Враќање на бившиот партнер

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Porano se izgorev i mislev deka nema nikogas da ja napravam istata greska. Togas da me prasase nekoj definitivno ke se soglasev so pogovorkata. Megutoa sega otkako ovnoviv staro-nova vrska ne bi rekla, ne znam mozebi samo se nadevam deka nema da bide taka, no sepak znam deka sega ni e super.A kako ke bide ke pokaze vremeto.
A isto i doma imam primer deka ne e bas taka kako pogovorkata. Majka mi i tatko mi kako mladi koga bile decko i devojka bile raskinati odreden period.Potoa pak bile zaedno i sega veke se 15 godini vo brak so 3 prekrasni deca :) i super im e

Старата љубов треба да остане во минатото, зошто да се губи време на повторно читање на истата книга?

Колку повеке го читаш романот толку повеке ги сваќаш работите и забележуваш на ситниците...

mozebi neznam moze da se rece deka e taka obcno koga povtorno se vrakas na ista persona svesen si deka toa pak ke zavrsi i deka povtorno ke ti treba vreme da ja zaboravis ili podobro kazano ne da ja zaboravis tuku da go prebolis toa sto se desilo po kojznae koj pat neli....

АуРоРа напиша:
:wub: Сигурно ја знаете онаа стара добро позната:

Да и се вратиш на старата љубов е исто како да читаш роман, по којзнае кој пат може да биде интересно,но крајот секогаш се знае однапред...

Ме интересираше, што мислите дали е вистина,ви се има случено нешо такво,ова она?

Па мислам дека е вистина. Ми се нема случено директно, но сепак сметам дека обично т.е во поголемиот случај обновените врски завршуваат со неуспех, затоа што се отвараат старите рани т.е проблемите што постоеле претходно поради што и врската била прекината.
Но, се разбира од секое правило има исклучок, па и од ова. Некои парови ќе се смират или ќе успеат да ги надминат проблемите и си функционираат многу поубаво од претходно.
Јас на пример, сметам дека кога ќе заврши една врска, таа е завршена и не треба повторно да се враќам во минатото, но сепак има луѓе на кои не им пречи тоа.

Vrakanjeto na stavara ljubov zavisi od toa poradi sto se prekinala vrskata.Ako se prekinala poradi nenadminlivi razliki :) vo karakterot togas nema slisla povtorno da se obiduvas zato sto covek tesko se menva.No ako pricinite bile drugi, pr. edniot izneveril pa sega mnogu mu e maka i sl, a drugiot resi da prosti zosto da ne....

ne znam...mozebi e vistina toa no sepak povekje smetam deka ne sekogas treba da bide taka...

АуРоРа напиша:

Да и се вратиш на старата љубов е исто како да читаш роман, по којзнае кој пат може да биде интересно,но крајот секогаш се знае однапред...

Ме интересираше, што мислите дали е вистина,ви се има случено нешо такво,ова она?

така е! фактот дека е стара љубов, дека таа личност ја знаеш подобро од себеси тера на тоа дека новата врска ќе биде копија на старата...и тоа бледа копија...не верувам дека по некое време може работите да се сменат и да бидат подобри...знам неколку парови што така се обидувале и секогаш исто завршувало...попаметните се откажале од тоа, поглупавите уште се тегават,а јас...јас не се ни обидувам, секогаш се трудам да гледам напред:toe:

Pa, mislam deka sekogas e razlicno. Licno, sum nemala vakvo iskustvo, no smetam deka vo najgolem broj slucai...toa sto bilo problem poradi koj doslo do raskinuvanje pak ke se pojavi porano ili podocna....

АуРоРа напиша:

pa da mi se ima sluceno samo sto vtoriot pat poloso pominavme, a sega doaga i po tret pat da se ostvari starata ljubov no ne e toa toa. za nekoj raboti sto si gi pominal ne vredi pak da se vrakas ako znaes sto moze da se sluci:nenene: :nenene: :nenene:

Zamislete si deka ljubovta e vazna (za cvekinja).I ako padne vaznata i se skrshi,a vam vi e merak da si ja imate,normalno ke ja zalepite (so super lepak).Arno,ama ke se poznava kaj e zalepena.Naravouchenie???

АуРоРа напиша:

Nikogash ne i sum se vratila na nekoja stara ljubov...Veke memorirana e sodrzinata od procitaniot roman i ne se zamaram so povtorno citanje...Citam novi i pointeresni romani, so pobogata sodrzina:smir:

најчесто е така, ама во една книга има повеке работи што можеме да ги заклучиме !!!

Никогаш не сум прочитала иста книга два пати тоа значи дека не сум се вратила на некоја стара љубов, зошто го знам крајот каков бил а сигурно не бил добар па вреди ли да ја читаш пак од поново. Поубаво ќе си земеш нова книга да читаш која можеби ќе биде поинтересна.

Не ми се има случено. Ама јас мислам дека не е вистина! Сеа ако десет пати испадне истиот крај ......... џабе време било губено. Животот иде далје!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom