Временски ограничувања

• Креатор на темата Креатор на темата Nightwalker
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Ме интересира, како дејствувате кога се наоѓате под притисок да ги завршите нештата кои се бараат од вас во одредено време? Дали временското ограничување од вас го извлекува најдоброто и се внесувате се' од себе во она што го правите, или едноставно колабирате под притисокот и резултатите се далеку од поволни?

Под притисок некако подобро се снаоѓам, може е до мене , не знам...
На пример кога ми се закажани колоквиуми...6 комада у тек на 8-10 дена...И ај што сум учел пред тоа, ама кога доаѓаат овие бараат уште повеќе концентрација и користење на секој слободен момент од времето за учење...
Праам еден у 2 попладне, па се враќам дома и одма учам за тој наредниот ден што е у 8...Неам никаков проблем со тоа, дури и мотивирачки ми изгледа кога на некој начин се напињам да им ебам мајката на факс , и после да си го ладам цело лето :)

Ме интересира, како дејствувате кога се наоѓате под притисок да ги завршите нештата кои се бараат од вас во одредено време? Дали временското ограничување од вас го извлекува најдоброто и се внесувате се' од себе во она што го правите, или едноставно колабирате под притисокот и резултатите се далеку од поволни?
Искрено, зависи. Го прочитав Марко над мене и ми текна на периодот поминат на факултет кога под притисок од неколку испити или колоквиуми во период од две недели успевав да реализирам се. Но сепак најчесто поради мојот темперамент кога сум под притисок, а тука мислам под оној постојан притисок кога некое створење ти дише во врат и попратно цело време ти коментира дека нема да успееш иако негова а и твоја цел е да успееш, едноставно може да ми се случи да пукнам и целосно да потфрлам, инаку кога се зафатувам со една работа доколку истата ми се види и малку интересна целосно се внесувам во неа и не прекинувам додека не ја завршам или не видам резултат. И најпосле, секогаш сум успевал се да завршам во оној поставен временски лимит - штознам може да за мене не важат типичните македонски правила, со работата да се почне на последниот ден од рокот и после да се бара продолжување на периодот.

Временското ограничување го вади најлошото од мене...Така се демотивирам и едноставно неможам да дејствувам...Ми треба сталоженост, споро, стапка по стапка....

Во досегашниот мој живот секогаш кога било дадена некоја задача работата била оставана на мене, така да секогаш сум работела со рокови, под стрес.Во принцип сум навикната и вака и онака да ја завршам работата т.е. по секоја цена, но сепак преферирам работите да ги извршувам полека сталожено иако и самата сум свесна дека ретко кога таква нешто ми се случува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom