Возила од mobile.de

• Креатор на темата Креатор на темата Dr.House
  • Време на започнување Време на започнување

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Сакам да се информирам за процедурата за купување на половен автомобил и колку би ме фатила, се работи за алфа 156 од италија 1.8l цената и е 1400евра и колку би ме фатило до Македонија да ја носам со царина и што документи ми се потребни?

Сакам да се информирам за процедурата за купување на половен автомобил и колку би ме фатила, се работи за алфа 156 од италија 1.8l цената и е 1400евра и колку би ме фатило до Македонија да ја носам со царина и што документи ми се потребни?
проби види и на тие страни:
autoscout24.it
kijiji.it
subito.it
secondamano.it

ако ти се бендиса некоја кола и сакаш да гледаш и ја земеш од Италија, пази од кој град ја зимаш...

3000 евра крајна цена. плус минус 100.

За 1400-1800,можеш да најдеш во донесена во Македонија+давачки 800-1000 со се регистрација

http://reklama5.mk/Sale.aspx?category=24

Купи си кола која е веќе донесена и оцаринета. Според мене имаш многу помалце ризици и пониска цена ако ме полушаш. Али ти си знаеш голем си :)

Немој бензинец брат, ќе те искине за гориво!

Колку ќе ја платиш таму,толку ќе ја платиш и тука,и нема да згрешиш со математиката.

има некој со искуство или што знае стварно да ме упати?

распрашај се по шофери. најубо ќе ти објаснат тие како оди работата со документација, царини, граници... не е само оди купи ја и дојди си со возење.
мислам со колите од италија имаше некој проблем со тие документите во хрватска па така да ќе треба да ја заобиколиш. за ова со документите од италија во хрватска не сум сигурен, го иам слушнато низ муабети.

има некој со искуство или што знае стварно да ме упати?
Најди еден пост од мене за увоз на коли. Нејќам по 100 пати истите работи да ги пишам.
Само едно ќе ти кажам. Италија нема цолл табли. Не можеш да ја возеш до дома. Требе да ја качеш на камион. Около 500-600 евра ти е само да ти ја донесат до царински терминал.

Скапу се деловите за неа.
На времето ретровизор за неа беше 250-300 евра,кабли за свеќици твинс спарк во салон се 200-300 евра,а по продавници за авто делови се наоѓаат за околу 100-150 евра..
Предницата комплет (спони,јабучици стабилизатори) се околу 300-400 евра кои секако некогаш треба да се сменат
За одржување поскапи се и од француските возила

На времето ретровизор за неа беше 250-300 евра,кабли за свеќици твинс спарк во салон се 200-300 евра,а по продавници за авто делови се наоѓаат за околу 100-150 евра..
Предницата комплет (спони,јабучици стабилизатори) се околу 300-400 евра кои секако некогаш треба да се сменат
пријателе алфата ми е за ќејф,колекционерски сакам да ја земам, парите не се толку проблем

А бе ова да не е за авион цени или за Алфа 156,а?Тоа на вреемто кажуваш 50-те или 60-те ,а?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom