Времето лета, го живееме ли секој момент?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Се радувам што во последно време станувам свесна за животот.
Среќна сум што успеав да престанам да се замарам со животот на друѓите и потполно да се посветам на мојот живот, на тоа како ми поминува времето,како размислувам, со кои луѓе го поминувам времето, кои се моите постапки.
За сите овие работи размислувам секојдневно а со самото тоа го чувствувам животот во моето срце.
Појасно и полесно ги забележувам убавините од животот и се трудам да не им дадам значење на лошите работи и да не им дозволам да завладеат со мене.
Се обидувам да го научам најдоброто кое произлегува од тешките моменти.
Престанав да се плашам од иднината и секој ден го живеам како последен ден од мојот живот.
Научив да бидам задоволна од тоа што го имам.
Им покажувам на луѓето што ги сакам дека ми значат многу што се дел од мојот живот.
Секој ден се обидувам да ги завршам најдобро моите обврски и секако да уживам во слободното време.
Се трудам на моето лице да има топла насмевка за секого, да се гледа добро расположение зашто никој нема вишок од живот за да би го трпел моето лошо расположение од понекогаш тешките моменти.

После сево ова моето срце е исполнето со љубов,радост и надеж за утрешниот ден.

Па се трудам од се што ми се случува да направам да ми е интересно и да сум задоволен.....мислам дека тоа е најбитна работа за да може да се ужива животот:toe:

па сигурно не уште кога сме седнале во 05 06 сатот на сабајле на форумот шо ќе живееме ама тоа е јбг:uvo:

Navistina vremeto premnogu brzo leta a nie ne sme ni svesni za toa,so ovie obvrski so gi imam tesko mozam da go ziveam sekoj moment ne mozam a i neznam dali sekogas mozat da se diziveat site momenti eve da kazam sum doziveala ubav moment zasto bil ubav los moment zasto me trognalo mnogu no sekoj moment apsolutno ne zasto ne sme ni svesni deka ni se desava :toe: premnogu mi e zal sto nekad sum sakala da doziveam nekoj moment a ne sum mozela radi X pricini no toa e sekako za propustenite momenti ke ni e zal

мислам дека е невозножно секој момент да го живееш..али во глобала да си изживееме се поред како што треба

Па кажими со која финта неможиш да го живееш секој момент?, Има само една можност, тоа е да си мртов . Темата е преглупа значи врска нема. Нема ни шо да се дискутира .:tapp:

Не го живееме моментот, живееме или планирајќи ја иднината, мислејќи за тоа што ќе биде, како ќе биде... или пак жалејќи за минатото, мислејќи зошто тоа така мораше да биде, што ќе беше ако беше овака или онака... итн. Барем кај мене е така за другите не знам, ама во последно време се трудам да не се замарам со такви мисли затоа што сватив дека е сосема непотребно и бесполезно.

Една од омилените реченици што сум ја прочитал е...
...оној што не живее сега,не живее никогаш,што правиш ти?
...буквално се водат преу ова во животот,се трудам максимално да живеам во текот н еден ден,дури и онаа циганската живеј го секој ден како последен мислам дека во денешно време е доста оправдана...да планирај ја иднината до одредени граници но живеј го моментот зашто она што не зад аголот никој не знае што е тоа :smir:

Јас го живеам секој момент за другите незнам.. Треба да се искористи живото максимално, а не времето да ни минува така без везе. Дај да правиме нешто корисно а не само да дремеме. Со мрзева ништо не правиме. :smir:

Значи ретки се оние кои што го живеат секој момент и уживаат во истиот и слободно можам да си дозволам да кажам дека тоа се всушност личности кои што знаат да го живеат животот и се среќни.Е сега сите други т.е сите буквално се трудат да го живееат секој момент, но сето тоа потешко иде, поради фактот дека сите се преокупираме со нештото наречено минато и нештото наречено иднина и тоа не ни дозволува да го искористиме и да уживаме во моментот...за разлика од првите кои што ги наведов погоре кои што животот го гледаат од еден друг аспект и не се водат од нештото иднина и минато!

Многу ми е жал што времето лета, а не го живеам секој момент. Едноставно истото емпо на живот секој ден го предизвикува тоа. Се повторува речиси секој ден едно исто, а не внесуваме нешто ново и интересно во животот, што не исполнува. Многу тешко ми паѓа тоа, но се надевам на подобри времиња.....:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom