Впечатоци од матурските вечери

• Креатор на темата Креатор на темата La Española
  • Време на започнување Време на започнување

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Ајде сега мили мои матуранти и матурантки, кажате ги впечатоците од вашите матурски вечери. Вашите доживувања, лудории, интересни моменти и се што ќе ви падне на памет, а е поврзано со вашата матурска вечер :)

преубаво си поминав..вчера правевме матура..и нозеве ме болат отчени ми се,а сега ќе одам на 2ра вечер..вредеше за болакта на моите нозе хех..преубаво си поминав

Колку убаво си поминав многу весело малку заматено и мн. расположено
маxимално играење и пеење едноставно нема збор кој може да го опише сето тоа бидејки може само да се доживее:vozbud:.

Најубавата вечер до сега.....добра журка времето ептен не заеба вечерта ама не ни беше битно, музиката не изненади све свиреа имавме и трубачи внатре во континентал. Сабајлето накај четири отидовме у Деспина таму имаше алкохол на тони, после тоа накај 5:30-6:00 кога ни го удрија фајронот отидовме у шехерезада јадевме бурек со коњак(мора да пробате топ е:pos: и завршивме у школо на масата на директорката со трубачи кој филинг ееееееееј. Јес да после тоа бев 4ри дена пијан ама ху керс. А имаше и лоши моменти, поточно два. Еден другар само што влезе падна и мораше да го носиме на токсикологија, и друг другар од клас при еден саат седење у континентал скрши раката, среќа го има на групната слика

ajde sega na mene e red :)
epa jas bev vo ohrid na matura, vo sileks. hotelot krsh beshe no toa mnogu ne ni smetashe, vazno ne piknaa tamu vo edno krilo koe bese podaleku od recepcija i bevme skorz na skroz pusteni na sloboda. Za prvata vecer t.e. maturskata vecera beshe prosto nezaboravno- PREKRASNO! Mislam... koe raspolozenie, koe veselenje- ama edna pesna ne propustiv da izigram (ama nozete posle ne da bolea....), pa duri i vecerata koga ja sluzea igrav so edno drugarce na podiumot :) Im ja ispeav i "site devojcinja mamo se mazija" na maturantkite :pos:
Vtorata vecer vo ohridska diskoteka, i pak igranje bez dopir, ohriganive valjda ne videle tolku veslje, pa sankerite i konobarite ni se pridruzija, i moeto veselo drustvence go castea edno 20 tekili (kako fino gi poredija na shank edna cashicka po druga-meraci) i najako bese sto samo 7 bevme sto gi ispivme site :) Spienje nemase tri veceri kolku sto bevme, se na sve 6 sati bev ne asal spiena- pa ednas e matura.
poslednata vecer klasnata ni kupi edna metaksa (konjak) i ne sobra kaj nea vo aprtmanot, se iznavikavme, iznapeavme, iznaigravme, i na krajot sednavme vo krukce i se potsecavme na cetirite pominati godini- ahh kolku samo se razneznivme :)
Posledici od maturata- spiev 18 casa (rekord), nemam glas, sekoe muskulce sto e na mene me boli... no nisto ne e toa,vredeshe :vozbud:

вака си поминав :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
значи најлудо на свет.... освен вчера поточно сабајле шо беше малце досадно... ама не е толку битно то :baloncinja:

Со оглед на тоа што не фати дождот, матурата беше една од најубавите вечери во мојот живот. Играње, смеење, еуфорија...никогаш нема да ја заборавам.:)

Плус, си имам и лузна од матура-една другарка не сакајќи ми ја збрца штиклата во нога, малку шикљаше крв ама преживеав.:pos:

Најдобар момент-кога се скапав играјќи во Левел, и тоа по апостолки за на плажа.:)

Едит: дур се спремав, Ацид ми свиреше на пијано. :wub:

Nie standardno vo istiot hotel sekoja godina kade sto se prai matura tamu i ovaa godina.
Bese prekrasno,zabava do besvest.Od mnogu igranje edvaj izdrzav do samiot kraj.Definitivno najubavata vecer koja ke ja pametam cel zivot.
Samata atmosfera,ucenicite,profesorite se bese prekrasno... kako posle toa da vleguvame vo eden nov svet,svetot na vozrasnite,problemite i obvrskite.Se na se, bese ludo i nezaboravno.

Скулгрл напиша:
Морав да дадам и јас некаков придонес за вечерта :wink:

Скулгрл напиша:

Ја па на една матура свирев на трезно:pos2::pos2::pos2::pos2:

се` беше феноменално,дечките од Браво Бенд ни направија супер забава,на крај во 3 по полноќ мораа да ни кажат да продолжиме на друго место (претходните генерации обично почнуваа да исчезнуваат накај 1-1ипол) и продолживме до рани утрински часови дискотека...
втора,трета вечер,се`! ама баш се`! беше незаборавно... лудо и незаборавнооо!!!!!

nippi kazi so ubavo se iznaripkavme ...... super zurka bese, nemam zborovi ....posebno posetata vo utrinskite casovi vo uclisniot centar ( vo 7 nautro skoro pola generacija otidovme na uciliste da prosalvime za posleden pat so svirki, ora i veselo pivo) ali i toa cudo si ima kraj ......i oste nesto mnogu mi e zal sto zavrsiv :(

Ах, една од најдобрите вечери на кој што се сеќавам, убедливо :vozbud:Во право биле кога викаа дека ова ќе биде вечер што нема да се заборави.:) Дружење, зезанции, високо ниво на алкохол во крвта, денсање дур не паднеш полу мртов на сепаре- лудница! :vozbud:
Континентал-најсупер, Левел-одлично, сабајлето во 6 кај класната дома, пола испозаспаа по земја, пола се трезнеа со кафе (лично направив цели 14 турски кафиња!:nesvest:) :pos: Во 7 назад во Орцето ни мило со цигани и плех музика... Кои си отидоа зошто некој од машкиве ги испрскал со шампањско. :pos:

Интересен, иако небитен момент од Континентал:
Му идам на еден тип и му викам: „Дечко, ај ако сакаш донеси ми неколку салфетки од кујна“ (беше облечен во бела кошула и црно елече, она баш као келнер:)). И ми вика: „Ама девојче, јас не сум келнер, матурант сум“ :kesa: Што да правам, не сум го видеала во школо претходно. :pos:

Скулгрл напиша:
Плус, си имам и лузна од матура-една другарка не сакајќи ми ја збрца штиклата во нога, малку шикљаше крв ама преживеав.:pos:
Која беше, кажувај име и презиме, мамата- и мене една со шпиц потпетица ми заринка у нога, имам гребаница од 7 сантима, ем модрица подоле. :pos:

Еј луѓе, па има ваква тема, гарант ќе ја најдете, ја сеа не можам да барам, не сум спиен 30тина саати и плус досеа беф на журка.

Ок беше. Само на три пати (континентал, V8, пред школо) истите песни се свиреа по неколку пати. Сфаќам сакаат селското ама ни тоа не го знаат доволно. Десет пати ни го запалија пола град. Се надевам беше погрдата половина, отаде мосто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom