќе мој личен проблем, нали:)

Дивајн напиша:
Никако. Срцето нема што да го послушам кога се знам каква сум ... едноставно нема шанса да ми летне по другар на мој бивши. Не е тоа страв од етикета, озборувања или почит кон бившиот ... тоа е од почит кон самата себе и принципиелност.
Исто не би прифатила моја другарка да биде со мој бивши. Можеби не би пререкла ништо за да не им скршам филм, но дефинитивно никогаш нема да го прифатам тоа. Можеби дека не сакам другите да го прават тоа што јас не можам и не сакам, но тоа си е веќе мој личен проблем, нали:)

:aplauz: :aplauz: :aplauz:
Токму така, од почит , пред се кон мене не би одела со другар на бившиот, од принципи, тоа никако:nenene: Ако некоја моја другарка оди со мој бивш, или мој бивш со другарка(:pishtoldz ) нема да им преречам, ама нема да ми биде сеедно :toe:

RealGirL напиша:

Не, ни под разно. Нема врска дали имам расчистено или немам расчистено. Нема што да го слушам срцето .. едноставно не се ни загледувам во другарите на дечкото сегашен или бивши .. тие за мене се само другари и тоа и ќе останат. Исто не ни сакам моја другарка да оди со мои бивши. Не се плашам од озборувања .. едноставно таква сум и точка. Почит имам кон сите оние кои мене ме почитувале додека биле со мене и од како расчистиле со мене.:toe:

Pa zavisi kolku vreme bila vrskata. Ako bila kratka i ne bas interesna, pa zosto da ne

Па нели сме 21 век, напредни ги гледавме Беверли Хилс таму имаше вакви случки, мислам дека предрасудите треба да се тргнат на страна, акао навистина има хемија ако ми одговара како личност не би имал против ако била девојака на мој другар, ама ако имаат расчистено навистина и ако помеѓу нив не постои љубов. Во друг случај тоа неможе да функционира никако

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom