Возраст за прв сексуален однос

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

љубов,секс,петинг.

• Вкупно гласачи
    109
Не знам ја тоа која година, ама по тоа шо праат муабет другарите у друштво, не често ама се случува тоа да е темата, повеќето зборат дека првиот однос го имале после 16 или околу: „па фала богу 16 сум“..или ке речат „ми се пружи прилика“ и тн..
така да и јас не знам баш дали пред или по 16, а и да е по 16 ми одговара пошо официјално од 12 00h ја сум веќе 16.. =D

ааа, и уше едно би рекол..
кога и да е најбитно е со некој шо го сакаш, или добро го познаваш, ако не друго барем првиот пат..
мое мислење..

So zapnale site na kolku godini? pa fintata e i so koj i dali se cuvstvuvas podgotven. Mladite ko mene mozat da pocustvuvaat pritisok so samoto toa-do tolku i tolku godini treba da ja imas izgubeno nevinosta. pa jebiga individualna rabota e!

Првиот сексуален ондос би требало да биде кога ќе се осетиш физички и психички подготвен за тоа а не дали имаш 18 или 15 . Јас првиот однос го имав на 16 па се осеќав потполно зрел и доволно возрасен за такво нешто.Сепак многу зависи од личноста , исто така имам една пријателка која на 11 години изгубила невиност али што пак јас знам може она тогаш се осеќала зрела (јбг) :pos2: или ја начекале со некоја чашка алкохол и ајдеее ја искористиле!

abe imam edna drugarka cij brat so devojkata izgubija nevinost na 12 ili 13 godini. e toa ne e zdravo. ke im stane dosadno uste pred pubertet:). uste se zaedno decata. imaat vrska od 6 godini i sl. ama nekako ne ide. 13 godini be.

Маски висе на 16 здивуаваат а цури...тогас коа ке се цувствуваат спремни

Ц ц ц, 13, 14? :nesvest:
Тогаш се чуствувале спремни? Па да, тогаш се годините кога мислиш дека си пораснал, дека се` знаеш и дека светот е твој...:uvo:
Мислам дека не може да се каже точно возраст, али сепак мислам дека тоа треба да е над 16/17 год. Тогаш се оформуваат посериозни врски... Тие во основно не ги рачунам за врски...

Po mene, najdobra vozrast za prv seksualen odnos e taa vozrast koga licnosta ke se spoznae samata sebesi. ...
sosema se soglasuvam
no se povekje pisuvaat decava sozreale porano nie na toa vreme si igravme itn
a vo malku podalecno minato koga gi mazele na 15 god togas da ne cekale do 17 :pipi:
tuku denesnive deca se pravat od ljubopitstvo, a i telesno se porano sozrevaat pa najverojatno i porano se vpustaat vo seksualna aktivnost

Па зависи од должината на врската и разбирањето на партнерите, но сепак мислам не пред 15 години...

не зависи од годините, зависи од личноста, ако се осеќа спремна за таков чекор , поготвена психички и физички , тогаш зашто да не ? некој девојки има и на 18 години не се осеќаат уште спремни епа јебига... такада тоа е индивидуална ствар е тоа... кај секој различно... но сепак некако до 14 години не ми иде, тогаш уште не се ни познаваат себеси и го прават тоа од љубопитство ...

За девојките препорачливо е откако ќе станат полнолетни, но сепак мислам дека најдобро е кога самата личност се чувствува подготвена за тој чин!

Според мене теоретски е 15 години ама “етички’ е 18-19 па нагоре

nekoj spomna 20 god, luge vas da ne vi fale neso, kakvi 20... eve jas sum 14 ipol... ako e ubavo devojceto, 15 ipol god min, a 18god max, da ne sakate i samija da si stave... ja znam deka ima nekoi zeni i nad 40, a se nevini, vi so mislite zosto??? zenskata poarno da a nemas otkolku da cekas do prvata bracna noc... ne su ulav...

da... se vaka zeni koa zboruvaat e so spremanje i podgotvivanje i taka se...
Ali da prasam vaka so samo 1viot pat vi e so razmisluvanje???
zaso do 20 godini potoa site vi se vtori...
A na temava da se vratam. Najdobro vreme e so pobrzo... jas malku zkasniv tuka:)17 fatif:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom