Врева

• Креатор на темата Креатор на темата Антоние
  • Време на започнување Време на започнување
А

Антоние

Гостин
Вревата е основа на музиката, кванта на звукот, варирајќи да создаде хаос, или исшмирглана да создаде традиција. При делбата на овие простори се вкрстуваме токму ние.

JeyKn.jpg

Врева како музика, врева како концепт, врева како инструмент, врева како culture jam, врева како оружје, врева како смрт, врева како живот

8Iyyk.jpg

non-sequitur конекција рудиментирана натуралистички изоблена спастички повторувана малина

yPL3i.jpg

пост-фејсбуксфера оди прекутрупа кон метамегаверзумите причинувајќи духови во махинациите

NrKXi.jpg

Цела заслуга оди кон уметник Џон Олсон

лудоста е врева

Yb1et.jpg

Цела заслуга оди кон уметник Сузи Полинг

OBCe8.jpg

Оваа тема е посветена на уживањето и прогресијата на анти-музиката, не-музиката, вревата, етномузиката, дроун, глич-поп, дарк-амбиент и сите други аутсајдерски форми на звук. Станете патрициј и отфрлете го статусот кво.

Оваа тема е посветена на уживањето и прогресијата на анти-музиката, не-музиката, вревата, етномузиката, дроун, глич-поп, дарк-амбиент и сите други аутсајдерски форми на звук. Станете патрициј и отфрлете го статусот кво.

Ambient/Electronic/New Age/Ethereal Wave/Darkwave

А ние од new age, ethereal wave и darkwave кај спаѓаме? :)

Ambient/Electronic/New Age/Ethereal Wave/Darkwave

А ние од new age, ethereal wave и darkwave кај спаѓаме? :)

Вие сте ни братучеди, троа малце понехаотични али сепак ве сакаме :)

Слободно стави нешто од овие ethereal, darkwave, има добри работи.

Слободно стави нешто од овие ethereal, darkwave, има добри работи.
еве (y)
Песниве ми се у крв, последен пат коа сум слушал „нормална“ музика и такви шабанарии беше пред 6 години, иначе све со ова јадам спијам учам трчам. :)

Мене ме интересира што се дефинира под поимот "врева" , и што е разликата меѓу шум и врева. :гик:

Мене ме интересира што се дефинира под поимот "врева" , и што е разликата меѓу шум и врева. :гик:

Во музички контекст, нема никаква семантичка разлика помеѓу шум и врева. Кога ја отворив темата се определив за врева како превод на noise, а се мислев помеѓу врева, шум, бучава, галама итн. Мислам дека врева е најисправно.

Во музички контекст, (хаотична) врева е секој звук кој не е традиционално хармонично распореден.

Во музички контекст, нема никаква семантичка разлика помеѓу шум и врева. Кога ја отворив темата се определив за врева како превод на noise, а се мислев помеѓу врева, шум, бучава, галама итн. Мислам дека врева е најисправно.

Во музички контекст, (хаотична) врева е секој звук кој не е традиционално хармонично распореден.

хмм врева=шум=галама=бучава..
Дефиницијата да може е иста нерамномерни хаотични неповторливи звучни бранови, но лично мене, врева и галама ме асоцира повеќе на збир од гласови(глас, испуштање животински звук), шум ме асоцира на "дигитална" врева, природни звуци се што има врска со електро-магнетни бранови-струја. А бучава звучни бранови од моторни уреди.

Е сеа ова од памет го го извадив не мора да значи дека е така, само давам поинакви аспекти.
Се е тоа noise ама како посебни видови му доаѓа :D
:icon_lol:

Добро звучи, забележав едно завидно ниво на слобода и тоа ми се допаѓа самата хаотичност има своја убавина.

Вревата е основа на музиката, кванта на звукот, варирајќи да создаде хаос, или исшмирглана да создаде традиција. При делбата на овие простори се вкрстуваме токму ние.
Вревава ти е крајно некомпатибилна со делиријанти и дисоцијативи. Ќе мораш ти да ги бараш старите албуми на Звучна Младина.

Дај немој така, чим си веќе по вревата...

Врева е секој она брановидно движење на воздухот, што кое додека го слушаш не го есапиш многу, не го чувствуваш и обмислуваш (или незнам, еволутивниот развој те шитнал, па не си ни во состојба да го восприемаш и обмислуваш) туку само си вреви. Се друго, апсолутно се друго е музика.

Како и да е, ова ми е новиот омилен "Вревач":

Ја пошто сум тапа у класифицирање и распознавање на стиловите у музиката, ќе побарам помош од вас, да ми кажете кои стилови на музика пуштаат на Groove Salad Soma FM радио (ја има на Winamp) и дали можда имат некаква врска со темава. Пошо у ѕаѓњи 3-4 месеци само тоа слушам :D
Ставена е у ambiental & chill со парчиња како ова, ова, ова, ова и ова...

Takk.

Дај немој така, чим си веќе по вревата...

Врева е секој она брановидно движење на воздухот, што кое додека го слушаш не го есапиш многу, не го чувствуваш и обмислуваш (или незнам, еволутивниот развој те шитнал, па не си ни во состојба да го восприемаш и обмислуваш) туку само си вреви. Се друго, апсолутно се друго е музика.

Како и да е, ова ми е новиот омилен "Вревач":

Одлично, дроун метал.

Ако не ги имаш досега ѕирнато, би требало да ги ѕирнеш Sunn O))), гарант ќе ти се допаднат.

Ја пошто сум тапа у класифицирање и распознавање на стиловите у музиката, ќе побарам помош од вас, да ми кажете кои стилови на музика пуштаат на Groove Salad Soma FM радио (ја има на Winamp) и дали можда имат некаква врска со темава. Пошо у ѕаѓњи 3-4 месеци само тоа слушам :D
Ставена е у ambiental & chill со парчиња како ова, ова, ова, ова и ова...

Takk.

Ова е world fusion.
Имаше еден кафич порано кај музејот на град скопје што се викаше "buddha bar". Порано висев таму скоро секој викенд, и газдата пред да го затворат ми даде едно мп3 цеде со музиката што ја пуштаа и до ден денес го вртам. Доволно е да пишеш "buddha bar" на некој торент сајт и ќе ти даде листи со албуми.

• if you play this while staring at the cover of dark side of the moon and shaving your balls with a rusty razor blade, Jeff Mangum will re-father you.
    phenomenator 1 year ago 17
    pixel-vfl3z5WfW.gif

• THE ONLY GIRL I'VE EVER LOOOOOOOOOOOOOOOVED
    *shave shave cut shave*
    WAS BORN WITH ROSES IN HERRRRRRRRR EYYYYYYYYYYYYYYES

ToServeArmadillo in reply to phenomenator 1 year ago 8
    pixel-vfl3z5WfW.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom