Кико Д.
ULTRAS - way of life
Дај кажи ги прашањата, ќе ги решиме шо се секирашАјде малце помош, дали ги има некој решено тестовите? Ако ги има ако може да ми помогне за 27, 230 прашање. Или каде можам да ги симнам решени ако ги има....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дај кажи ги прашањата, ќе ги решиме шо се секирашАјде малце помош, дали ги има некој решено тестовите? Ако ги има ако може да ми помогне за 27, 230 прашање. Или каде можам да ги симнам решени ако ги има....
1.А230. Возачот на возило, кој ќе биде престигнат од возила под придружба, должен е:
a)да продолжи со движење со непроменета брзина
б)да го запре возилото
в)да ја намали брзината и да ги вклучи сите четири покажувачи на правците
И второто:
![]()
Под Б е.Извини касно е.27 во ред, ама 230 во онлајн тестовите што се пробните, го дава како точен одговор од Б....затоа и прашувам.
БАјде уште едно:
197. При движење со возило на пат, возачот:
a)смее да пресекува организирана колона на пешаци
b)не смее да пресекува организирана колона на пешаци која се движи по коловозот
c)смее да пресекува колона на пешаци само доколку таа е подолга од 50 м
Ајде малце помош, дали ги има некој решено тестовите? Ако ги има ако може да ми помогне за 27, 230 прашање. Или каде можам да ги симнам решени ако ги има....
Ајде уште едно:
197. При движење со возило на пат, возачот:
a)смее да пресекува организирана колона на пешаци
b)не смее да пресекува организирана колона на пешаци која се движи по коловозот
c)смее да пресекува колона на пешаци само доколку таа е подолга од 50 м
Така бе Vori , немораше 4 мислења да пишиш за да ги потврдиш одговорите![]()
Ај, ќе частиш едно кафеБрат,пишувам од телефон .....Имам проблеми од телефон да пишувам бидејќи кога праќам одговор и стискам испрати ми го дуплира одговорот и така го прикажува .....Извини Бро..... плеасе ?! :Р
Ај, ќе частиш едно кафе![]()
Доколку возило на полицијата се доближува кон уредот за давање на светлосни
сообраќајни знаци (како на сликата) и има намера да продолжи во насока право, тогаш:
a)мора да причека промена на светлосниот знак
b)може да помине, ако има вклучено посебен звучен и светлосен уред
c)може да помине, ако нема пешаци
Времето на реакција при сопирање на возило за просечен возач, при добра психофизичка состојба изнесува:
a)3 – 4 секунди
b)1 – 3 секунди
c)3/4 од секунда