Врчак или Слаткар

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување

За кого имате повеќе респект?

• Врчак

Гласови: 119 57,5%
  • Слаткар

Гласови: 88 42,5%

• Вкупно гласачи
    207
Многу ме радува фактот што ликовите како Врчак и Слаткар полека исчезнуваат и ги снемува, уште подобро тоа што луѓето ги забораваат.
Не се надевам дека ќе дојде ера на добра музика, затоа што и на глобално ниво е се отидено во 3 лепе, ама тоа не значи и дека треба да се водиме по дај шта даш логиката.
Не гласам за ниеден.

Многу ме радува фактот што ликовите како Врчак и Слаткар полека исчезнуваат и ги снемува, уште подобро тоа што луѓето ги забораваат.
Не се надевам дека ќе дојде ера на добра музика, затоа што и на глобално ниво е се отидено во 3 лепе, ама тоа не значи и дека треба да се водиме по дај шта даш логиката.
Не гласам за ниеден.
Исчезнуваат затоа што имаат "квалитет" затоа и ги снемува...публиката која тогаш ги слушала сега пораснала и го сменила правецот на музика и така тие губат дел од својата "верна публика" и сега не се активни... Инаку кога сме кај тоа добра ера на музика тешко пред се заради тоа што продукциите кај нас самите не прават такви песни а ниту пак се трудат да направат. Кога бев во продукција - македонска, позната и кога дојдовме до тоа прашање дека кај нас се прават песни само чисто колку да биде хитче 1-2 месеци и јас добив одоговор дека тоа го бараат самите пејачи, ним им се исплати да имаат такви песни пред се бидејќи им влегува брзо во уво на публиката и брзо се прифаќа песната затоа и многу често кај нас на радио се случува да имаме една песна која ќе ја вртат некои 2-3 недели и после толку од неа исто и во дискотека. Многу малку ликови ни останаа со квалитет кои имаат ама и тие веќе се одалечуваат и не се обидуваат да направат албум.

Слаткар работи со бугарски продукции. Многу добро бил платен. Иначе се сложувам дека му помина модата а најголем кривец за тоа е токму тој, и не кријам дека еден период и јас бев негов фан,стварно имаше добри песни и квалитетни текстови. И ден денеска ги слушам дел од нив. Најголемата грешка Слаткар ја.направи што го промена правецот на музика, да се задржеше стрикно на текстовитете од песни што го воздигнаја од типот на Фм,Олабави ме,Сара,Да
полетам и ...
сеуште ќе беше актуелен. Со промена на правецот, си ја уништи и каријерата во Македониjа.

Врчак не би го коментирал, се шо знам од него се само две песни, др ништо.

Последно уредено:
Slatkarchevo pocna da prai pesni onaka od kurtashak, se samo za da dojde do nekoe pariche vo nekoja lokalna balkanska seljacka diskoteka. Zhalno, ne deka premnogu go sakav i slushav koa praeshe ''underground'' so toksikologija i drugite od Novo Lisiche, ali dechkovo se izgubi u zanrovive totalno, sho ne svrte Dabsteb, turbofolkeraj pomesan so smesni bitovi, pop itn itn... Vrchak ne znam, imashe hitchinja pred 10 godini, ali bar se zadrza na ona shto go pocna, ne ko slatkiov ko selska kurva.. ne deka gi slusham i dvajcata mi se tapa taposana.

Исчезнуваат затоа што имаат "квалитет" затоа и ги снемува...публиката која тогаш ги слушала сега пораснала и го сменила правецот на музика и така тие губат дел од својата "верна публика" и сега не се активни... Инаку кога сме кај тоа добра ера на музика тешко пред се заради тоа што продукциите кај нас самите не прават такви песни а ниту пак се трудат да направат. Кога бев во продукција - македонска, позната и кога дојдовме до тоа прашање дека кај нас се прават песни само чисто колку да биде хитче 1-2 месеци и јас добив одоговор дека тоа го бараат самите пејачи, ним им се исплати да имаат такви песни пред се бидејќи им влегува брзо во уво на публиката и брзо се прифаќа песната затоа и многу често кај нас на радио се случува да имаме една песна која ќе ја вртат некои 2-3 недели и после толку од неа исто и во дискотека. Многу малку ликови ни останаа со квалитет кои имаат ама и тие веќе се одалечуваат и не се обидуваат да направат албум.
Повторно ќе го кажам она, живееме во време кога музичката продукција постојано инвестира во нешто ново и создава нешто што е интересно за народот, но нажалост но тоа го нема кај нас. Имаме неколку квалитетни пејачи, но и тие прават еднаш годишно песна, не се ни трудат да вложат нешто повеќе како што прават пејачите од Србија. Затоа и поголемиот дел од нашиов народ се сврти кон слушањето на српската музика. Нашите пејачи не создаваат онаква музика каква што бара пазарот, туку музика која да ги претстави дека уште постојат, но во последниве години ни тоа не им успева. Слаткар ваков или таков привлекува голем дел од народот да го слуша, што покажуваат и прегледите на Јутуб.
:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom