Возачки испит ќе се полага електронски

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
118
Возачот кој на пат ќе сретне или ќе биде престигнат од
возило или колона возила под придружба (како на
сликата), должен е:

да го запре своето возило и строго да се придржува
кон наредбите што му ги даваат лицата од
придружбата

да ги пропушти возилата под придружба, а по
потреба и да го запре возилото

да ја намали брзината на движењето и да го
помести возилото кон десниот раб на коловозот

Според одговориве точен е вториот одговор а кога го прашав инструкторот тој ми рече дека првиот е точен, има некој посигурно што знае?

118
Возачот кој на пат ќе сретне или ќе биде престигнат од
возило или колона возила под придружба (како на
сликата), должен е:

да го запре своето возило и строго да се придржува
кон наредбите што му ги даваат лицата од
придружбата

да ги пропушти возилата под придружба, а по
потреба и да го запре возилото

да ја намали брзината на движењето и да го
помести возилото кон десниот раб на коловозот

Според одговориве точен е вториот одговор а кога го прашав инструкторот тој ми рече дека првиот е точен, има некој посигурно што знае?
tocniot odgovor e pd a treba da go zapre voziloto i da se pridrzuva kon naredbite sto mu gi davaat licata od pridruzbata

Абе дечки, секојпат коа ќе видете у ретровизор црвено-сини ротациони светла бегаш десно, и застануваш. Чекаш да мине колоната, и полицајците ќе ти кажат кога е ОК да продужеш...

Слушајте го Луки, за малко ќе настрадаше од такви глупости, возила под придружба, полицајци, ово оно... :D:D:D:D:D

Абе дечки, секојпат коа ќе видете у ретровизор црвено-сини ротациони светла бегаш десно, и застануваш. Чекаш да мине колоната, и полицајците ќе ти кажат кога е ОК да продужеш...

Слушајте го Луки, за малко ќе настрадаше од такви глупости, возила под придружба, полицајци, ово оно... :D:D:D:D:D
Јас си изггребав и ретровизор и цела десна страна од афтомобилот.
Идеше еден министер ѓоа господ наидува, пред него кола џип иде и го чисти пато од такви ко нас, доаѓа сред пат, јас ја ринам колата у ѕид и излегуам и он застана и ми вика: Еј ти зошто не идиш понастрана коа глеаш дипломатски автомобили :нинџ:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
и се извинав...

58 е утнато од тие што се прикачени од А е наместо Б

Јас се извинувам доколку има грешки, цел ден ги склопував. Кога ги проверував ништо чудно нешто да ми промакнало, луѓе сме грешки правиме. Деновиве ќе ги поправам и ќе ги поставам на истиот линк, ако има уште некоја грешка известете ме.

Едит: Прашање бр. 58 е поправено, сега видов дека и 118 има грешка. Ај утре, ми се спие ми се плаче. :)

Има ли некои нови прашања за Б или тие се 600 и неколку прашања?? Јас денес уплатив и прашав дали се тие прашања и од Европски возач ми рекоа да учам од книга дека не се само тие прашања ?? Ако некој знае или полагал нека пише.

Има ли некои нови прашања за Б или тие се 600 и неколку прашања?? Јас денес уплатив и прашав дали се тие прашања и од Европски возач ми рекоа да учам од книга дека не се само тие прашања ?? Ако некој знае или полагал нека пише.
ima i drugi prasanja ucigi od knigata pravilata site znaci semafori i znacite sto gi dava policijata i ucigi site 636 prasanja posto nemozes da znaes sto ke ti padne zatoa i od knigata i testovite ucigi so gospod napred

јас положив теорија сеа е на ред полигон. само неможам да го најдам инструкторот што возев со него ... можам ли со друг да полагам полигон и градска ?

возач сум веќе 6та година и активно возам... баш го разгледав тестов и ми се свиѓаат некои прашања - гледам дека има некои трик прашања исто ама тие при крајот се толку глупави и незначајни....

баш земав да се тестирам сам себе да видам што знам што незнам и искрено задоволен сум - 99% од прашањата ги одговорив точно - малце се збунив кај оние прашања со давање на знаци од овластено лице (полицаец) односно со црвената палка кога има знаци... - никад не сум се сретнал со таква ситуација и затоа можда и не ги знам... ми се свиѓа делот што има прашања и со кружни текови - дефинитивно мора да се научат почетнициве а и искусниве возачи како се вози на кружен тек - какви глупости се прават тоа е нешто невероватно.

п.с - некои прашања ми се малце нелогични - ме мрзи да барам низ тестов ама деновиве кога ке најдам некои од нив ке пишам баш да подискутираме малце....

јас положив теорија сеа е на ред полигон. само неможам да го најдам инструкторот што возев со него ... можам ли со друг да полагам полигон и градска ?
ne polagas so instruktorot tuku so komisia

Колку прашања има на тестот и колку време?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom