Враќање на бившиот партнер

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Дали откако ќе ја прекинете вашата врска и после тоа еден од партнерите сфати што изгубил би и се вратиле на старата љубов?
Или пак ќе и верувате на поговорката: ДА СЕ ВРАТИШ НА СТАРАТА ЉУБОВ....Е ИСТО КАКО ДА ЧИТАШ ЕДЕН ИСТ РОМАН 100 ПАТИ.МОЖЕБИ ПАК ЌЕ ТИ БИДЕ ИНТЕРЕСЕН,НО СЕКОГАШ ОДНАПРЕД ГО ЗНАЕШ КРАЈОТ???

Не се враќам во истата кујна по втор пат, ретро-моментите се привлечни за една вечер ако си слободен, но при толку многу вкусови, нема смисла да му се препуштам повторно на истиот.

Па можеби би и се вратил.Сега тука има неколку работи кој ќе влијаат.Зошто била врската прекината,дали сеуште имаш некакви чувства кон таа личност.Ако била прекината поради некоја глупост,а чувсвата се сеуште силни тогаш сигурно дека би и се вратил на таа личност

Ова е одватна ствар, посебно ако си бил затрескан.
Нема тука ќаре освен времето.

Велат дека никогаш не знаеш што ќе ти донесе животот и во каква ситуација ќе се најдеш, но јас сум против. Кога еднаш ќе се повлече линија и ќе се стави точка, толку е. Нема назад. Нема стар почеток. Крај. Колку и да било убаво, обновување на стара љубов е претежно заради носталгија кон убавите моменти. Јас преферирам убавите моменти да ги негувам како убави спомени, не би сакала да будам духови од минатото.

Дали откако ќе ја прекинете вашата врска и после тоа еден од партнерите сфати што изгубил би и се вратиле на старата љубов?
Или пак ќе и верувате на поговорката: ДА СЕ ВРАТИШ НА СТАРАТА ЉУБОВ....Е ИСТО КАКО ДА ЧИТАШ ЕДЕН ИСТ РОМАН 100 ПАТИ.МОЖЕБИ ПАК ЌЕ ТИ БИДЕ ИНТЕРЕСЕН,НО СЕКОГАШ ОДНАПРЕД ГО ЗНАЕШ КРАЈОТ???

п.с.Ако има иста тема извинете:pipi:
доколку би била јас тоа би му се вратила, ако врската се прекине,а јас да не го сакам тогаш шо мајка барам да му се враќам?..
Сепак мислам и од ко ќе раскиниш со еден.. крајот однапред кога ќе го знаеш нема да е интересно.. ќе ти стани све монотоно и од досада ќе раскиниш пак..
така да си играш играчки цело време

Па доколку некој од нас 2ца ја сфати грешката и се поправи секако дека би се вратил. :) Ова ми се има случено еднаш и не зажалив поради тоа. :)

skrsena vazna kolku i da ja lepis pak ke bide skrsena pa makar i perfektno da e zalepena:back:

Pa ako seuste go sakam i premnogu mi nedostiga zosto ne bi se smirila so nego. Zosto da patam po nego sekoj den koga mozam da si dadam barem uste edna sansa da bidam so nego. Ali ako se bledi custvata i sakas da se smiris so nekogo samo onaka kolku da ne bides sam onda poarno ne se smiruvaj, pekolno e da bidis so nekoj koj ne go sakas.

Pa ako seuste go sakam i premnogu mi nedostiga zosto ne bi se smirila so nego. Zosto da patam po nego sekoj den koga mozam da si dadam barem uste edna sansa da bidam so nego. Ali ako se bledi custvata i sakas da se smiris so nekogo samo onaka kolku da ne bides sam onda poarno ne se smiruvaj, pekolno e da bidis so nekoj koj ne go sakas.

Зошто тогаш би раскинувала со него?

skrsena vazna kolku i da ja lepis pak ke bide skrsena pa makar i perfektno da e zalepena:back:

Јес.Само би додала дека тоа смирувањето преминува во навика така да не оправдувам такви случаи и многупати луѓето ги мешаат тие два поими: љубов и навика или пак во повеќе случаи: љубов и задоволство.

Секој заслужува втора шанса па зоштоо да не ја добие... :wink: Мислам се зависи од љубовта.. причините за разделбатаа.. но сепак вреди да се проба.. е сегаа некогаш таа врскаа ќе се зацврстии и едноставно ќе ти биде прекрасно.. но понекогаш за жал за кратко време ќе се прекинее.. но како и да убаво е да се пробаа.. ако се сака се се можее:pipi:

Мене ми се нема случено ова, но знам еден пар кој бил заедно во средношколските денови, пред 20тина години. По прекинот на врската, некаде по нивната матура, се немаа видено до пред 2 години, кога повторно стапија во врска (по моја заслуга, да се пофалам :)) и сега повторно се заедно, само се одбројуваат деновите кога ќе се венчаат.
Ако љубовта е вистинска, годините изминати не се важни, не и влијаат на љубовта. И двајцата ми кажаа дека кога се виделе, повторно им се вратиле старите чувства, но ете, така сакала судбината, да раскинат, па повторно да се спојат :)

Мене ми се нема случено ова, но знам еден пар кој бил заедно во средношколските денови, пред 20тина години. По прекинот на врската, некаде по нивната матура, се немаа видено до пред 2 години, кога повторно стапија во врска (по моја заслуга, да се пофалам :)) и сега повторно се заедно, само се одбројуваат деновите кога ќе се венчаат.
Ако љубовта е вистинска, годините изминати не се важни, не и влијаат на љубовта. И двајцата ми кажаа дека кога се виделе, повторно им се вратиле старите чувства, но ете, така сакала судбината, да раскинат, па повторно да се спојат :)

Хмм.. оваа познатоо ми звучии...:toe::toe:

колку убавко!!!!! добар стројник си ти!!!!! слична е и мојата ситуација....со Hellsing идевме некои три месеци и раскинавме ради моја глупост, после година дена случајно се сретнавме и пак сме заедно и супер ни е!!!! не мора да значи дека ако пак се вратиш на страта љубов дека ќе заврши на истиот начин, секако треба да се земе в предвид и причината поради која претходно се разделиле и дали тоа може да се надмине и прости!!!!!! касно сфаќаме што всушност губи ме!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom